Taivaaseen pääsyn ehtona on pyhitys

”Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus. Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan; ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa.”

Johannes 17 : 17 – 19 Jeesuksen sanoja

”Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.”

Kirje hebrealaisille 12 : 14

Mitä tarkoittaa pyhitys ? Heille, joille käsite ’pyhitys’ on vielä tuntematon, kerrottakoon, että pyhitys tulee tapahtumaan vanhurskauttamisen jälkeen.

Ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän pyytää rukouksessa Taivaan Isältä anteeksi kaikkia syntejään ja ottaa vastaan Jeesuksen lunastaman armon, eli taivaallisen anteeksiannon. Kun ihminen näin avautuu ottamaan vastaan Kristuksen, Pyhä Henki tulee ihmiseen ja alkaa vähitellen johdattamaan, puhdistamaan, lohduttamaan ja kasvattamaan ihmistä sisältä käsin.

Näin alkaa pyhitys, jota jatkuu niin kauan kuin ihminen elää uskossa Jeesukseen. Pyhityksessä ihminen tulee tuntemaan Jumalan totuuden, sillä Pyhä Henki todistaa Jeesuksesta ja Raamatun Sanasta.

Mistä sitten tiedämme, että olemme pyhittyneitä ? Sisäinen rauha ja totuuden valkeneminen ovat ensimmäisiä pyhityksen merkkejä. Pyhitys auttaa ymmärtämään ja myös toteuttamaan Raamatun Sanaa. Pyhitystä ei voi kukaan itse saada aikaan, eikä sitä voi kuvitella.

Pyhitys annetaan taivaasta suurella armolla ja rakkaudella ihmiselle, sillä Pyhä Taivaan Isä haluaa valmistaa meitä olemaan tarpeeksi puhtaita taivaan valtakuntaa varten. Emme pääse Jumalan täydellisen pyhyyden luo synnin tahrimina, vaan ainoastaan Jeesuksen armoveren peseminä ja Pyhän Hengen pyhityksen vuoksi. Sen vuoksi uskovat vertauskuvallisesti ’puetaan puhtaisiin vaatteisiin’ sisäisen Pyhän Hengen puhdistuksen kautta.

Ihmisessä elää kuitenkin aina osittain myös vanha maailmallinen, syntiin lankeava ihminen, joten Sanan lukeminen ja kuuleminen säännöllisesti on tärkeää, jotta maailmallisuus ei pääse voitolle. Jos kestämme uskossa loppuun asti, palkkio on oleva suuri taivaassa, jossa kuolemaa, kiusausta ja kärsimystä ei ole. Kiitos Taivaan Isälle suuresta armosta ja rakkaudesta! Siunausta sinulle ❤