Se on Kuninkaan voima, että hän rakastaa oikeutta

”Herra on kuningas, vaviskoot kansat – hän, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat – huojukoon maa.

Suuri on Herra Siionissa, hän on korkea yli kaikkien kansojen.

He ylistävät sinun suurta ja peljättävää nimeäsi. Hän on pyhä.

Se on kuninkaan voima, että hän rakastaa oikeutta.

Sinä olet saattanut oikeuden voimaan, sinä toimitat oikeuden ja vanhurskauden Jaakobissa.

Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, kumartukaa hänen jalkainsa astinlaudan eteen. Hän on pyhä.”

Psalmi 99 : 1 – 5

Uskovan vapaus ei ole siinä, että saisimme tehdä kaikkea mitä mieli tekee. Uskovan vapaus on siinä, että olemme synnin vallasta vapaita ja se tie johtaa ikuiseen elämään. Maailman valheellinen ’vapaus’ on synnin alaista orjuutta, joka johtaa kuoleman varjon maahan.

Siinä juuri on Herran kuninkuus, että Hän on oikeamielinen, sillä Hän osoittaa meille Sanassaan oikean ja väärän. Herran pyhässä oikeamielisyydessä on turvallista kasvaa, se tie ei johda harhaan. Herra on suuruudessaan ja pyhyydessään pelottava, mutta Hänessä on myös suuri rakkaus ja armo meitä luotuja kohtaan, jotka kunnioitamme Häntä. Herran peljättävyys on meidän turvamme pahaa vastaan, me olemme Kuninkaan perillisiä ja Hänen totuuden Sanansa on meidän panssarimme. **

  • ”Sinä toimitat oikeuden ja vanhurskauden Jaakobissa” = Jaakobilla tarkoitetaan kaikkia ihmisiä. Jaakob oli Raamatun kertomuksessa petturi, joka petti veljensä ja isänsä ja pakeni. Paluumatkalla Jaakob paini Herran kanssa koko yön ja voitti hänet, mutta Herra haavoitti häntä lonkkaluuhun. Hän sai sen jälkeen Herralta nimen ’Israel’, joka tarkoittaa ’Jumalan prinssiä’ tai ’Jumalan taistelijaa’. Jokainen ihminen on kuin Jaakob, jolta elämän koettelemuksissa riisutaan pois itseriittoisuus ja ylpeys ja rakkaudella kasvatetaan riippumaan kiinni Jumalan armossa. Tarina Jaakobista on myös symboli Kristukselle, joka taisteli ristillä kansansa puolesta.

”Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa. Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.

Tietäkää, että Herra on Jumala.

Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja laitumensa lampaat.

Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä.

Sillä Herra on hyvä; hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja hänen uskollisuutensa polvesta polveen.”

Psalmi 100 : 1 – 5

[** Tähdennys edelliseen, eli ’Herran peljättävyyteen’, jotta kukaan ei ymmärtäisi väärin: Emme pelkää Jumalaa syntiemme tähden, kun meillä on Jeesus, joka otti pois syntimme ristillä. Hän antaa sisäisen rauhan. – Mutta Jumalan peljättävyydestä sen verran tarkennusta, että Raamattu kertoo, että monet ovat pelästyneet nähdessään taivaallisen näyn, esim. enkelin, sillä he ovat yliluonnollisia olentoja, jotkut hyvin suuria ja kirkkaita, joilla on intensiivinen katse tai palavat silmät ja voimakas energiakenttä. Raamattu kertoo myös, että lopun aikoina, kun Jeesus tulee takaisin suuressa kirkkaudessa, maailman ihmiset pelkäävät. On siis viisautta ymmärtää Jumalan ja muidenkin taivaallisten voimien olevan suuria ja peljättäviä hahmoja, sillä Sanan totuutta ei voi laimentaa. Jumalan Sanan totuus on suuri voima ja vastus, jota vihollinen ei voi voittaa. Raamatussa mainittu ’Jumalan pelko’ on ennenkaikkea kunnioitusta Jumalan Sanaa ja pyhyyttä kohtaan. Se ei tarkoita sitä, että uskovan pitäisi elää pelossa, sillä kuten sanottu, Jeesus on meidän Puolustajamme. Jos Jumala ei olisi niin kunnioitettavan viisas, voimakas, kaikkivaltias, suuri ja pyhä, kuin Hän on, emme tarvitsisi puolustajaa. Siihen on siis olemassa hyvä syy, että Jeesus tuli maan päälle ja kärsi puolestamme ristillä, jotta saisimme armon Jumalan edessä. Kun myönnämme rehellisesti Jumalan ’peljättävyyden’, olemme jo hyvällä tiellä menossa kohti Jumalan ja TOTUUDEN kunnioittamista. Se kunnioitus sisältää myös Jumalan täydellisyyden ihailua ja ylistystä. ]

Rukoilethan heidän puolesta, jotka ovat jättäneet esirukouspyynnön TÄÄLLÄ