Usko edesauttaa parantumista

”Ja kun sen paikkakunnan miehet tunsivat hänet [Jeesuksen], lähettivät he sanan kaikkeen ympäristöön, ja hänen tykönsä tuotiin kaikki sairaat.

Ja he pyysivät häneltä, että vain saisivat koskea hänen vaippansa tupsuun; ja kaikki, jotka koskivat, paranivat.”

Matteus 14 : 35 – 36

Vaippa on entisaikaan ollut pitkä paita tai kiedottu kangas, joka on solmittu punotulla nauhalla kiinni. Ilmeisesti tässä jakeessa puhutaan tällaisen nauhan tupsusta. Tupsussa ei varmaankaan ole ollut taikavoimia, vaan parannus on tapahtunut Jumalan voimassa Jeesuksen kautta. Ihmisten oma usko on ollut siinä ratkaiseva tekijä. Jeesuksen vaatteen tupsu on ollut vain konkreettisena vahvistuksena heidän uskolleen, kuten ristinmuotoinen riipus voi olla joillekin uskoville.

Tänä päivänä, kun meillä on Raamatun Sana, on se paras konkreettinen uskon vahvistus rukouksen yhteydessä. Ihmisen usko Jumalaan on välillä vahvaa, välillä heikompaa, mutta Jumalan kirjoitettu Sana ei horju meidän uskomme mukaan.

Raamatun Sanan lupaukset ovat voimassa ikuisesti. Sanan lupauksiin ovat oikeutettuja turvautumaan kaikki, jotka uskovat Jeesukseen. Vaikka tuntisit uskosi olevan välillä heikkoa, voit silti turvallisin mielin lukea ääneen Raamatun Sanan lupauksia. Voit rukouksessasi vedota näihin lupauksiin, esim. terveys-, ihmissuhde- ja taloushuolissa. Harjoittele tätä rukoustapaa niin usein kunnes huomaat, että se toimii. Jos Raamatun jakeiden ääneen lukeminen ei ole mahdollista, lue ajatuksella jakeita useita kertoja, tai pyydä jotain muuta henkilöä lukemaan niitä sinulle ääneen.

Pyydän, että rukoilette esirukouksia näiden ihmisten puolesta, jotka ovat jättäneet rukouspyyntöjä TÄLLÄ SIVULLA Voitte lukea heidän puolestaan Raamatun Sanaa, esim. Psalmia 91 tai muita Raamatun jakeita. Kiitos rukouksista, Taivaan Isän siunausta runsaasti.