Juokaa Sanan väärentämätöntä maitoa

Oletko uskovana kokenut sellaista yliluonnollista kokemusta, että sinulle ikäänkuin juotettaisiin maitoa ? Olen tuntenut sellaisen tunteen suussani joinakin aamuina juuri herättyäni. Aika pitkään luulin, että se tunne johtui nestehukasta, mutta ei se siitä johtunut. Raamatussa tämäkin asia mainitaan:

”Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos ’olette maistaneet, että Herra on hyvä.’ ”

Pietarin ensimmäinen kirje 2: 1 – 3

Uskossa uudestisyntynyt ihminen on kuin vastasyntynyt Jumalan lapsi, silloinkin, vaikka uskonelämää on kestänyt jo vuosia. ’Sanan väärentämätön maito’ on hengellistä janoa elävän Jumalan totuuteen.

Maailmassa on paljon vääristeltyä sanaa, jota kenenkään ei pitäisi niellä. Jotta osaisi suojautua hapantuneelta sanan maidolta, täytyy jokaisen uskovan lukea itse puhdasta Raamatun Sanaa, ei siis pelkästään Raamatun tulkintoja, joita maailmassa on paljon tarjolla kirjallisuutena ja videoina, jne. Kun itse tietää, mistä Raamattu puhuu, ei tule kovin helposti harhautetuksi.

Pietari korostaa tässä sitä, että puhdas Raamatun Sana johdattaa pelastukseen ja hän mainitsee, että pelastukseen täytyy itsekunkin kasvaa. Vanhojen syntien anteeksisaaminen Jeesuksen Kristuksen lunastaman armon kautta on vasta ensimmäinen askel uskon taipaleella. Moni luulee, että tuo ensimmäinen askel riittää. Joku puhuja on verrannut sitä asennetta kuin ’kertalipuksi’ taivaaseen.

Meidät on pelastettu oppimaan lisää Jumalan tahdosta, ei siksi, että voisimme vain laiskotella suloisessa armossa. Meidän oppikirjamme on Pyhä Raamattu ja opettajamme on Pyhä Henki. Oppiminen on hauskaa ja antoisaa ja johdattaa syvemmälle maailman ainoan oikean totuuden tuntemiseen. Kun opit tuntemaan Jumalaa, opit myös tuntemaan itseäsi sellaisena kauniina Jumalan luomuksena, millaiseksi olet alunperin luotu.

Rukoilethan muiden puolesta :

ESIRUKOUSPYYNTÖJÄ