Älä rukoile enkeleitä

”Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.

Ja hän sanoi minulle : ”Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa.”

Johanneksen ilmestys 22 : 8 – 9

Nykyisin on noussut ilmiöksi enkelien palvonta. ’Enkeliopissa’ rukoillaan enkeleiltä suoraan apua ja sivuutetaan Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki. Jumalan sijasta puhutaan Universumista ja sen taianomaisesta vetovoimasta. Ei puhuta rukouksesta, vaan käytetään sanaa ’manifestointi’, eli omalla ’oikeaoppisella toiminnalla’ saadaan Universumi ja sen enkelit vastaamaan pyyntöihin.

Nämä ’enkelioppaat’ sivuuttavat Raamatun selittäen syyksi sen, että Raamatussa on negatiivisia asioita, kuten kirjoituksia synnistä ja lopun ajoista. He tietävät, mistä narusta pitää vetää, jotta ihmiset ostavat heidän ideologiansa, koska ihmiset mieluummin kuulevat vain hyviä keveitä asioita, kuin puhetta synnistä ja helvetistä. Yleensä nämä enkelioppaat jakavat oppiaan verkkosivuilla tai kirjoissa, he myyvät ideologiaansa kaupallisesti omaksi hyväkseen.

Useimmiten enkeliopin ’opettajat’ ovat naisia ja heidän asiakkaansa ovat todennäköisesti enimmäkseen naisia. Naiset ovat tällaiselle kaupustelulle helppo kohde, koska monet naiset pitävät kauniista asioista ja nuo enkelisivustot ovat yleensä kauniiden kuvien ja lupausten täyttämiä. Enkelioppi tuo heille kevyttä lohtua ja toivoa. Mutta nimenomaan tämä oppisuunta on kevyttä, eikä se kanna kovin pitkälle, ei ainakaan tuonpuoleiseen asti ilman Jeesusta.

Enkeliopissa on hyviä asioita; esimerkiksi opetetaan ihmisiä olemaan kiitollisia, jotta saadaan manifestoitua lisää hyviä asioita elämään. Vika on siinä, että enkeliopissa opetetaan kiittämään Universumia, joka on Luojan luoma, eikä se siis itsessään omaa jumalallista voimaa ja valtaa. Kiitos saattaa jopa mennä Luciferille ja sen enkeleille, joiden uskotaan asuvan jollakin Universumin tähdellä. Enkeliopissa opetetaan myös antamaan työrauha enkeleille, mikä on ehkä otettu kristinuskosta; se tarkoittaa sitä, että rukoukseen täytyy luottaa. Enkelioppi on siis poiminut muutamia mukavia ja hyödyllisiä asioita Raamatusta, mutta se ei kuitenkaan toteuta Raamatun Sanaa kaikilta osin.

Lisäys 16.6.2021: Koska kristityn tehtävä on paljastaa Luciferin juonet, kerron, että enkelioppi on yksi niistä. Lucifer oli alunperin Jumalan luoma enkeli, joka oman kauneutensa ja älykkyytensä tähden ylpistyi ja kääntyi Jumalaa vastaan.

  • Lucifer haluaa itselleen maailmanherruuden yhdessä sen seuraajien, demonien kanssa. Sen vuoksi se eksyttää ihmisiä pois Jumalasta ja yrittää luoda jotain yhtä hyvää kuin Jumala on luonut. Sen älykkäät keinot hämäävät monia, sillä se osaa paketoida pahat aikeet hyvännäköisiin lahjapakkauksiin. Tottahan toki se haluaa, että ihmiset rukoilevat tai manifestoivat enkeleitä, koska se itsekin on taivaasta karkoitettu enkeli. Näin se saa ihmiset palvomaan itseään ja luottamaan itseensä, vaikka moni enkelioppiin eksynyt ei ymmärrä niin tekevänsä. Aluksi se lupaa ihmisille paljon hyvää, mutta sen aikomus on lopulta tuhota kaikki hyvä ja kaunis, minkä Luoja on luonut; ihmiset, luonto ja eläimet.
  • Enkeliopin levittäjille Lucifer on luvannut hyviä ansiotuloja. Enkeliopin opettajat lupaavat onnea ja menestystä niille asiakkaille, jotka maksavat enkeliopista, joka on verhottu erilaisten nimikkeiden alle, kuten esimerkiksi: ’Opi manifestoimaan itsellesi enemmän rahaa’. Enkeliopin verkkokurssi voi maksaa noin 600 – 800 euroa/henkilö, tai jopa paljon enemmän. Ihmisillä on taipumus uskoa, että kallis on hyvää laatua, ja jotkut lankeavat maksamaan tästä eksytyksestä noin paljon. Onpa niinkin epätoivoisia ihmisiä, että he ottavat velkaa maksaakseen tällaisen verkkokurssin. He luulevat ostavansa rahalla enkelien suosiota ja hyvää onnea. Kaikkivaltiaalla Jumalalla on kyky auttaa ja johdattaa ja Hän tekee sen ilmaiseksi. Älä lankea enkeliopin ansaan, saat siitä sielullesi vahingon.
  • Eräs lehti julkaisi artikkelin, jossa se väitti, että enkelit ovat nykyisin suositumpia kuin Jeesus. Ei se pidä tilastollisesti paikkaansa, sillä kristittyjä on maailmassa yli 2 miljardia. Lucifer ei kykene samaan kuin Jeesus. Luciferin katalat juonet paljastuvat aina.
  • Enkeliopit kertovat muutamista enkeleistä nimeltä, jonka nimisiä enkeleitä emme edes kohtaa Raamatun Sanassa. Ne ovat siis muita kuin Jumalan enkeleitä. Kysyin kerran sähköpostilla eräältä ulkomaalaiselta enkeliopin opettajalta, mistä nuo enkeleiden nimet ovat peräisin, kun niitä ei ole Raamatussa mainittu. Hän vastasi, että se on ’ikivanhaa enkelitietoa’. Hän ei kertonut sen enempää, mistä tällainen tieto on peräisin. Tällä enkeliopin opettajalla on myös enkelikortteja, ja niiden lisäksi lohikäärmekortteja ja eläinkortteja, joilta kysytään neuvoa. Raamatussa lohikäärme edustaa Luciferia. Jumala varoitti Raamatussa tekemästä mitään epäjumalan kuvia. Suurin Jumalan viha kohdistuu juuri epäjumaliin ja niiden palvojiin, koska Hän tietää, että niiden takana on Jumalan vihollinen, Lucifer. Pakanat ovat palvoneet ennenkin epäjumalina taivaan kappaleita ja eläimiä. Tämä vääräuskoisuus ei ole vieläkään kadonnut maailmasta, se on saanut vain uusia muotoja, kuten esimerkiksi nykyajan enkelioppi, jossa palvotaan Universumia Jumalan sijaan.

”Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.”

Paavalin toinen kirje korinttolaisille 11 : 13 – 15

Rukoile vain Jumalaa. Älä rukoile edes Jeesusta, vaan itse Kaikkivaltiasta, sillä hän on kaiken pääjohtaja, joka lähettää enkelit palvelemaan tarvittaessa.

Hyvät enkelit ovat meidän työtovereitamme hyvän tekemisessä. Enkelit eivät arvostele meitä, he vain auttavat tai opastavat meitä Jumalan tahdon mukaisesti. Enkeleitä on Raamatun mukaan valtavia määriä, osa heistä on taivaallista sotajoukkoa, jotka taistelevat pahan voimia vastaan. Yhdessä Raamatun ilmestyksessä kerrotaan myös ihmislapsen näköisestä enkelistä. Raamatussa kerrotuissa ilmestyksissä enkelit ovat näyttäneet profetioita eli ennusteita ihmisille.

Enkelit itse palvovat, kiittävät ja tottelevat Jumalaa, he eivät palvo meitä, eikä meidän ole tarkoitus palvoa enkeleitä. Lapsille voi kertoa suojelusenkeleistä, mutta heidät tulee opettaa rukoilemaan Taivaan Isää. Enkelit ovat suojelleet Suomea kriisiaikoina, koska Suomessa on paljon kristittyjä rukoilijoita. Jeesus kehoittikin rukoilemaan väsymättä, sillä rukous kuullaan ja meitä autetaan taivaasta käsin.