Pahuus lisääntyy maailmassa, mutta Jumalan lapset luottavat armoon

”Voi minua, sillä minun käy niinkuin hedelmänkorjuussa, niinkuin viinisadon jälkikorjuussa; ei ole rypälettä syödäkseni, ei varhaisviikunaa, jota minun sieluni himoitsee. Poissa ovat hurskaat maasta, eikä oikeamielistä ole ihmisten seassa. Kaikki he väijyvät verta, pyydystävät verkolla toinen toistansa.

Pahan tekoon molemmin käsin ! Sitä taidolla tekemään !

Päämies vaatii, tuomari maksusta tuomitsee, ja mahtava puhuu julki sielunsa himon; senkaltaista he punovat. Paras heistä on kuin orjantappura, oikeamielisin pahempi kuin teräväokainen aita.

Sinun tähystäjäisi ilmoittama päivä, kosto sinulle, tulee. Silloin he joutuvat sekasortoon. Älkää uskoko ystävää, älkää luottako uskottuun; vaimolta, joka sylissäsi lepää, varo suusi ovet. Sillä poika halveksii isää, tytär nousee äitiänsä vastaan, miniä anoppiansa vastaan; ihmisen vihamiehiä ovat hänen omat perhekuntalaisensa.

Mutta minä panen toivoni Herraan, odotan pelastukseni Jumalaa: minun Jumalani on minua kuuleva.

Älkää iloitko, minun viholliseni, minusta: jos minä olen langennut, niin minä nousen; jos istun pimeydessä, on Herra minun valkeuteni.” jakeet 1 – 7

”Tulee päivä, jolloin sinun muurisi rakennetaan; sinä päivänä raja on oleva kaukana..” jae 11 (kts. lisää muurista )

’Niinkuin sinun lähtösi päivinä Egyptin maasta minä annan hänen nähdä ihmeitä.’

Sen näkevät pakanakansat ja saavat häpeän kaikesta väkevyydestänsä. He panevat käden suullensa, heidän korvansa menevät lumpeen.

He nuolevat tomua kuin käärme, kuin maan matelijat. Vavisten he tulevat varustuksistansa, lähestyvät väristen Herraa, meidän Jumalaamme; he pelkäävät sinua.

Kuka on Jumala, niinkuin sinä olet, joka annat pahat teot anteeksi ja käyt ohitse perintösi jäännöksen rikosten ?

Ei hän pidä vihaa iäti, sillä hänellä on halu laupeuteen.

Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen.

Sinä osoitat Jaakobille uskollisuutta, Aabrahamille armoa, niinkuin olet vannonut meidän isillemme muinaisista päivistä asti.”

Miika 7 : 1 – 7, 11, 15 – 20

Lapset ja nuoret ovat huolissaan tulevaisuudestaan. Olisi hyvä opettaa kaikille lapsille, että on olemassa rakastava Jeesus, joka huolehtii meistä kaikkina aikoina, kun uskomme Häneen. Hän antaa sydämeemme ilon ja rauhan ja johdattaa lopulta ihanaan taivaan kotiin, jossa ei ole kyyneleitä eikä pelkoja. Rukoile lasten puolesta ja heidän kanssaan vaikka tämän virren sanoin. Taivaan Isän siunausta !