Aamurukous – ihme

”Minä rakastan niitä, jotka minua rakastavat, ja jotka minua varhain etsivät, ne löytävät minut. Minun tykönäni on rikkaus ja kunnia, ikivanha varallisuus ja vanhurskaus.”

Sananlaskut 8 : 17 – 18

Viime yönä – oli jo melkein aamu – ihossani olevia pieniä näppylöitä kirveli. Niitä oli kirvellyt jo useana päivänä ja yölläkin ne vaivasivat. En ollut enää unessa, mutta vielä sängyssä. Laitoin käden näppylöiden päälle ja pyysin peiton alla, että Taivaan Isä poistaisi kirvelyn. Tunsin, että kirvely alkoi heti helpottamaan ja noin 5 minuutin päästä se oli kokonaan poissa. Samanlaisia parantumisia olen kokenut ennenkin aamuvarhain. Niska-hartia jäykkyydestä johtuva päänsärkyni on parantunut monta kertaa samoin, heti aamulla rukouksen jälkeen.

Makuuhuoneessa rukoilen aina iltarukouksen. Samassa paikassa olen kokenut useita häikäisevän kirkkaita valokokemuksia ja näitä aamuisia parantumisia. Jumala on ottanut sen pyhäksi paikakseen, koska rukoukset nousevat siitä paikasta säännöllisesti ylös Hänen luokseen. Sen vuoksi Hän vastaa siinä paikassa kaikkein useimmin rukouksiin.

Yksi syy aamurukouksen tehokkuuteen voi olla se, että yön aikana ihminen ei yleensä ole syönyt vielä mitään, jolloin kehossa on käynnissä pienimuotoinen puolipaasto, joka edesauttaa rukousyhteyttä Jumalaan. Mistä se johtuu, että paasto auttaa, sitä en tiedä, mutta Jeesuskin paastosi ja rukoili erämaassa. Pidempi paasto täytyy tehdä esim. mehupaasto-ohjeiden mukaisesti, ettei siitä koidu fyysistä haittaa.

Kun avasin aamupäivällä Raamatun, avautui tuo Sananlasku, missä Herra sanoo: ”jotka minua varhain etsivät”. En ole koskaan ennen ajatellut, että nuo sanat tarkoittaisivat kirjaimellisesti aamun varhaisia tunteja. Ehkä tuossa jakeessa piilee salaisuus, että aamuisin rukous on tehokkain. Ihmisen ajatukset ovat heti unen jälkeen yleensä vielä puhtaat, päivän arkihuolet eivät ole vielä nousseet ajatuksiin. Rukousyhteys Jumalaan on silloin puhtaimmillaan ja sen vuoksi Jumala vastaa yleensä rukoukseen heti.

Suosittelen rukoilemaan joka aamu, heti heräämisen jälkeen. Ei rukouspaikan tarvitse olla välttämättä makuuhuone, kunhan se on jokin vakituinen paikka rukoukselle kotona, vaikkapa lukunurkkaus, tai jokin muu rauhallinen paikka. Jos olet saanut rukousvastauksia, niistä voi vapaaehtoisesti kertoa tällä sivulla