Pidä toivoa yllä, älä lannistu

”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö.

Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa ?

Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.

Minua kunnioittavat metsän eläimet, aavikkosudet ja kamelikurjet, koska minä johdan vedet korpeen, virrat erämaahan, antaakseni kansani, minun valittuni juoda.

Kansa, jonka minä olen itselleni valmistanut, on julistava minun kiitostani.”

Jesaja 43 : 18 – 21

Herra antaa juoda Pyhän Sanan raikasta vettä, yhtälailla kuin Hän huolehtii meidän maallisista tarpeistamme. Monilla ihmisillä on tänään toivo vähissä, tulevaisuus näyttää epävarmalta, ehkä myös pelottavalta. Siihen voi olla monia syitä, joko yksityiselämän syitä, tai syinä huoliin voivat olla luonnon katastrofit, ilmaston lämpeneminen, rikollisuus ja maailmanlaajuiset virukset. Mikä tahansa syy onkaan, toivoa ei saa koskaan menettää, sillä meillä on Kaikkivaltias Jumala turvanamme. Joku ehkä nyt väsyneenä ja toivottomana ajattelee, että tämä on vain sanahelinää. Ei suinkaan ole.

Voin kertoa omasta kokemuksestani, että Jumala auttaa aina. Hän auttaa joskus eri tavoin, kuin itse odottaisi, mutta Jumala auttaa aina, Hänen hyvän tahtonsa ja viisautensa mukaan. Liialliset vaikeudet, pelot tai sairaudet elämässä ovat kuin kapuloita elämän rattaisiin. Ei Jumala niitä halua kenellekään. Hän on hyvä, rakastava Jumala, joka tahtoo meidän kaikkien olevan positiivisia, energisiä, terveitä ja vahvoja elämän haasteiden edessä. Jumala tahtoo meidän olevan iloisia ja luottavaisia, jotta voimme viedä hyvää ilosanomaa eteenpäin. Sen vuoksi Hän auttaa meitä, ihan kaikessa. Hänen oman kunniansa tähden Hän auttaa, jotta kaikki tulisivat tietämään, kuinka hyvä Jumala on.

Jumalalle ei mikään ihmisen huoli ole liian pieni, tai liian suuri. Olen kokenut sen itse satoja kertoja, kun olen saanut ihmeellistä apua aina juuri oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Sinulla ja kenellä tahansa muullakin on mahdollisuus saada samoja – tai jopa suurempia – siunauksia kuin minä olen saanut. Kuten olen ennenkin kertonut, Jumalan aarrekammiot ovat rajattomat. Tätä ei voi liikaa korostaa, sillä maailma vie monilta toivon, jopa salakavalasti. Jotkut uskovatkin laahaavat negatiivisuuden syvissä vesissä, vaikka heillä on saatavilla avain uskon, toivon ja rakkauden salaisuuksiin. Se avain on Jeesus.

”Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä.

Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot; sinun lastesi paljous olisi niinkuin hiekka, sinun kohtusi hedelmä niinkuin hiekkajyväset, sen nimi ei häviäisi, ei katoaisi minun kasvojeni edestä.”

Jesaja 48 : 17 – 19

Sanat, jotka Herra sanoi Israelille, koskevat kaikkia Häneen uskovia ihmisiä kaikkialla maailmassa. Kun uskot ja seuraat Jeesuksen opetuksia ja Jumalan tahtoa, mikään elämän haaste ei ole mahdotonta ylittää. Pidä siis sydän auki ja luottamus lujana, niin et ole yksin missään elämän tilanteessa, kun sinulla on Jeesus. Hän elää, Hän on todellinen, Hän on ystävä, joka rukoilee puolestasi. Kun Jumalan ainoa Poika Jeesus Kristus pyytää esirukouksessa puolestasi jotain, mitä oikeasti tarvitset, tulet sen varmasti saamaan. Luota siihen, että olet Jumalan avun arvoinen, koska Jeesus on sinut lunastanut omakseen. Kaikki entinen on pyyhitty pois ja armon puhdas paita on puettu yllesi. Älä anna vihollisen horjuttaa uskoasi siihen, että olet rakas Jumalalle.

”Minä pidän Herran aina edessäni; kun hän on minun oikealla puolellani, en minä horju. Sentähden minun sydämeni iloitsee ja sieluni riemuitsee, ja myös minun ruumiini asuu turvassa.”

Psalmi 16 : 8 – 9

Taivaan Isän siunausta sinulle Jeesuksen nimessä ja veressä. Rukoilethan myös muiden puolesta, katso esirukouspyynnöt täällä.

Jumala auttaa aina