Jumala on suurempi kuin voimme käsittää

”Katso, Jumala on suuri, emme häntä käsitä, hänen vuottensa luku on ilman määrää. Hän kokoaa vedenpisarat; ne vihmovat virtanaan sadetta, jota pilvet vuodattavat, valuttavat ihmisjoukkojen päälle.”

Job 36 : 26 – 28 Elihun puhetta

”Ihmeellisesti Jumala korottaa äänensä jylinän, hän tekee suuria tekoja, joita emme käsittää taida. Sillä hän sanoo lumelle: ’Putoa maahan’, samoin sadekuurolle, rankkasateittensa ryöpylle.

Niin hän kytkee jokaiselta kädet, että kaikki ihmiset hänen tekonsa tietäisivät. Pedot vetäytyvät piiloon ja pysyvät luolissansa.

Tähtitarhasta tulee tuulispää, pohjan ilmalta pakkanen. Jumalan henkäyksestä syntyy jää, ja aavat vedet ahdistuvat.

Hän myös kuormittaa pilvet kosteudella ja hajottaa välähtelevät ukkosvaarunsa.”

Job 37 : 5 – 11 Elihun puhetta

”Pohjoisesta tulee kultainen hohde; Jumalan yllä on peljättävä valtasuuruus.

Kaikkivaltiasta emme saata käsittää, häntä, joka on suuri voimassa, joka ei oikeutta ja täydellistä vanhurskautta polje.

Sentähden peljätkööt häntä ihmiset; hän ei katso keneenkään, joka on omasta mielestään viisas.”

Job 37 : 22 – 24 Elihun puhetta

”Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi: ’Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni? Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.

Missä olit silloin, kun minä maan perustin ? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää. Kuka on määrännyt sen mitat – tottapa sen tiedät – tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse ?

Onko sateella isää, tahi kuka on synnyttänyt kastepisarat ? Kenen kohdusta on jää tullut, ja kuka on synnyttänyt taivaan härmän?

Taidatko solmita Otavan siteet tahi irrottaa kahleista Kalevanmiekan ?

Sinäkö ajat saaliin naarasleijonalle ja tyydytät nuorten leijonain nälän, kun ne kyyristyvät luolissansa ja ovat väijyksissä tiheikössä?

Kuka hankkii ravinnon kaarneelle, kun sen poikaset huutavat Jumalan puoleen ja lentelevät sinne tänne ruokaa vailla ?

Sinunko ymmärryksesi voimasta jalohaukka kohoaa korkealle, levittää siipensä kohti etelää?

Job 38: 1 – 5, 28, 29, 31
– Job 39: 1 – 3, 29

Pelkästään Linnunradassa on arviolta 100 – 400 miljardia tähteä.

Maailmassa tunnetaan noin 24.600 kalalajia, 8600 lintulajia, matelijoita noin 6550 lajia, selkärankaisia nisäkkäitä on noin 5000 lajia. Kaikki eläimet ovat valmiiksi kehittyneitä.

Ihmisessä on noin 37 000 000 000 000, eli 37 biljoonaa solua. Ihmisen aivosoluja on noin 100 miljardia.

Ihmisten ja eläinten kehoissa kaikki solut, sisäelimet, luusto, lihakset ja aivot toimivat täydellisesti yhteen terveillä yksilöillä. Maailmankaikkeuden tähdet liikkuvat omilla radoillaan matemaattisen tarkasti.

Eivät nämä ole sattuman tuloksena syntyneet, vaan meillä on Kaikkivaltias Jumala, joka on kaiken viisaasti ja kauniisti luonut. Jumalan rakkaus ja armo on tarjolla maailman kaikkia ihmisiä varten. Maailmassa on reilusti yli 7 867 928 800 ihmistä ja väkiluku kasvaa joka sekunti. Heille ja meille kaikille Jumalan rakkaus riittää ja paljon ylikin.

Jokaisella uskovalla on oma suojelusenkelinsä, joten uskovien väkiluvusta voidaan päätellä, kuinka paljon enkeleitä vähintäänkin on olemassa. Tällä hetkellä kristittyjä on maailmassa yli 2,4 miljardia. Ajatelkaa, ensin Jeesuksella oli 12 opetuslasta ja nyt pari tuhatta vuotta myöhemmin Jeesusta seuraa yli 2,4 miljardia Häneen uskovaa ihmistä. Hänen sanansa ei katoa, kuten Hän lupasi.

Tällä sivustolla voi katsoa maailman väkilukua ja muita lukuja ajantasaisesti Worldometer – Maailman tilastot reaaliajassa (worldometers.info)

”Katso, Jumala on voimallinen, mutta ei halveksu ketään; väkevä on hänen ymmärryksensä voima.”

”Hän ei käännä silmiänsä pois hurskaista, vaan antaa heidän istua kuningasten kanssa valtaistuimella ikuisesti; he kohoavat korkealle.”

Job 36 : 5, 7 Elihun puhe

Esirukouspyyntöjä täällä – rukoilettehan muiden puolesta.

Rukousvastauksista voi kertoa täällä, myös kauan sitten tapahtuneista.