Mies kysyi Jeesukselta, miten hän saisi ikuisen elämän

”Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: ’Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän ?’

Niin hän sanoi hänelle: ’Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt.’

Ja hän sanoi hänelle: ’Mitkä?’

Jeesus sanoi: ’Nämä: ’Älä tapa’, ’Älä tee huorin’, ’Älä varasta’, ’Älä sano väärää todistusta’, ’Kunnioita isääsi ja äitiäsi’, ja: ’Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi’.

Nuorukainen sanoi hänelle: ’Kaikkia niitä minä olen noudattanut; mitä minulta vielä puuttuu?’

Jeesus sanoi hänelle: ’Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua.’

Mutta kun nuorukainen kuuli tämän sanan, meni hän pois murheellisena, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: ’Totisesti minä sanon teille: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan. Ja vielä minä sanon teille: helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.’

Kun opetuslapset sen kuulivat, hämmästyivät he kovin ja sanoivat: ’Kuka sitten voi pelastua?’

Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: ’Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista.’

Silloin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: ’Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua; mitä me siitä saamme ?’

Niin Jeesus sanoi heille: ’Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa.

Ja jokainen, joka on luopunut taloista tai veljistä tai sisarista tai isästä tai äidistä tai lapsista tai pelloista minun nimeni tähden, on saava monin verroin takaisin ja perivä iankaikkisen elämän.

Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi, ja monet viimeiset ensimmäisiksi.’

Matteus 19 : 16 – 30

Ihmisen Poika = Jeesus Kristus

Nuori mies ei halunnut luopua rikkauksistaan Jeesuksen tähden. Hän valitsi maallisen omaisuutensa tärkeämmäksi kuin ikuisen elämän. Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä, niinkuin tulikin. Opettaessaan meitä luopumaan kaikesta maallisesta, Jeesus opettaa meitä luottamaan Häneen kaikessa. Luottamus ja uskollisuus luovat hyvän pohjan terveelle Jumala-suhteelle, joka poikii meille ajan kanssa siunauksia, hyvää elämää ja runsaita uskon hedelmiä. Maria joutui luopumaan pojastaan Jeesuksesta, koko maailman pelastuksen tähden. Mitä siihen verraten on se, että meidän tulee luopua pelastuksen tähden timanteista, huvipursista ja vanhoista synneistämme ?

Elämä on valintoja. Tänäänkin meidän täytyy asettaa tärkeysjärjestykseen elämämme arvoja. Ovatko maallisen elämämme ilot tärkeämpiä kuin uskomme Jeesukseen ja ikuinen elämä ? Ovatko synnit meille niin tärkeitä, ettemme voisi niistä luopua Jeesuksen tähden ?

Moni ihminen luulee, että synneistä luopuminen tekisi elämästä tyhjää ja tylsää. Todellisuudessa siinä käy toisinpäin, eli edellisen kaltainen ajatus on vain vihollisen harhautusta. Jeesuksella on paljon enemmän annettavaa, kuin mitä tämän maailman houkutukset voivat antaa. Hän antaa kestävän rauhan ja ilon sydämeen, ja mikä parasta; Hän antaa pelastusvarmuuden, niin että milloin tahansa onkaan elämämme viimeinen päivä, me voimme olla turvallisessa varmuudessa siitä, että pääsemme Hänen luokseen ikuiseen taivaan kotiin. On vaikeaa edes kuvitella sellaista ikuista onnea, mitä Jumalan taivaassa on tarjolla. Maan päällä olemme tottuneet vastoinkäymisiin ja kaiken rajallisuuteen. Ihmiset, jotka ovat kokeneet rajakokemuksia (esim. koomassa ollessaan), ovat kertoneet Jumalan rakkauden läsnäolosta.

Ihmiselämä on hauras, milloin tahansa voi sairaus tai onnettomuus yllättää, tai kuka tahansa voi joutua rikoksen uhriksi yllättäen. Vakuutukset, sairaalat ja poliisit auttavat meitä yhteiskunnassa, mutta mikään muu kuin Jeesus ei anna meille täyttä turvaa ulottuen myös tuonpuoleiseen. Siellä Jeesuksen hellässä huomassa ovat myös poisnukkuneet läheisemme. Kun he kerran ovat päässeet taivaan kotiin, Jeesus ei luovu heistä koskaan. He ovat ikuisessa turvassa siellä, missä kyyneleitä ei ole.

Jos et ole vielä ottanut Jeesusta elämääsi, tee se jo tänään. Tunnusta rukouksessa Jumalalle, että olet rikkonut Hänen tahtoaan vastaan ja pyydä anteeksi Jeesuksen nimen ja armoveren tähden. Pyydä sitten Jeesusta tulemaan elämäsi Herraksi. Usko saaneesi anteeksi, sillä Jumala ei enää muistele anteeksiannettuja syntejäsi Hänen Poikansa Jeesuksen tähden. Rukoile päivittäin, niin pidät Jumalan lähelläsi ja voit kuulla Pyhän Hengen ohjausta, joka on aina sinun parhaaksesi kaikissa elämän tilanteissa. Muista myös lukea Raamattua. Taivaan Isän siunausta !