Usko ei löydy somesta

Otsikko on sen vuoksi näin jyrkkäsanainen, koska olen huomannut Internetin sosiaalisen median pullistelevan epäuskoisten kirjoituksia, jotka väittävät uskon Jumalaan olevan vain satuihin uskomista. Hyvin vähän niihin väitteisiin on tullut uskovien vastauksia. Eikö uskovien vastauksia haluta noilla medioilla julkaista, vai eivätkö uskovat uskalla, tai halua puolustaa Jeesusta ? Vaikea tietää. Eräs kirjoitti nimettömänä kommentin somessa, että ’uskovat eivät pelkää mitään, mutta miten siihen tilaan pääsee, koska vastustusta on niin paljon ?’ Kukaan uskova ei ollut vastannut hänelle mitään. Aika paljon näyttää epäuskovilla olevan kysymyksiä uskosta, joillakin ne ovat vilpittömiä kysymyksiä, joillakin toisilla ne ovat kyynisiä kysymyksiä, joiden tarkoituksena on vain väittää vastaan. Mitään kysymyksiä ei tarvitse pelätä, sillä ne kertovat vain tietämättömyydestä.

Ihmisillä on taipumus uskoa muiden ihmisten mielipiteitä enemmän kuin Raamatun Sanaa. Eräskin kirjoitti luopuneensa uskosta sen vuoksi, koska oli lukenut mediassa uskonvastaisia kirjoituksia, vaikka usko oli konkreettisesti parantanut hänen elämäänsä jo monin eri tavoin. Edes oma kokemus ei ollut hänelle vahvempi todiste kuin satunnainen somekirjoitus tuntemattomalta ihmiseltä. Se on aika surullista, että sosiaalisella medialla ja muilla Internet sivuilla voi olla niin voimakas, negatiivinen vaikutus, että uskova on valmis luopumaan jo saavutetusta pelastuksesta vain yhden lyhyen kirjoituksen vuoksi.

Jos haluat opetella matematiikkaa, otatko oppia sellaiselta, joka ei osaa laskea ? Vai menetkö hakemaan oppia koulutuksen saaneelta opettajalta ? Jos haluat oppia uusia kieliä, valitsetko opettajaksi kielitaidottoman ihmisen, vai koulutetun kielten opettajan ? Toki valitset koulutetun opettajan, jos haluat saada pätevää opetusta.

Samoin on uskon opetuksen kanssa; kuuntele sitä opettajaa, joka tuntee Jeesuksen omakohtaisesti ja on lukenut Raamatun Sanaa. Tämä ei tarkoita välttämättä koulutettua pastoria, vaan kuka tahansa aito uskova voi kertoa Jeesuksesta jotain. Älä siis perusta uskon käsitystäsi somekirjoittelun varaan. Joillakin foorumeilla saattaa olla useita viestejä samalta kirjoittajalta, joka haluaa vain kiusallaan manipuloida ihmisiä epäuskoon. Heidän viestinsä voivat olla itsevarmoja, vaikka he eivät oikeasti tiedä, mitä he puhuvat. He ovat usein matkineet muilta kirjoittajilta tiettyjä epäuskon fraaseja, joissa ei ole mitään sisältöä, kuten juuri sen lauseen, että ’Raamattu on satua’. Heidän mielipiteensä ovat vain tuulenpuuskia, jotka tulevat ja menevät. Ota oppia siltä puhujalta, joka tuntee itse Jeesuksen, älä usko häntä, joka ei tunne Jeesusta lainkaan. Paras opettaja on Jeesus itse, joka lähettää Pyhän Henkensä opettamaan, kun ensin otat Jeesuksen elämäsi Herraksi.

”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.”

Luukas 21 : 33 Jeesuksen sanoja

Ylläolevat Jeesuksen sanat ovat niin valtavan suuret, ettei tuollaisia sanoja voi kukaan ihminen keksiä. Siinä kuuluu totuus, joka on suurempi ihmisen ymmärrystä. Kun uskoanne kyseenalaistetaan, älkää peljätkö, vaan muistakaa Jeesuksen sanat :

”Pankaa siis sydämellenne, ettette edeltäpäin huolehdi, miten te vastaatte puolestanne. Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan eivät ketkään teidän vastustajanne kykene asettumaan tai väittämään.”

Luukas 21 : 14 – 15

Kuten sanottu, epäuskon puheet ovat tietämättömyyttä ja vailla mitään todellista sisältöä. Jeesuksen sanat sen sijaan ovat väkevää ja sisältörikasta totuutta. Kuka tahansa rehellinen ihminen tietää sen jo omassatunnossaan.

Synnin tahrima ihminen ei uskalla katsoa itseään peilistä rehellisesti, koska ruma synti satuttaa minäkuvaa. Jeesuksen loputon armo auttaa katsomaan siihen epämukavaan peilikuvaan, koska Hän lupasi pestä kaiken lian pois viattomalla verellään. Jeesus ikäänkuin pitää kädestä kiinni ja siinä on turvallista tunnustaa pahatkin teot ja ajatukset, kun tietää, että Jumala ei meitä tuomitse, koska Hänen Poikansa Jeesus Kristus on Puolustajamme. Siinä vaiheessa, kun ihminen nöyrtyy Jumalan edessä tunnustamaan syntinsä ensimmäisen kerran, valheen kirous väistyy ja totuuden ovi avautuu. Ihminen ei enää ole sokea synnille ja sielunvihollisen valheille, vaan uskaltaa Jeesuksen armon ja rakkauden edessä tunnustaa isojakin virheitä ja epäonnistumisia. Se on Totuuteen astumista uutena, puhtaana ihmisenä.

Siunattua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021