Pelottaako ilmastonmuutos ?

”Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti, minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: ’kohoa ja heittäydy mereen’, eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi.

Sentähden minä sanon teille; kaikki mitä rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva”

Markus 11 : 22 – 24

Raamatussa on useita kohtia, joissa luvataan, että todellisella uskon rukouksella on vaikutusta. Jumala on elävä, todellinen, Kaikkivaltias maailman Luoja. Hän loi kaiken; maan, ilman, vedet, taivaankappaleet, eläimet ja viimeiseksi, kun kaikki oli jo kauniisti valmista, Hän loi ihmisen maan päälle. Me saamme ja meidän täytyy rukoilla ilmaston ja koko maailman luonnon puolesta, sillä Luoja itse loi meille tämän kauniin maapallon asuttavaksi. Jumala kykenee vaikuttamaan ilmastonlämpenemiseen, katastrofeihin ja kaikkiin muihin ongelmiin, mitä maapallon luonnossa tapahtuu. Rukousvastauksen edellytyksenä on, että me kaikki uskossa rukoilemme Jumalalta apua siihen joka päivä. Mitä useampi ihminen sitä rukoilee, sen parempi. Maailmassa on iso joukko kristittyjä ja tämä rukousaihe pitää olla maailmanlaajuinen nyt ja huomenna ja tulevien sukupolvienkin aikana. Ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan haitallisesti myös Suomen ilmastoon, eläimiin ja ihmisten elämään, joten emme ole lopulta sen paremmassa tilanteessa kuin muu maailma, jos emme rukoile Taivaan Isän apua tähän ongelmaan.

Jeesus tyynnytti myrskytuulen, kun Hän oli järvellä opetuslasten kanssa. Silloin Hän nuhteli opetuslapsia uskon puutteesta, kun he pelkäsivät myrskyä. Jeesus myös sanoi, että ihminen tulee tekemään Hänen ylösnousemuksensa jälkeen vielä suurempiakin ihmeitä Hänen nimissään.

”Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte.”

Matteus 21 : 22

”Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista.”

Luukas 18 : 27

”Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä.”

Luukas 18 : 1

”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.”

Johannes 15 : 7

Jumala voi määrätä rankkasateita sammuttamaan metsäpaloja, Hän kykenee puhdistamaan ilman ja vedet terveiksi. Jeesus osoitti Jumalan suuruutta parantamalla sairaita vain sanallaan, ja niinkuin ihminen on Luojan luoma, niin myös on maailman luontokin Hänen luomaansa. Miksipä Hän ei kykenisi vaikuttamaan maapallon ilmastoonkin, kuten Hän vaikuttaa ihmisten terveyteen uskon rukouksen kautta. Meidän täytyy uskoa Jumalan voimaan ja hyvään tahtoon auttaa meitä maailman suurimmassa huolenaiheessa, joka koskettaa kaikkia kansoja ympäri maapallon.

Rukoilun lisäksi meidän jokaisen tulee elää ympäristöystävällistä elämää vähentämällä turhaa kulutusta, kierrättämällä, muuttamalla ruokailutottumuksia, kulkemalla julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen ja tekemällä muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Jokaisella kristityllä on velvollisuus suojella maapalloa ja tulevien sukupolvien mahdollisuutta elää puhtaassa ympäristössä. Meidän täytyy kunnioittaa luontoa, jonka Jumala valmisti ja antoi meille. Se on samalla myös kunnioitusta Jumalaa kohtaan, ihan niinkuin on lähimmäisenkin kunnioittaminen. Kaikkien maapallon asukkaiden tulee jo nyt huutaa Jumalaa avuksi, ennenkuin vielä pahempaa tapahtuu. Me rukoilemme myös koko maailman päättäjille viisautta toimia ilmastoasioissa nopeasti ja tehokkaasti.

Jaa tämä artikkeli netissä, jotta mahdollisimman moni rukoilisi ja toimisi elintavoillaan ilmastonlämpenemisen ehkäisemiseksi. Rukousrintaman täytyy laajentua maailmanlaajuiseksi ja ilmastorukouksen tulee olla osa jokaista arkipäiväämme, jotta rukouksen kilpi suojelisi meidän kaunista maapalloamme. Taivaan Isän siunausta ja uskon vahvistusta toivon jokaiselle lukijalle. Jumala on vahva Kaikkivaltias ja Hän rakastaa meitä Poikansa Kristuksen tähden.