Daniel kohtasi enkelin

”Ensimmäisen kuun kahdentena kymmenentenä neljäntenä päivänä minä olin suuren virran, Hiddekelin rannalla. Minä nostin silmäni ja näin, ja katso: oli eräs mies, puettuna pellavavaatteisiin ja kupeet vyötettyinä Uufaan kullalla.

Hänen ruumiinsa oli kuin krysoliitti, hänen kasvonsa olivat kuin salaman leimaus, hänen silmänsä kuin tulisoihdut, hänen käsivartensa ja jalkansa kuin kiiltävän vasken välke; ja hänen sanojensa ääni oli kuin suuren kansanjoukon pauhina.

Ja minä, Daniel, yksin näin sen näyn, mutta miehet, jotka olivat minun kanssani, eivät näkyä nähneet; kuitenkin valtasi heidät suuri pelko, ja he pakenivat ja lymysivät. Ja minä jäin yksin.

Ja kun minä näin tämän suuren näyn, meni minulta kaikki voima; minun verevä muotoni muuttui kaamean näköiseksi, eikä minussa ollut voimaa mihinkään.

Ja minä kuulin hänen sanainsa äänen; ja kuullessani hänen sanainsa äänen minä vaivuin horroksiin kasvoilleni, kasvot maata vasten. Ja katso, käsi kosketti minua ja ravisti minut hereille, polvieni ja kätteni varaan. Ja hän sanoi minulle :

’Daniel, sinä otollinen mies, ota vaari niistä sanoista, jotka minä sinulle puhun, ja nouse seisomaan, sillä minut on nyt lähetetty sinun tykösi’. Ja hänen puhuessansa minulle tämän sanan minä nousin vavisten.

Ja hän sanoi minulle: ’Älä pelkää Daniel, sillä ensimmäisestä päivästä asti, jona sinä taivutit sydämesi ymmärrykseen ja nöyryyteen Jumalasi edessä, ovat sinun sanasi tulleet kuulluiksi; ja sinun sanojesi tähden minä olen tullut. Persian valtakunnan enkeliruhtinas seisoi vastustamassa minua kaksikymmentäyksi päivää, mutta katso, Miikael, yksi ensimmäisistä enkeliruhtinaista, tuli minun avukseni, sillä minä olin jäänyt yksin sinne, Persian kuningasten tykö. Ja minä tulin opettamaan sinulle, mitä on tapahtuva sinun kansallesi päivien lopulla; sillä vielä tämäkin näky koskee niitä päiviä.’

Ja hänen näitä minulle puhuessansa minä käänsin kasvoni maahan päin ja olin ääneti. Ja katso, olento, ihmislasten muotoinen, kosketti minun huuliani; silloin minä avasin suuni ja puhuin ja sanoin edessäni seisovalle:

’Herrani, nähdessäni näyn valtasi minut tuska, ja minulta meni kaikki voima. Ja kuinka voi herrani palvelija, tällainen kuin minä; puhutella sellaista, kuin minun herrani on ? Sillä siitä asti ei minussa ole voimaa, tuskin enää henkeäkään.’

Silloin kosketti minua jälleen se ihmisen muotoinen ja vahvisti minua. Ja hän sanoi:

’Älä pelkää, sinä otollinen mies, rauha olkoon sinulle. Vahvistu ! Vahvistu !’

Ja hänen puhuessaan minulle minä vahvistuin ja sanoin: ’Puhukoon herrani, sillä sinä olet minua vahvistanut.’

Ja hän sanoi: ’Tiedätkö, mitä varten minä olen tullut sinun tykösi ? Nyt minä käyn jälleen sotimaan Persian enkeliruhtinasta vastaan, ja kun minä olen päässyt hänestä, niin katso: tulee Jaavanin enkeliruhtinas. Mutta minä ilmoitan sinulle mitä on kirjoitettuna totuuden kirjassa. Eikä ole ketään muuta vahvistamassa minua heitä vastaan paitsi teidän enkeliruhtinaanne Miikael. Ja minä seisoin meedialaisen Daarejaveksen ensimmäisenä hallitusvuotena häntä vahvistamassa ja suojelemassa.’

Daniel 10 : 4 – 21

Jokaisella kansalla on oma enkeliruhtinaansa, Mikael on myös Suomen enkeliruhtinas. Enkelit taistelevat puolestamme näkymättömässä maailmassa ja suojelevat meitä kokonaisena kansakuntana. Emme kuitenkaan voi rukoilla suoraan enkeleitä, sillä he saavat käskynsä Jumalalta. Tässäkin näyssä enkeli sanoi, että hänet oli lähetetty Danielin luo. Kaikki rukoukset on osoitettava Taivaan Isälle, kuten Jeesus meille opettaa Isä meidän – rukouksessa.

Tässä Danielin kertomuksessa on yhtäläisyyksiä nykyaikana tapahtuviin näkyihin: 1. Näkyä näkevä ihminen kaatuu maahan. 2. Kaatunut ihminen ravistellaan ja nostetaan pystyyn taivaallisin voimin. 3. Enkelin edessä ihmisen pää ja katse painuvat nöyrästi alaspäin. 4. Vain yksi ihminen kokee ilmestyksen, vaikka muita ihmisiä on läsnä. 5. Enkeli kertoo jotain sellaista, mitä ihminen ei ennestään tiedä ja kokemus on hyvin voimakas. 6. Enkelissä on hyvin kirkas valo ja ’palavat’ silmät. Samantapaisia ovat olleet myös Kristus-näyt.

Tärkeintä on kuitenkin se, mitä enkeli kertoo ja mihin hän valmistaa ihmistä. Enkelit tai Pyhä Henki eivät kerro sellaista, minkä ihminen jo tietää, heidän sanomansa on aina uutta tietoa.

Danielin ilmestys jatkuu seuraavassa luvussa 11, sen voi lukea Raamatusta.

Image by Jacques Savoye from Pixabay

Kirjoita viestisi kiitos

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.