Mihin Jumalan rakkautta voi verrata, jos ei ole kokenut maallisen isän rakkautta ?

”Tämän kaiken Jeesus puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertausta hän ei puhunut heille mitään; että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetan kautta, joka sanoo: ’Minä avaan suuni vertauksiin, minä tuon ilmi sen, mikä on ollut salassa maailman perustamisesta asti.'”

Matteus 13 : 34 – 35

Jeesus nimitti Jumalaa Isäksi ja itseään Hän nimitti uskovien veljeksi. Hän tiesi, että ihmisten on vaikea hahmottaa ja ymmärtää Jumalaa, jota ei silmin voi katsoa, eikä Häntä voi koskettaa. Hän otti vertaukseksi hyvän maallisen isän, joka rakastaa, kasvattaa, lohduttaa, hoivaa, suojelee ja opastaa. Näin Jeesus kertoi Jumalan olevan samanlainen hyvä isä. Itseään hän nimitti uskovien veljeksi, joka on myös isän rakkauden alainen, mutta viisaampi kuin muut sisaruksensa ja näin ollen Jeesus opettaa meitä kuin isoveli, erityisesti Hän kannustaa meitä luottamaan Taivaan Isään kaikessa.

”Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.”

Matteus 12 : 50 – Jeesuksen sanoja

Usein epäuskoiset vertaavat Jumalaa huonoon isään, jota täytyy pelätä ja karttaa. Ehkä heiltä itseltään puuttuu omakohtaiset kokemukset hyvästä, maallisesta isästä, ja sen vuoksi he näkevät Jumalankin vääristyneesti vain pelottavana tai etäisenä hahmona, jota ei uskalla ottaa vastaan. Jumalan rakkautta saa verrata kenen tahansa läheisen ihmisen rakkauteen, olipa läheinen sitten äiti, mummo, ukki, sisar, veli, huoltaja, ystävä, aviopuoliso tai joku muu. Jos jollakulla ei ole ketään ihmistä, jonka rakkauteen voisi verrata, niin on seuraava mielikuvaharjoitus, jolla Jumalan rakkautta voi ehkä paremmin ymmärtää.

Ajattelen joskus niin, että vaikka Jumala, Pyhä Henki ja Jeesus ovat persoonia ja henkiä, he kaikki yhdessä ovat kuin suuri, kirkas, puhdas ja pyhä energiakenttä, joka on täynnä valtavaa rakkautta ja puhdistavaa armoa. Vaikka kuinka paljon touhuaisimme hyviä tekoja, tuo energia ei muutu, se pysyy ikuisesti samana, eikä se reagoi pelkästään omiin tekoihimme mitenkään. Vaikka kaikki ihmiset kääntäisivät sille selkänsä, se ei siitäkään muutu, vaan loistaa kirkkaana ja puhtaana ajasta aikaan. Se on ihanaa eheyttävää elämän energiaa, jonka monet ihmiset jättävät käyttämättä, koska he eivät uskalla luottaa siihen ja ihmiset jäävät siten varjojen valtakuntaan, jossa tapahtuu tuhoisia asioita, koska heiltä puuttuu ymmärrys paremmasta ja Jumalan enkelien suojelus.

Jumalan valon hyvän energian voi saada käyttöönsä kuka tahansa pyytämällä isoveli Jeesuksen paikalle, Hänet, joka pesi verellään koko maailman synnit pois. Jeesuksen ristintyökin oli vertauskuvallinen, jotta me ymmärtäisimme taivaan salaisuuksia ja pääsisimme niistä osallisiksi. Jeesuksen ristintyön opetus on, että puhtaan ja pyhän Jumalan edessä meidän tulee ensin itse puhdistua vanhoista synneistämme, sillä me emme voi lähestyä Jumalan kirkkautta ja pyhyyttä vertauskuvallisesti ’tahraisissa vaatteissa’. Jeesus pesee hengelliset vaatteemme puhtaaksi armoverellään ja sen vuoksi Hän on meidän Puolustajamme, jotta me kaikki pääsisimme kirkkauden läsnäoloon puhtaissa vaatteissa.

Miten tämä käytännössä tapahtuu ? Se on hyvin yksinkertaista; rukoile Jumalaa Jeesuksen nimeen ja vereen vedoten, ja pyydä kaikkia syntejäsi anteeksi. Sinun täytyy olla Jumalan edessä avoin ja rehellinen, älä yritä selitellä tekojasi, pyydät vain nöyrästi anteeksi. Jumala ei halua kuulla selityksiä, Hän haluaa kuulla vain uskon rukousta Hänen puoleensa kääntyen. Poikansa Jeesuksen vuoksi Jumala antaa kaiken anteeksi, eikä Hän muistele menneitä. Joskus vaikeinta on antaa anteeksi itselleen, mutta kukaan ihminen ei saa tehdä tyhjäksi Jeesuksen sovintotyötä ristillä olemalla armoton, ei edes itseään kohtaan. Meidän on nojauduttava luottavaisesti ristin puoleen, jotta pääsemme elämässä eteenpäin, niinkuin Jeesus tarkoitti.

Sen jälkeen alkaa ihana aika. Sitä voisi verrata kukan terälehtien aukeamiseen aamuauringon säteissä. Kun me olemme saaneet armon Jumalan edessä, uskallamme avautua vastaanottamaan Jumalan valon ja rakkauden energian. Kaiken meissä täytyy avautua tuolle puhtaalle energialle; mielen, ruumiin, hengen ja sielun täytyy olla auki ja luottavainen Jumalan edessä, jotta parantava energia voisi meissä vapaasti virrata.

”Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa; ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi.”

Markus 12 : 29 – 30 – Jeesuksen sanoja

Jumalan valtava rakkauden energia on voimallinen puhdistamaan meistä pois kaiken turhan, joka syö energiaamme ; sisäiset kipeät tunnehaavat ja traumat; fyysisesti ja henkisesti vahingolliset sukuperimät; väärät riippuvuudet; valheen aiheuttamat eksymiset ja epäluulot; pelot ja jännityksen; yksinäisyyden ja tyhjyyden tunteet; vihan, katkeruuden, kateuden ja kaunan aiheuttamat sielulliset myrkyt; levottomuuden; kivut ja sairaudet; henkiset ja aineelliset puutteet.

Jumalan pyhä puhdas energia antaa meille sisäisen rauhan ja vaikuttaa tekoihimme ja näkemyksiimme. Jumalan rakastavaa energiaa ei mitata litramitalla, vaan se virtaa rajattomasti, niin kauan kuin pysymme aidosti auki sille. Jumala on paljon enemmän kuin isä ja äiti, sisko ja veli, Hän on maailman Luoja, Kaikkivaltias, kaikkialla läsnä oleva elämän voima, joka kuuluu meidän käyttöömme jo luomistyön vuoksi. Meidät ihmiset luotiin Jumalan kuviksi, jotta heijastaisimme Hänen olemustaan maailmassa.

”Hänen hohteensa on kuin aurinko, hänestä käyvät säteet joka taholle; se on hänen voimansa verho.”

Habakuk 3 : 4