Älä kutsu kuolleiden henkiä, älä usko taikakaluihin

”Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.”

Kolmas Mooseksen kirja 19 : 31

Kuolleita ei saa häiritä, eikä heistä saa puhua pahaa. Vanha hyvä sanonta on poisnukkuneelle : ’Lepää rauhassa’.

Miksi kysyisimme neuvoja kuolleelta läheiseltä, kun meillä on Kaikkivaltias Jumala, joka on paras neuvonantajamme. Jumala tuntee meidät paremmin, kuin kukaan läheisemme tuntee, tai on koskaan tuntenut. Raamattu opettaa, että kaikki kuolleetkin herätetään viimeiselle tuomiolle, jolloin kuninkaamme Jeesus Kristus tulee tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Hyvän ja pahan taistelussa on käytetty ristiä jo vuosisatoja, sillä paha pakenee Jeesusta Kristusta, joka on jo voittanut maailman, koska Jeesus otti synnin vallan pois ristinkuolemalla. Elokuvissa demoneille on näytetty ristiä, jolloin ne pakenevat.

Saatananpalvojat kantavat mukanaan usein nurinpäin käännettyä ristiä, merkkinä kapinallisuudesta Jumalaa vastaan. Sillä he tahtovat levittää synkkää sanomaa, ettei Jumalaa ole.

Yksistään oikein päin oleva ristin muotoinen esine ei riitä pitämään pahaa loitolla, vaan ihmisellä täytyy olla aito usko Jeesukseen. Jos ristinmuotoinen koru kaulassa tuntuu lohduttavalta, ei siitä haittaakaan ole, jos muistaa, että suojelus ei ole esineessä itsessään, vaan Jeesuksen veren voimassa.

Enkelit suojelevat uskovaa, olipa hänellä ristiä tai ei. Ristikorun tarkoitus on muistuttaa Kristuksen rakkaudesta ja ylösnousemuksesta, mutta se ei ole taikakalu. Rukousnauha, jossa on risti, auttaa keskittymään rukoukseen, mutta Jumalan siunaus ei tule rukousnauhan vuoksi, vaan ihmisen uskon vuoksi.

Ristinmerkki sen sijaan on suojaava, kun sanomme ’Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen haltuun’ samalla kun teemme ristinmerkin oikealla kädellä; otsa – rinta – vasen olkapää – oikea olkapää.

Rukousnauha. Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Artikkelia on muokattu 7. elokuuta 2022