Rukousvastaus voi tulla Pyhän Hengen neuvona

Me ihmiset odotamme usein tietynlaisia rukousvastauksia Jumalalta, niin että ongelmat kääntyisivät ihmeen kautta yhtäkkiä paremmiksi. Jumala toimii kyllä niinkin, mutta välillä rukousvastaus voi tulla Pyhän Hengen neuvona, kuinka meidän itse täytyy tilanteessa toimia, jotta asiat alkaisivat sujumaan paremmin.

On hyvin tärkeää kuunnella Pyhän Hengen neuvoja ja toimia niiden mukaan.

Arjen kiireessä touhottaessamme me voimme kuulla useinkin Pyhän Hengen ohjeita, isoissa ja pienissä asioissa. Välillä Pyhän Hengen ohjeet voivat sekoittua omiin ajatuksiimme ja silloin me ehkä ohitamme ne. Jälkeenpäin saammekin sitten huomata, että asiat olisivat sujuneet paremmin, jos olisimme kuunnelleet ja totelleet sisäisiä ohjeita. Pyhä Henki ei ohjaa koskaan väärälle tielle ja Hän tahtoo meille aina parasta. Kuinka paljon siunatumpaa elämämme olisi, jos olisimme kuunnelleet ja totelleet jokaista Pyhän Hengen neuvoa ?

Pyhä Henki voi puhua ihmiselle monella tavalla; joko hentona sisäisenä ’vaistona’, tai selvästi korvin kuultavana puheena, tai Hän voi lähettää mielikuvia ajatuksiimme.

Pyhän Hengen puheessa on selkeitä tunnusmerkkejä ;

1. Hän sanoo aina jotain sellaista, mitä et ennestään tiedä.

2. Hän ei koskaan puhu Raamatun sanan vastaisesti.

3. Hän haluaa sinulle aina hyvää.

4. Usein Pyhän Hengen puhe on lyhyttä ja ytimekästä.

5. Pyhä Henki ei koskaan syyttele, valehtele, höpöttele, tai ole ivallinen.

6. Pyhä Henki ei kehoita mihinkään sellaiseen, joka vahingoittaa sinua, tai muita ihmisiä.

7. Pyhä Henki on AINA oikeassa.

8. Pyhä Henki ei pidä sinua tyhmänä. Hän odottaa sinun ymmärtävän ja tottelevan Häntä.

Pyhän Hengen tottelemista täytyy harjoitella, kenties useinkin, jopa vuosia. Se ei ole aina helppoa, koska meillä ihmisillä on ’järki’ joka voi harata sisäistä ääntä vastaan, mutta Pyhän Hengen neuvot tuottavat paljon iloa ja siunauksia elämään, kun opimme Häntä tottelemaan.

”Johanneksella oli puku kamelinkarvoista ja vyötäisillään nahkavyö; ja hän söi heinäsirkkoja ja metsähunajaa. Ja hän saarnasi sanoen: ’Minun jälkeeni tulee minua väkevämpi, jonka kengänpaulaa minä en ole kelvollinen maahan kumartuneena päästämään. Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä.’ ”

Markus 1 : 6 – 8

Kiitos kun luit tämän artikkelin, hyvää yötä ja siunausta!