Älä tuhlaa aikaasi – ota Jeesus vastaan nyt

Monet ihmiset tuhlaavat aikaansa ja elämäänsä väärällä tiellä. Tiellä, jossa on kärsimystä, pelkoa, turhautumista, itkua ja hammasten kiristystä, ehkä häpeän tunteitakin. Ja koko ajan siinä ihan lähellä on tarjolla toinen, valoisampi tie. Tie, jota Herramme Jeesus Kristus johtaa.

Voit lähestyä Jumalaa vaikka näillä seuraavilla synnintunnustuksen sanoilla:

Taivaallinen Isä.
Sain kasteen sinun lapseksesi.
Sinä siirsit minut pimeydestä valoon,
kadotuksen alta taivaan perilliseksi.
En ole kuitenkaan elänyt niin kuin lapsellesi sopii.
En ole kuunnellut ääntäsi enkä totellut tahtoasi.
Jumala, armahda minua Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden.
Pese minut puhtaaksi ja anna kaikki syntini anteeksi.

Synnintunnustus 704 virsikirjassa

Uskossa kasvaminen – sen jälkeen kun olet pyytänyt syntisi anteeksi – vie aikaa. Ensinnäkin, koko Raamatun lukeminen ajatuksella läpi kestää noin vuoden. Sen jälkeen Pyhä kirja täytyy lukea monta kertaa uudelleen, jotta oppii sisäistämään sen sanoman. Jumala ilmoittaa meille monia asioita omalla kauniilla tavallaan Raamatun Sanan lisäksi. Sinun täytyy oppia seuraamaan merkkejä, joita taivaasta sinulle lähetetään. Sinun täytyy oppia karttamaan vihollisen harhautuksia ja vääriä profeettoja. Sinun täytyy osata tunnistaa hyvä evankelista tai pastori niistä, jotka puhuvat vain ’lämpimikseen’ ilman syvällistä tietoa. Vain Raamatun Sanan opiskelun kautta kykenet erottamaan puhujissa ns. jyvät akanoista. Pyhän Hengen kuunteleminen ja totteleminen vie oman aikansa oppia. Pyhittyminen kestää elämän loppuun asti. Aikaa siis ei kannata hukata, vaan uskon taival on hyvä aloittaa heti.

Tämä kaikki voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta usko vaan, se kannattaa ! Jotkut puhuvat Jumalasta, niinkuin Hän piiskaisi meitä kaiken aikaa. Niinkuin Hän olisi vain vihainen ja ankara isä, joka koettelee, kostaa, rankaisee, tai ei välitä meistä. Oma kokemukseni on, että Hän on juuri päinvastainen Isä; lämmin, armahtava, huolehtiva, luova, lempeästi ohjaava ja myös välillä hauska. Jumalan huumorintaju näkyy joskus Hänen tavassaan vastata rukouksiin. Se ei ole sarkastista huumoria kuten aikuisilla ihmisillä, vaan viatonta leikkisyyttä, kuten lapsilla. Jumalan luovuus yllättää aina, Hän aivan kuin haluaakin yllättää ja siten aiheuttaa hilpeää iloa. Jeesuskin puhui, että Hänessä on ilo, jonka Hän haluaa jakaa meille. Monet ihmiset kuitenkin kulkevat näiden hauskojen ja ihanien taivaallisten viestien ohi huomaamatta niitä.

Mitä enemmän tunnen hyvää Taivaan Isää, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että elämä ilman Häntä menee aivan hukkaan. Jos et ole vielä valinnut valoisaa tietä, tuhlaat aikaasi turhuuksiin. En jaksa edes luetella niitä turhuuksia, mitä tämä maailma antaa. Tämä maailma, jossa vihollinen hallitsee ja aiheuttaa monenlaisia kompastuksia ja turhautumisia matkan varrella. Mikään maallinen hyväkään ei anna sitä samaa täyttymystä kuin Taivaan Isä, Pyhä Henki ja rakas Jeesus antavat.

Jeesuksen matkassakin voi joutua kokemaan elämän vastoinkäymisiä, sillä Hän sanoi: ’Ota ristisi ja seuraa minua’. Jonkin verran elämä voi koetella, mutta Jumala auttaa niiden koetusten läpi ja voittajaksi, jos et luovu uskostasi. Hän ei salli niin suurta taakkaa meille, että sortuisimme sen alle. Joskus on myös niin, että Jumala auttaa meitä enemmän kuin itse sitä ymmärrämmekään. Ilman Hänen apuaan asiat voisivat olla paljon huonommin. Usein tällaiset asiat ymmärtää vasta jälkikäteen, kun saa taaksepäin katsoen todeta, että ’näinhän sen pitikin mennä’. Joskus vaikeudet ovatkin uusien ovien kynnyksiä, jotka täytyy ensin ylittää, ennenkuin ovesta voi astua sisään. Ymmärrän kyllä, että ihmiselle, jolla on juuri nyt vaikeaa, tämä voi kuulostaa vain sanahelinältä. Mutta puhun omasta kokemuksestani, olen itsekin kokenut monenlaisia haasteita elämäni varrella ja aina Taivaan Isä on auttanut, kun olen pyytänyt. Vain kerran Isä oli vihainen minulle ja se oli omaa syytäni, koska en luottanut silloin Häneen tarpeeksi. Siitä opin, että en koskaan enää epäile Hänen kykyään ja haluaan auttaa.

Jumala antoi minulle erään merkin jo kauan, kauan sitten. Vasta tällä viikolla oivalsin, mitä Hän sillä tarkoitti. Me ihmiset voimme olla välillä hitaita oivaltamaan Jumalan paljastamia salaisuuksia. Senkään vuoksi aikaa ei ole hukattavana. Elämä on loppujen lopuksi lyhyt, vaikka nuorena voi tuntua siltä, että aikaa on edessä loputtomasti. Taivaan Isän matkassa elämästä tulee puhdasta, oikeaa, antoisaa ja valoisaa. Hän voi hämmästyttää sinuakin monilla siunauksillaan, jos antaudut Hänelle.