Suojeleva Psalmi onnettomuuksia ja sairauksia vastaan

Meillä on turvana Taivaan Isän suojelus, kun luotamme Hänen Sanansa lupauksiin. Kyykäärme, lohikäärme ja muut pedot symboloivat tässä Psalmissa pimeyden valtaa ja sen aiheuttamaa vaivaa ja tuskaa ihmiselle.

Voit lukea tämän suojelevan Psalmin joka päivä rukouksen yhteydessä, vaikka ääneen. On hyvä tehdä myös ristinmerkki aamuin illoin itselleen ja lapsilleen ja rukoilla suojelusta. Artikkelin lopussa on ohje, kuinka se tehdään.

Psalmi 91 – Korkeimman Suojelus

”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ’Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan.’

Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu. Sinun silmäsi saavat vain nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. Sillä: ’Sinä, Herra, olet minun turvani’.

Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi. Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi. Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä.

[Jumala vastaa] :

’Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.’ ”

Psalmi 91

RISTINMERKKI – kuinka se tehdään

Ristinmerkki tehdään oikealla kädellä: otsa – rinta – vasen olkapää – oikea olkapää.

Ristinmerkki tarkoittaa : Kristus tuli Isästä (otsa) maan päälle (rinta) laskeutui Tuonelaan (vasen olkapää) nousi Isän oikealle puolelle (oikea olkapää).

Samalla voi lausua : ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen haltuun. Aamen”