Älä rukoile enkeleitä

on

”Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.

Ja hän sanoi minulle : ”Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa.”

Johanneksen ilmestys 22 : 8 – 9

Nykyisin on noussut ilmiöksi enkelien palvonta. ’Enkeliopissa’ rukoillaan enkeleiltä suoraan apua ja sivuutetaan Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki. Jumalan sijasta puhutaan Universumista ja sen taianomaisesta vetovoimasta. Ei puhuta rukouksesta, vaan käytetään sanaa ’manifestointi’, eli omalla ’oikeaoppisella toiminnalla’ saadaan Universumi ja enkelit vastaamaan pyyntöihin. Nämä ’enkelioppaat’ sivuuttavat Raamatun selittäen syyksi sen, että Raamatussa on negatiivisia asioita, kuten kirjoituksia synnistä ja lopun ajoista. He tietävät, mistä narusta pitää vetää, jotta ihmiset ostavat heidän ideologiansa, koska ihmiset mieluummin kuulevat vain hyviä keveitä asioita, kuin puhetta synnistä ja helvetistä. Yleensä nämä enkelioppaat jakavat oppiaan verkkosivuilla tai kirjoissa, he myyvät ideologiaansa kaupallisesti omaksi hyväkseen. Sitä vastoin kristilliset ev.lut. seurakunnat keräävät yleensä avustuksia vähäosaisten, eli muiden ihmisten hyväksi, sekä kehitysapuun ja lähetystyöhön.

Useimmiten enkeliopin ’opettajat’ ovat naisia ja heidän asiakkaansa ovat todennäköisesti enimmäkseen naisia. Naiset ovat tällaiselle kaupustelulle helppo kohde, koska monet naiset pitävät kauniista asioista ja nuo enkelisivustot ovat yleensä kauniiden kuvien ja lupausten täyttämiä. Enkelioppi tuo heille kevyttä lohtua ja toivoa. Mutta nimenomaan tämä oppisuunta on kevyttä, eikä se kanna kovin pitkälle, ei ainakaan tuonpuoleiseen asti ilman Jeesusta. Enkeliopissa on hyviä asioita; esimerkiksi opetetaan ihmisiä olemaan kiitollisia, jotta saadaan manifestoitua lisää hyviä asioita elämään. Vika on siinä, että enkeliopissa opetetaan kiittämään ’Universumia’, joka on Luojan luoma, eikä se siis itsessään omaa jumalallista voimaa ja valtaa. Enkeliopissa opetetaan myös antamaan työrauha enkeleille, mikä on ehkä otettu kristinuskosta; rukouksen perillemenoon täytyy luottaa. Enkelioppi on siis poiminut muutamia mukavia ja hyödyllisiä asioita Raamatusta, mutta ei kuitenkaan toteuta Sanaa kaikilta osin.

Rukoile vain Jumalaa. Älä rukoile edes Jeesusta, vaan itse Kaikkivaltiasta, sillä hän on kaiken pääjohtaja, joka lähettää enkelit palvelemaan tarvittaessa.

Enkelit ovat meidän työtovereitamme hyvän tekemisessä. Enkelit eivät arvostele meitä, he vain auttavat tai opastavat meitä Jumalan tahdon mukaisesti. Enkeleitä on Raamatun mukaan valtavia määriä, osa heistä on taivaallista sotajoukkoa, jotka taistelevat pahaa vastaan. Yhdessä Raamatun ilmestyksessä kerrotaan myös ihmislapsen näköisestä enkelistä. Raamatussa kerrotuissa ilmestyksissä enkelit ovat näyttäneet profetioita ihmisille.

Enkelit itse palvovat, kiittävät ja tottelevat Jumalaa, he eivät palvo meitä, eikä meidän ole tarkoitus palvoa enkeleitä. Lapsille voi kertoa suojelusenkeleistä, mutta heidät tulee opettaa rukoilemaan Taivaan Isää. Enkelit ovat suojelleet Suomea kriisiaikoina, koska Suomessa on paljon kristittyjä rukoilijoita. Jeesus kehoittikin rukoilemaan väsymättä, sillä rukous kuullaan ja meitä autetaan taivaasta käsin.

Image by Momentmal from Pixabay

Esirukouspyyntösi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.