Syntinen nainen pelastuu

”Niin eräs fariseuksista pyysi häntä [Jeesusta] ruualle kanssaan; ja hän meni fariseuksen taloon ja asettui aterialle.

Ja katso, siinä kaupungissa oli nainen, joka eli syntisesti; ja kun hän sai tietää, että Jeesus oli aterialla fariseuksen talossa, toi hän alabasteripullon täynnä hajuvoidetta ja asettui hänen taakseen hänen jalkojensa kohdalle, itki ja rupesi kastelemaan hänen jalkojansa kyynelillään ja kuivasi ne päänsä hiuksilla ja suuteli hänen jalkojaan ja voiteli ne hajuvoiteella.

Mutta kun fariseus, joka oli hänet kutsunut, sen näki, ajatteli hän mielessään näin: ’Jos tämä olisi profeetta, tietäisi hän, mikä ja millainen tuo nainen on, joka häneen koskee: että hän on syntinen.’

Niin Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ’Simon, minulla on jotakin sanomista sinulle’.

Hän virkkoi: ’Opettaja, sano’.

’Lainanantajalla oli kaksi velallista; toinen oli velkaa viisisataa denaria, toinen viisikymmentä. Kun heillä ei ollut, millä maksaa, antoi hän molemmille velan anteeksi. Kumpi heistä siis rakastaa häntä enemmän ?’

Simon vastasi ja sanoi: ’Minun mielestäni se, jolle hän antoi enemmän anteeksi.’

Hän sanoi hänelle: ’Oikein sinä ratkaisit.’

Ja naiseen kääntyen hän sanoi Simonille: ’Näetkö tämän naisen ? Minä tulin sinun taloosi; et sinä antanut vettä minun jaloilleni, mutta tämä kasteli kyynelillään minun jalkani ja kuivasi ne hiuksillaan. Et sinä antanut minulle suudelmaa, mutta tämä ei ole lakannut suutelemasta minun jalkojani siitä asti, kun tulin sisään. Et sinä voidellut öljyllä minun päätäni, mutta tämä voiteli hajuvoiteella minun jalkani. Sentähden minä sanon sinulle: tämän paljot synnit ovat anteeksi annetut; hänhän näet rakasti paljon; mutta jolle vähän anteeksi annetaan, se rakastaa vähän.’

Sitten hän sanoi naiselle: ’Sinun syntisi ovat anteeksi annetut’.

Niin ateriakumppanit rupesivat ajattelemaan mielessänsä: ’Kuka tämä on, joka synnitkin anteeksi antaa ?’

Mutta hän sanoi naiselle: ’Sinun uskosi on sinut pelastanut; mene rauhaan.’

Luukas 7 : 36 – 50

Epäuskoiset herjaavat usein Jumalan armoa. Olen huomannut, että he ovat usein niitä ihmisiä, joilla olisi paljon anteeksipyydettävää Jumalalta. Heidän mielestään on muka ’vastenmielistä’, että synnit saadaan anteeksi. Kyllähän me tiedämme, mikä saa ihmiset näin vastustamaan kaunista Jumalan rakkautta ja armoa. He voisivat kysyä itseltään, haluaisivatko he mieluummin saada Jumalan vihaa osakseen ? Jumalan vihan päiväkin tulee vielä joskus Raamatun profetian mukaan, mutta nyt on armon aika, vielä on mahdollista saada anteeksi Jeesuksen tähden. Vihan päivänä Jumala tulee puhdistamaan kaiken saastan ja valheen pois maailmasta ja tekee tilaa hyvyydelle, rauhalle ja totuudelle. Sitä voisi sanoa Jumalan ’suureksi siivouspäiväksi’.

Epäuskoiset väittävät, että armon kautta ihmiset hyväksikäyttävät pelastuksen vapautta tehdäkseen taas uusia syntejä. Sellainen olisi Jumalan kiusaamista, jota Jumala ei hyväksy. Jumalan anteeksianto on paljon suurempi asia kuin ihmisen anteeksianto toiselle ihmiselle. Kun ihminen saa anteeksi synnit Jeesuksen kautta, hän saa Pyhän Hengen voitelun. Pyhä Henki ohjaa noudattamaan Jumalan tahtoa, jonka vuoksi ihminen välttää tekemästä enää samoja syntejä kuin ennen. Anteeksianto on siten hedelmällistä ja puhdistavaa.

Jumalan armon kautta ihmiseen rakentuu uusi ihminen, sellainen, jollaiseksi Jumala hänet alunperin tarkoitti. Vanha syntinen ihminen siis hengellisesti ’kuolee pois’. Nainen, joka oli syntinen ja pesi Jeesuksen jalat, ei ole ollut sama syntinen nainen enää tuhansiin vuosiin. Hänet on puettu puhtaisiin vaatteisiin ja hän kulkee Jeesuksen rakkaudessa pelastuksen tietä. Jumala ei muistele enää hänen syntejään, sillä hän on uusi luomus Kristuksessa.

Raamattu sanoo, että kun on tehnyt väärin yhtä Jumalan käskyä vastaan, on rikkonut samalla kaikkia käskyjä vastaan. Tämä sen vuoksi, että kukaan ei kerskaisi syntiensä vähyydellä. Onpa ihminen tehnyt yhden synnin tai tuhat syntiä, hän on yhtä syyllinen Jumalan edessä, kunnes hänet armolla puhdistetaan. Kukaan ei pelastu omalla ’synnittömyydellään’, sillä siihen ei kukaan ihminen itse kykene, vaan synnittömyyden harha on itsensä huijaamista. Pelastus vaatii läpikotaista rehellisyyttä. Siitä kertoo ihanasti hebrealaiskirje:

”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija: eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.”

Kirje hebrealaisille 4 : 12 – 13

Me olemme kuulleet uutisia hengellisistä johtajista, jotka ovat tehneet toiminnassaan suuriakin syntejä. He eivät ilmeisesti ole ottaneet kunnolla Pyhää Henkeä vastaan. Siihen tarvitaan aitoa katumusta ja vilpitöntä anteeksipyyntöä. Vain rehellisyyden kautta totuuden Jumala löytyy. Luulenpa, että nämä väärät johtajat eivät ole myöntäneet syntejään edes itselleen, saati Jumalalle. Heidän toimintansa on ollut alunperinkin laskelmoitua ja itsekästä. Sielunvihollinen tunkeutuu täten jopa seurakuntiin. He eivät siis käy esimerkkeinä Pyhän Hengen voimasta. ’Hedelmistään puu tunnetaan’, kuten Raamattu sanoo.

Jumalan armo on luja ja ikuisesti kestävä. Riippumatta siitä, mitä maailman ihmiset sanovat. Jos et ole vielä kokenut, mitä Jumala voisi saada elämässäsi aikaan, anna Hänelle mahdollisuus näyttää se sinulle omakohtaisesti. Tunnusta syntisi Hänelle, pyydä anteeksi ja pyydä Jeesus elämäsi Herraksi. Tunnustele rauhaa sisälläsi. Kiitä Jumalaa Hänen armostaan ja tottele Häntä. Silloin olet turvassa, mitä tahansa maailmassa ja elämässäsi tapahtuukaan.

Taivaan Isän siunausta ❤ Rukoilethan muiden puolesta, katso pyynnöt täällä.