Mitä oivalsin kun näin Jeesuksen kasvot

Aika monet uskovat ovat kertoneet nähneensä Jeesuksen, tai kokeneensa muuten Hänen läsnäolonsa.

  • Jotkut ovat kokeneet vahvaa selittämätöntä painon tunnetta kehossaan, tai muuten hyvin erikoista energiaa ja voimaa, joka on täyttänyt koko huoneen. Monet ovat kertoneet kaatuneensa maahan sen voimasta. Vastaavia tarinoita on saatu lukea myös Raamatusta.
  • Ne, jotka ovat kertoneet nähneensä Jeesuksen kasvot, ovat todistaneet, että hänen silmänsä ovat palavat kuin kekäleet.
  • Jotkut toiset ovat kokeneet, että Jeesus kävelee heidän rinnallaan, tai ottaa heitä kädestä kiinni. Jotkut ovat kokeneet, kuin he istuisivat Jeesuksen sylissä.

Jeesus ilmestyy uskoville monella eri tavalla, ja vain Hän itse päättää, kuinka se tapahtuu, tai missä ja milloin se tapahtuu. Raamatussa sanotaan, että jokainen joka uskoo Häneen, saa nähdä hänet jossain vaiheessa elämää.

Olen kokenut joskus, kuin Jeesus ottaisi oikeasta kädestäni kiinni. Se on tapahtunut sellaisina hetkinä, kun olen tarvinnut henkistä tukea.

Jeesuksen kasvot olen nähnyt kerran ja kerroin siitä vähän jo yhdessä aiemmassa artikkelissani. Tämä tilanne tapahtui tämän vuoden puolella, eräänä päivänä, kun istuin sohvalla olohuoneessani.

Mietin silloin aiemmin tapahtunutta asiaa, että tuliko eräs rukousvastaus minulle Jumalalta vai viholliselta. Ehkä en muuten olisi tätä epäillyt, mutta olin katsonut TV-ohjelmia, joissa kerrottiin, että vihollinen voi esiintyä kirkkauden enkelinä. Joillakin uskovilla on tapana lähestulkoon aina vastata, jos joku on nähnyt enkelin: ’ei se ollut enkeli, vaan vihollinen, joka tekeytyi enkeliksi’. Olen ihmetellyt aina, että mistä he voivat sen tietää, jos he eivät olleet silloin itse paikalla ? Ja myös; eihän voi olla oikein tunnustaa vihollisen teoksi sitä hyvää, minkä Jumala ihmiselle tekee.

Mietin siinä sohvalla istuessani sitä, että jos kerran rukoilen jotain asiaa Jumalalta, eikö silloin vastauskin tule itse Jumalalta ? Tulisiko vihollinen ihmisen ja Jumalan väliin rukouksessakin ? Olen saanut lukuisia rukousvastauksia elämäni aikana, joita olen aina pitänyt Jumalan vastauksina, mutta silloin sohvalla istuessani yhtäkkiä iski epävarmuus. Jeesus päätti silloin vastata minulle näyttämällä kasvonsa.

Sain ensin vastauksen samanlaiseen kysymykseen kuin aiemmin rukouksessa esitin, josta silloin aiemmin mietin, että tuliko se Jumalalta.

Sen jälkeen näin Jeesuksen kasvot omassa olohuoneessani. Hiukan tuli kylmät väreet ja vähän pelotti katsoa.

Jeesuksen hiukset tai parta, tai molemmat (niiden raja oli epäselvä), olivat vitivalkoiset ja pörröiset kuin puhdas villa. Välittömästi tuli mieleen, että Jeesusta on Raamatussa verrattu karitsaan. Hän ei siis ollut sen näköinen, kuin taiteilijat ovat Hänet kuvanneet maalauksissaan ristiverisenä, komeana nuorena miehenä. Jeesuksen kauneus on Hänen puhtaudessaan ja viattomuudessaan.

Jeesus katsoi minua lempeästi viattomilla silmillään ja hymyili hiukan. Hän halusi näin kertoa minulle, että saamani rukousvastaukset olivat tulleet taivaasta. Kaikilla ihmisten vilpittömillä rukouksilla on enkeleiden suojaus ja Jeesus on meidän esirukoilijamme, sen vuoksi vihollinen ei voi päästä siihen väliin sekoittamaan asioita. Rukousvastaukset tulevat aina Jumalalta. Ihmisen uskoa voi vihollinen yrittää heikentää, mutta se ei koskaan pääse ihmisen ja Jumalan väliseen rukoukseen käsiksi.

Jeesuksen viattomuus on niin täydellistä, että kun sitä vasten peilaa itseään, tuntee olevansa todella pieni ja syntinen. Kaikki vähäisetkin harhaluulot omasta ’erinomaisuudesta’ häipyvät saman tien, kun näkee Jeesuksen puhtaat kasvot.

Sanoilla on vaikeaa kuvailla sitä, miltä oman syntisyytensä tiedostaminen tuntuu siinä hetkessä, kun katsoo Jeesusta kasvoihin. Siinä hetkessä tekee mieli vain langeta polvilleen ja itkeä. Siitäkin huolimatta, että on jo useasti pyytänyt anteeksi syntejään ja käynyt ehtoollisella. Siitäkin huolimatta, että on parhaansa tehnyt välttääkseen syntien tekemistä enää uudelleen.

Eikä tämä syntisyyden tunne perustunut ollenkaan siihen, että Hän olisi tuominnut tai syytellyt. Ei. Jeesus vain hymyili lempeästi, eikä sanonut yhtään syyttävää sanaa. Vaikka tekisimme tuhansia hyviä töitä, yötä päivää lopun ikäämme, emme ylettyisi Hänen kauniin viattomuutensa veroisiksi.

Sitten kun Jeesus tulee takaisin – olen viimeistään tämän näyn jälkeen siitä varma – se tulee olemaan suuri järkytys kaikille, koska koko maailma joutuu katsomaan tuohon valkoiseen viattomuuden peiliin ja itsekunkin oma peilikuva ei olekaan niin kaunis ja puhdas, kuin monet ovat siihen asti luulleet.

Kaikki kansat lankeavat silloin polvilleen ja itkevät, katumus tulee olemaan valtavan suuri ihan jokaisella. Olen tähän asti ajatellut, että uskovat hyppivät onnesta sitten, kun Jeesus tulee takaisin. Ei taidakaan käydä niin. Uskovatkin lankeavat nöyrästi polvilleen Jeesuksen edessä ja itkevät katkerasti katumustaan. Raamattu sanoo, että monet yrittävät silloin piiloutua Jeesuksen palavalta katseelta, joka katsoo suoraan ihmisen sieluun. Jokaisen pitäisi muistaa, että Jeesus katsoo suoraan ihmisen sieluun ja henkeen jo nyt tänään, mikään ei jää Häneltä piiloon.

Jeesus on Kuningas, joka ei ole sotimalla ansainnut paikkaansa, vaan Hän on kuninkaiden Kuningas puhtaalla viattomuudellaan ja totuudellaan.

Jeesuksen puhtaassa armoveressä me saamme peseytyä ja vapautua synnin taakoista. Kenelläkään ihmisellä koko maailmassa ei ole varaa olla käyttämättä Jeesuksen lunastamaa armoa, kun siihen vielä on mahdollisuus.

Vaikka elämä koettelisi pettymyksillä, menetyksillä, sairaudella, köyhyydellä tai yksinäisyydellä, älä koskaan katkeroidu siitä Jumalalle. Pidä kiinni rukousyhteydestä ja Raamatun Sanasta väsymättä joka päivä. Kaikissa elämän tilanteissa meillä on turvana Kuningas Jeesus Kristus, joka on lunastanut meidät ikuiseen elämään, jossa kaikki vaivat ja kyyneleet kerran loppuvat.

Taivaan Isän siunausta ja kaikkea hyvää ❤

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Kirje hebrealaisille 13: 8