Jumala kutsui Hesekielin profeetaksi

Hesekielin luvussa 1 kuvataan Hesekielin näkemiä näkyjä taivaan siivekkäistä enkeleistä ja valtaistuimella istuvasta Herrasta joka puhui hänelle. Hesekiel kertoo, että safiirin värisellä valtaistuimella istui ihmisen näköinen hahmo, joka kohosi korkealle. Herran ympärillä oli sateenkaarta muistuttava hohde.

”Senkaltainen oli katsoa Herran kirkkauden hahmo. Ja kun minä sen näin, lankesin minä kasvoilleni. Ja minä kuulin äänen, kun joku puhui.

Ja hän sanoi minulle : ’Ihmislapsi, nouse jaloillesi, niin minä puhuttelen sinua.’

Niin minuun tuli henki, kun hän puhui minulle, ja se nosti minut jaloilleni, ja minä kuulin hänen puhuvan minulle.

Ja hän sanoi minulle: ’Ihmislapsi, minä lähetän sinut israelilaisten tykö, kapinallisten pakanain tykö, jotka ovat kapinoineet minua vastaan; he ja heidän isänsä ovat luopuneet minusta, hamaan tähän päivään asti.

Nuo lapset, joilla on kovat kasvot ja paatuneet sydämet – niitten luokse minä sinut lähetän, ja sinun on sanottava heille: Näin sanoo Herra, Herra.

Kuulkoot tai olkoot kuulematta – sillä uppiniskainen suku he ovat – he tulevat kuitenkin tietämään, että profeetta on ollut heidän keskellänsä.

Mutta sinä, ihmislapsi, älä pelkää heitä, äläkä pelkää heidän sanojansa, vaikka edessäsi on ohdakkeita ja orjantappuroita ja sinä asut skorpionien seassa; älä pelkää heidän sanojansa äläkä arkaile heidän kasvojansa, sillä he ovat uppiniskainen suku. Vaan puhu heille minun sanani, kuulkoot tai olkoot kuulematta; sillä uppiniskaisia he ovat.’ ”

Hesekiel 1 : 28, 2 : 1 – 7