Nykyajan puhetapa pyrkii hämärtämään Jumalan totuuden ja pyhyyden rajaa

Olette varmaan huomanneet, että mediassa ja tavallisessakin elämässä käytetään nykyisin Raamatullisia sanoja missä tahansa yhteydessä. Näitä sanoja käyttävät ihmiset, jotka eivät usko Jumalaan.

Esimerkiksi sanaa PYHÄ käytetään nykyisin mistä tahansa asiasta, jota vähänkin arvostetaan. Viimeksi kuulin sitä käytettävän eräässä TV-ohjelmassa, missä ihmiset arvioivat vanhaa Speden ohjelmaa sanoilla: ’Nyt ollaan pyhän äärellä’. Olen kuullut myös mainittavan: ’Logo on pyhä, sitä ei saa muuttaa’. Useimmat ihmiset käyttävät ’pyhä’ sanaa väärin vain siksi, koska muutkin tekevät niin, mutta he eivät ymmärrä, että se on osa Luciferin suunnitelmaa häivyttää Jumalan pyhyyden tunteminen maailmasta, kun tehdään uusia merkityksiä Raamatullisille sanoille. Se on eksytystä, johon ihmiset osallistuvat suurina joukkoina maailmassa – ymmärtämättä sen vahingollista vaikutusta. Jumala on täydellisyydessään ainoa PYHÄ ja pienistä viattomista lapsista voidaan sanoa niin, että he ovat pyhiä, koska he eivät tee tietoisesti vääryyttä ja he ovat aikuisten hoivan armoilla. Jeesus kehoitti meitä tulemaan lasten kaltaisiksi, sillä ’sen kaltaisten on Jumalan valtakunta’. Kristuksen omia, Pyhän Hengen kautta puhdistuneita ihmisiä sanotaan pyhiksi, mutta kukaan ei ole itse itsessään pyhä, vaan Kristuksessa pyhä. Kaikki todellinen PYHYYS liittyy siis vain ja ainostaan Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.

Myös sanaa TOTUUS käytetään nykyisin väärin, kun puhutaan, että on olemassa ’sinun totuutesi’ ja ’minun totuuteni’ ja että: ’totuudella ei ole vakiota’. Jos sanalla totuus olisi monia erilaisia merkityksiä, siitä ei voisi enää käyttää sanaa ’totuus’. Eikö tätä ymmärretä ? Käsitteenä totuus on aina yksikkömuotoinen, se on yksi ja ainoa. Eihän se olisi muuten totuutta! Ei yksinkertaisesti voi olla monia totuuksia, joita ihmiset itse keksivät omasta päästään mielensä mukaan. Ei voi olla. Näkemyksiä ja kokemuksia on monia erilaisia, mutta totuutta on vain yksi ja ainoa. Sen vuoksi TOTUUS on arvokasta, koska sitä ei voi mikään muuttaa. Jos joku valehtelee sinulle, ei hänen sanansa ole totuus, vaikka hän väittäisi niin. Totuutta ei voi muuttaa mielivaltaisilla sanoilla, sillä TOTUUS on kaiken elämän ydin. ’Totuus ei pala tulessakaan’. Totuus tulee paljastumaan maailmassa viimeistään sitten, kun Jeesus tulee. ’Minä olen tie, TOTUUS ja elämä’, sanoi Jeesus. Kukaan muu ei voi sanoa itsestään näin, niin kuin Jumalan Poika sanoi. Ihmiset, jotka sanovat itse itsestään : ’minä olen totuus’, ovat antikristuksen huijaamia, eksyneitä ihmisiä, jotka tietämättään tai tietoisesti eksyttävät muita. Meissä kristityissä on sisäänrakennettu totuus joka tulee Pyhältä Hengeltä, mutta emme itse ole totuuden lähteitä, sillä kaikki totuus meille tulee Kristuksen armon ja Sanan kautta. Vain Jumalan TOTUUS on aitoa totuutta, sillä Hän on totuuden, elämän ja rakkauden ajaton lähde.

Aika vasta luin kommentin netistä, missä arvosteltiin Jumalan nimeä ’Herra’. Sen sanottiin olevan vanhanaikainen. Näin voivat ajatella ne, joille Jumala ei ole pyhä ja jotka eivät usko, että Jumala on ikuisesti sama. En lähtisi arvostelemaan Jumalan nimeä, koska kunnioitan Jumalaa. Jumalan nimiä ovat myös Herra Sebaot ja Jahve. Jumalan nimen vähättely on sama asia kuin Jumalan pilkka. Nyt, kun Kaikkivaltias näyttää olevan jossain taustalla – heille, jotka eivät usko – on ehkä helppoa puhua Jumalasta mitä sattuu. Mutta Jeesus tulee vielä takaisin ja silloin joudumme kasvokkain hänen kanssaan, vastaamaan kaikista sanoistamme ja teoistamme. ’Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka Hänen nimeänsä turhaan lausuu’, on yksi kymmenestä käskystä. Varokaa siis, mitä puhutte, ettehän tahdo vahinkoa itsellenne. Jumalaa ette voi vahingoittaa millään puheilla.

Minä en säiky Jumalaa pilkkaavia ihmisiä, eikä Jumala sitä säikähdä senkään vertaa. Jumalan pilkalla on kuitenkin ikävät seuraukset maailmassa, sillä se voi eksyttää joitakin ihmisiä pois Jumalan rakkaudesta ja armosta ja kaikista niistä siunauksista joita Jumalalla olisi ihmisille antaa. Miljoonat ihmiset maailmassa ovat todistaneet oman elämänsä kautta, kuinka Jumala on tehnyt kaiken hyväksi. Hän on vapauttanut ihmisiä rikollisuudesta, päihteistä, prostituutiosta, sairauksista, peloista, epävarmuudesta, tyhjyyden tunteista, yksinäisyydestä, syyllisyydestä, puutteesta ja surusta. Hän on antanut niiden kärsimysten tilalle rauhaa, iloa ja pelastusvarmuutta, joka johtaa ikuiseen elämään.

Kaikkivaltias ei katoa mihinkään maailmasta, sillä tämä maailma ja kaikki me luodut, olemme Hänen omaisuuttaan. Siinä Isän kainalossa olemme turvassa nyt ja ikuisesti, kun otamme Hänet vastaan Jeesuksen armoveren ja pelastuksen kautta. Taivaan Isän siunausta sinulle.

Pyhä Henki avaa tämän Raamatun kohdan:

”Kuningas vastasi Danielille ja sanoi: ’Totisesti on teidän Jumalanne jumalien Jumala ja kuningasten herra ja se, joka paljastaa salaisuudet; sillä sinä olet voinut paljastaa tämän salaisuuden.’ ”

Daniel 2 : 47

Rukoilettehan esirukouksia, katsokaa pyynnöt täällä

Jos olette saaneet rukousvastauksia milloin tahansa elämän varrella, voitte kertoa niistä täällä