Mitä tapahtuu jos et anna anteeksi

”Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: ’Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit; eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin ?’

Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijan käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.

Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi. ”

Matteus 18 : 32 – 35 Jeesuksen sanoja

Jeesus antaa tässä vakavan varoituksen meille kaikille. Joudumme lopulta pahaan paikkaan, jos emme armahda lähimmäistämme kuten Hän teki meille. Jumala osaa muistuttaa meitä jo anteeksi annetuistakin synneistämme, jos itse olemme armottomia tai katkeria jollekin toiselle, vaikka Hän muutoin ne mielellään unohtaisi. Hän vaatii siten tasapuolisuutta kaikille luoduilleen.

Jumala on saattanut antaa jo anteeksi sellaiselle, jolle joku ihminen on vielä myrkynkatkera. Jotta Jumalan armo toimisi hedelmällisesti ihmisissä, meidän on oltava samassa tavoitteessa mukana. Me teemme silloin hyvää yhteistyötä Kaikkivaltiaan kanssa, kun annamme anteeksi muille. Sitä Hän meiltä suuresti odottaa, sillä Taivaan valtakunnassa tulemme olemaan Hänen kanssaan hallitsemassa maailmaa. Ajatelkaa, se on suuri tehtävä. Oikeamielinen hallitsija on armollinen ja rakastava kuten Jumala on.

Saamme olla Hänen työtovereitaan ikuisuudessa, jos olemme Hänen kanssaan täällä maan päällä samaa mieltä. Kristuksen mielen mukaisesti meidän tulisi olla ja elää, jotta saisimme pelastusvarmuuden myös itsellemme. Ja ketä hyödyttää katkeruus ? Se syö vain omaa energiaamme turhaan ja tekee meidät sairaiksi. Anteeksianto on lääke sekä saajalle, että antajalle. Sydän ja askel kevenee anteeksiannon myötä ja uudet haasteet ovat kevyempiä kantaa.