Jeesus armahti rikollisen ristillä

Jeesus Nasaretilainen naulittiin käsistä ja jaloista ristinpuuhun kiduttamisen ja häpäisyn jälkeen, vaikka Pontius Pilatus tahtoi vapauttaa Jeesuksen. Pilatus sanoi : ”Ja katso, hän ei ole tehnyt mitään, mikä ansaitsee kuoleman.” Ylipapit ja kansanjoukot huusivat, että kapinallinen murhaaja Barabbas pitää vapauttaa, mutta Jeesus pitää ristiinnaulita. Kolme kertaa Pilatus yritti puolustaa Jeesusta, mutta kansa huusi suuren ääneen ja lopulta Pilatus myöntyi tuomitsemaan Jeesuksen ja vapauttamaan Barabbaksen.

Ja kun saavuttiin paikalle, jota sanotaan Pääkallonpaikaksi, niin siellä he ristiinnaulitsivat hänet sekä pahantekijät, toisen oikealle ja toisen vasemmalle puolelle. Mutta Jeesus sanoi: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.”

Luukas 23 : 33 – 34

Kansan katsellessa ristiinnaulitsemista hallitusmiehet ja sotilaat pilkkasivat Häntä vielä ristilläkin. Jeesuksen pään yläpuolelle oli naulattu kyltti, jossa luki : ”Tämä on juutalaisten kuningas.”

”Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat, herjasi häntä :

”Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä.”

Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: ”Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen? Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat; mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt.” Ja hän sanoi:

”Jeesus, muista minua kun tulet valtakuntaasi.”

Niin Jeesus sanoi hänelle: ” Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa.”

Ja oli jo noin kuudes hetki. Niin yli kaiken maan tuli pimeys, jotka kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen, sillä aurinko oli pimentynyt. Ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Ja Jeesus huusi suurella äänellä ja sanoi:

”Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni.” Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä.

Mutta kun sadanpäämies näki, mitä tapahtui, kunnioitti hän Jumalaa ja sanoi:

”Totisesti, tämä oli vanhurskas mies.”

Luukas 23 : 39 – 47