Luota Taivaan Isän apuun

”Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä hyvä on, asu maassa ja noudata totuutta; silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa. Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee.”

Psalmi 37: 3 – 5

Joskus epäuskoiset suuttuvat, kun uskova sanoo heille, että Jumala voi auttaa. He saattavat sanoa: ’Älä valehtele! Minä olen sairas, eikä kukaan voi minua auttaa.’

Epäuskoinen ei ehkä ymmärrä, että hän syyttää oikeastaan valehtelusta Jumalaa tai Jeesusta. Raamatussa on Jumalan lupauksia, joiden varaan kaikki uskovat nojautuvat. Jos Jumalaa syytetään valehtelusta, se on pilkkaamista. Jumala ei yleensä auta pilkkaajia, koska Hän on Kaikkivaltias, joka ei salli itseään pilkattavan.

Vain vilpittömän uskon kautta Jumalan lupaukset käyvät toteen.

”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niitttää. Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.”

Paavalin kirje efesolaisille 6. luku : jakeet 7 – 8

”Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi ja ’heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen’.

Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.

Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen”

Pietarin ensimmäinen kirje 5. luku : jakeet 6 – 11

Rukoile Taivaan Isää, jos olet sairas tai surullinen. Rukoile Isää, kun olet epäuskon kiusauksissa. Rukoile silloinkin, kun kaikki on hyvin. Luota siihen, että viestisi on mennyt perille ja että sinä olet Jumalalle rakas. Hän haluaa antaa sinulle siunauksia, jos luotat Häneen. Luottamuksesi palkitaan ihan varmasti.