Onko ystäväsi hyljännyt sinut uskosi tähden ?

Jos vastaat otsikon kysymykseen ’kyllä’, olet todennäköisesti ollut Jeesukselle uskollinen.

Vai salaatko uskosi ystäviltäsi, sukulaisiltasi tai työ-/opiskelukavereiltasi hylkäämisen pelossa ?

Koin juuri ensimmäisen hylkäämiskokemuksen uskoni tähden. En sanallakaan tuominnut ystävääni, mutta kun hän kuuli, että usko on minulle tärkeää, hänen käytöksensä muuttui radikaalisti. Hän alkoi olla aggressiivisesti puolustuskannalla ihan kaikissa elämänsä asioissa. Lopulta en voinut enää edes kysyä ’mitä kuuluu?’ kun hän tiuski, että ’mitä se sinulle kuuluu!’. Hänen käytöksensä ei johtunut minusta, vaan hänen omastatunnostaan, joka alkoi kolkutella.

On surullista nähdä, kun vanha ystävä eksyy paaduttamaan omantuntonsa. En voi kertoa kaikkea, mutta hänen elämässään oli lukuisia sellaisia tekoja, joista tämä kävi ilmi. Uskon, että suurin syy siihen on se, että hän eksyi jossain vaiheessa väärään seuraan. Tämä väärä seura käänsi hänet myös Jeesusta vastaan ja hän alkoi pilkkaamaan uskovia – ennenkuin hän kuuli, että olen itsekin uskossa. Hänen suvussaan on kirkon palvelija, joten hän tietää Raamatusta paljon, siis kyse ei ole tietämättömyydestä. Hän osoitti selvästi, ettei tahdo minun ystävyyttä enää, joten toivotin hänelle Taivaan Isän siunausta ja vetäydyin rauhallisesti pois. Jokainen, joka haluaa, voi rukoilla hänen puolestaan. Hän ei ymmärtänyt, että minulla olisi riittänyt anteeksiantoa. Hän ei omasta mielestään edes tarvinnut sitä. Ylpeys on ihmisen pahin vihollinen, jolla ihminen haavoittaa eniten itseään.

Olen siis menettänyt Jeesuksen tähden ystävän, jonka tunsin noin 47 vuotta lapsuudesta lähtien. Miltä se tuntuu ? Se tuntuu siltä, että elämä on valintoja ja niiden kanssa täytyy elää. Olen valinnut Jeesuksen ja Hän on valinnut minut. Jos se ei jollekin ihmiselle sovi, se on oikeastaan hänen oma ongelmansa, ei minun. Olen valmis ottamaan sellaisen ystävän takaisin, joka hyväksyy minun uskoni ja uskaltaa kuunnella kun puhun siitä. Annan kuitenkin ihmisen olla rauhassa, kun hän selkeästi itse sitä toivoo ja hän tuntee jo Raamatun Sanan. Taivaan Isä voi tehdä hänessä työtään jollain muulla tavalla. Toivoa ei pidä menettää kenenkään kohdalla.

Ihmiset voivat tulla ja mennä, mutta Jeesus pysyy rinnalla ja Hänen sanansa elää ikuisesti. Kun yksi ystävä menee pois, voi tulla uusia ystäviä tilalle. Sukulaisetkin voivat vältellä uskovaa, jos he eivät kestä nähdä omia syntejään, sillä uskova on sanattomanakin kuin totuuden peili. Jos tämä satuttaa uskovaa, täytyy punnita nämä kaksi; voinko elää ilman ystävää tai sukulaista – vai voinko elää ilman Jeesusta ? Jeesus on portti ikuiseen elämään. Kukaan ihminen ei voi pelastaa sinua niinkuin Jeesus. Jos menetämme ystävän, se on haikeaa. Jos menetämme Jeesuksen, se on ikuista kadotusta. Jeesuksen panokset ovat niin kovat, ettei niillä voi pelata rulettia.

”Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.”

Matteus 5 : 44 – 45

”Jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.

Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut ’nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa’.

Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias.”

Matteus 10 : 32 – 38

Tuo Jeesuksen opetus on hyvä, mutta sitä ei pidä ymmärtää väärin. Jeesus on rauhan ruhtinas, Hän antaa ihmisen sisimpään sellaisen rauhan, mitä maailma ei voi antaa. Sitä Hän ei tällä opetuksellaan kumoa, vaan Hän tarkoittaa, että Jeesusta ja Hänen seuraajiansa eivät kaikki hyväksy, eivät edes joidenkin uskovien perheenjäsenet. Jeesus ei halua perheisiin riitaa, vaan Hän haluaa, että uskovat pitävät Häntä tärkeämpänä kuin ketään ihmistä – silläkin uhalla, että se aiheuttaa erimielisyyttä ihmisten kesken. Jeesuksen tarkoittama ’miekka’ on Sanan totuuden miekka. Jeesus sanoi, että ihmiset vihaavat Häntä, koska Hän paljastaa heidän väärät tekonsa.

Jeesus haluaa sopua ja rakkautta ihmisten välille, Hän haluaa, että kaikki kääntyisivät Hänen puoleensa ja saisivat armon, pelastuksen ja ikuisen elämän. Ristin kantaminen viittaa siihen, että meidän tulee olla kestäviä ja kärsivällisiä Jeesuksen tähden silloinkin, kun maailman ihmiset eivät meitä hyväksy. Meidän tulee kyetä samaan anteeksiantoon kuin Jeesus. Se on meidän ristin osamme, että voimme sanoa kuten Jeesus sanoi ristillä: ’Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.’ Ristin osamme on myös se, että emme luovu Jeesuksesta, vaikka meidät hyljättäisiin uskomme tähden. Jeesuskaan ei olisi tahtonut kokea ristin kärsimystä, mutta Hän suostui siihen Isän tahdon vuoksi, jotta maailma pelastuisi Hänen kauttaan. Nyt miljardit ihmiset maailmassa kiittävät Häntä armosta, joka uudistaa ja pelastaa uskovien elämää pysyvästi. Samoin meidän tulee ajatella tätä hetkeä pidemmälle, ikuiseen elämään.

Sinulla ja minulla on Jeesuksen antama mahdollisuus pelastaa joku ihminen kadotukselta. Kääntyminen voi saada alkunsa Raamatun Sanan, esirukouksen, synninpäästön, tai oman elämän esimerkin kautta. Hän, joka Jeesusta ei ota vastaan, ei kapinoi oikeastaan meitä vastaan, vaan Jumalaa vastaan ja siitä hän itse joutuu kärsimään eniten. Esirukouksesta ei kannata vastustuksesta huolimatta luopua, sillä Jumalalla on monet keinot kutsua ihmisiä puoleensa.

”Katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset.”

”Sillä ette te itse puhu, vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä.”

”Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.”

Matteus 10 : 16, 20, 22

Rukoilethan esirukouksia, katso pyynnöt täällä

Jos olet saanut rukousvastauksia, voit kertoa niistä täällä