Rukoile lasten puolesta tänään, tämän virren sanoin

”Totuuden Henki, johda sinä meitä
etsiessämme valkeuden teitä.
Työtämme ohjaa, meitä älä heitä,
tietomme siunaa.

Kaikessa näytä käsiala Luojan,
mahtavan, viisaan, kaiken hyvän suojan.
Kristuksen luokse, rakkauden tuojan,
johdata meidät.

Kristus on tiemme, valo sydäntemme,
toivomme ainut, pyhä totuutemme.
Armosi, Jeesus, anna voimaksemme,
uudista meidät.

Anna nyt, Kristus, valos meille hohtaa,
anna sen meitä Isän kotiin johtaa.
Jos mikä murhe meitä täällä kohtaa,
voittamaan auta.”

Virsi 484, sävellys Saksassa 1507, Sanoitus Zachris Topelius 1869, Suomennos Martti Ruuth 1902, Virsikirjaan 1938

Olen laulanut tätä lapsena koulussa, niinkuin kaikki muutkin lapset. Topelius tarkoitti virren erityisesti koulunuorisoa varten. Lapsena ei tullut ajateltua virren sanoja niin tarkasti kuin nyt.

Virressä kerrotaan Pyhästä Hengestä, eli Totuuden Hengestä, joka auttaa löytämään valkeuden tiet. Valkeuden teillä tarkoitetaan pyhittymistä Kristuksessa. Totuuden Henki ohjaa työmme ja siunaa tietomme, erityisesti sen tiedon, jonka Henki meille antaa. Laulu ylistää Kaikkivaltiasta, että ymmärtäisimme Hänen luoneen kaiken hyvän maailmassa. Kristuksen rakkauteen ja taivaan kotiin pyydämme laulussa johdatusta. Kauniisti laulu korostaa Kristuksen pyhää totuutta ja Hänen opastamaa tietä. Armo ja Pyhän Hengen uudistustyö meissä antaa meille voimaa, joka voittaa murheet ja haasteet maan päällä ja johdattaa taivaan kotiin. Laulu sisältää kaiken sen tärkeän, mitä meidän tulee uskonelämässä ymmärtää.

Pyhä Henki muistutti minua tästä virrestä, vaikka en ole sitä kuullut pitkään aikaan. Hän kehoittaa kaikkia laulamaan ja rukoilemaan tämän virren sanoin kaikkien ekaluokkalaisten ja suurempien koululaisten puolesta, ja tietenkin myös pienten esikoululaisten ja muiden lasten puolesta. Lapsissa on meidän tulevaisuutemme, ja se miten heitä opastamme nyt, vaikuttaa koko maan tulevaisuuteen myöhemmin.

❤ Taivaan Isän siunausta kaikille lapsille ❤