Jumala on tasa-arvoinen

Jeesuksen armotyön tähden olemme kaikki saman arvoisia Jumalan edessä. Hyväksytkö sinä sen, että olet saman arvoinen Jumalalle kuin ovat rikolliset ja portot – tai ketkä tahansa – jotka tulevat Jeesuksen ristin juurelle armoa pyytämään ?

Vaikka olisit elänyt hurskaasti jo vuosikymmeniä, he ovat yhtä paljon Jumalan armahtamia ja rakastamia kuin sinäkin olet, Jumalan pojan Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman tähden. Jeesuksen veressä on suuri voima puhdistaa kaikki synnin tahrat pois ihmisestä, jotta jokainen armoa pyytävä ihminen, taustasta huolimatta, olisi yhtä puhdas Kristuksessa.

Ehkä seuraavaa Jeesuksen lausetta ei ole tässä yhteydessä ennen sanottu, mutta Pyhä Henki ilmoittaa sen tässä hetkessä:

”Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.”

Luukas 11 : 23

Jos emme ole armossa yhtä suuria kuin Jeesus, olemme Häntä vastaan ja hajotamme sitä, mitä Hän rakentaa. Jos omat voimat ja ymmärrys eivät riitä anteeksiantoon, silloin voimme rukoilla rakkautta sydämiimme Kaikkivaltiaalta, joka on kaiken rakkauden lähde. Hän voi lähettää meille rakkauden virtaa enemmän kuin osaamme odottaa ja silloin anteeksianto on kevyttä.

”Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut, joka oli kuullut heidän keskustelunsa ja huomannut hänen hyvin vastanneen heille, ja kysyi häneltä: ’Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?’

Jeesus vastasi: ’Ensimmäinen on tämä: ’Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa: ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi’.

Toinen on tämä: ’Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi’. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä’.”

Markus 12 : 28 – 31