Oletko uskossa, mutta et ole vielä saanut Jumalan lupaamia siunauksia ?

Olet ehkä kuullut hengellisiä puheita, joissa on sanottu, että jos et ole saanut vielä Raamatun Sanan lupaamia siunauksia osaksesi, se voi tarkoittaa sitä, että sinun täytyy ensin oppia jotain ennenkuin Jumala voi antaa siunauksia sinulle.

Aika monet kuulijat ovat tulkinneet tuon lyhyesti sanotun neuvon niin, että meidän pitäisi ’oppia’ jotain maanpäällisen kärsimyksen kautta, kuten ennen on sanottu; ’kyllä Siperia opettaa’ tai ’kyllä routa porsaan kotiin tuo’. Tuskin hengelliset puhujat ovat tätä tarkoittaneet. Ei Jumala vaadi meitä hakkaamaan päätä seinään, jotta oppisimme jotain, vaikka kovapäisiä me ihmiset usein olemmekin.

Kärsimykset voivat ajaa ihmiset enemmän rukoilemaan apua Jumalalta, se mahdollinen hyöty niistä voi olla, mutta yhtälailla maalliset kärsimykset voivat katkeroittaa joitakin ihmisiä ja viedä siten kauemmas Jumalasta. Lucifer, Jumalan vihollinen, haluaa meidän kärsivän ja eksyvän pois Jumalan armosta, rakkaudesta ja siunauksista. Kärsimys voi pahimmillaan estää meitä tekemästä Jumalan meille tarkoittamia tehtäviä. Jos olet sairas, et voi välttämättä esimerkiksi julistaa evankeliumia, vaan olet sänkyyn sidottu. Tätähän juuri Lucifer haluaa.

Jumala haluaa meidän oppivan Raamatun Sanan salaisuudet, ennenkuin Hän voi siunata meitä runsailla rukousvastauksilla.

Tunnetko Raamatun Sanan hyvin, oletko pyytänyt syntejäsi anteeksi Jumalalta ja noudatatko elintavoissasi Jeesuksen opetuksia ? Jos näissä asioissa on puutteita, esimerkiksi et lue Raamattua tarpeeksi, tai löysäilet Jumalan tahdon noudattamisen kanssa, se voi olla syynä siihen, että et saa kaikkia niitä siunauksia, mitä rukouksissasi Jumalalta pyydät.

Jeesus opetti näin:

”Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: ’Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?’

Hän [Jeesus] vastasi ja sanoi: ’Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.

Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.

Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä.

Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo:

’Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö. Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.’

Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne koska ne kuulevat.

Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet.’ ”

Matteus 13 : 10 – 17

Jokainen, jopa uskoton, voi ymmärtää Raamatun tekstiä jollakin tasolla, mutta niinkauan kuin siihen kohdistuu vähänkin epäilyksiä, toteutuu tuo Jeesuksen mainitsema hengellinen sokeus: ’näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule’.

Kuten Hän mainitsee, kansan sydän on niin paatunut, että totuuden pyhä Sana ei mene paatumuksen läpi täydellisenä, vaan maallinen järki tulee esteeksi. Jeesus sanoi, että taivas on lasten kaltaisten ja yksinkertaisten. Se ei tarkoita sitä, miten uskottomat ovat sen ymmärtäneet, että uskovat olisivat naiiveja. Jeesuksen sanat yksinkertaisuudesta tarkoittavat sitä, että Jumalan totuutta ei voi omalla järjellä päätellä ja sen vuoksi vain älyynsä turvautuvat ihmiset eivät löydä sitä, vaikka lukisivat Raamattua. Raamatun totuus on kyllä järkeenkäypää, mutta ensin täytyy tulla ymmärrys Pyhän Hengen kautta.

Jos haluat syventää ymmärrystäsi Jumalan totuuteen, se ei tapahdu ihan niin, että hoet mielessäsi: ’minä uskon, minä uskon’. Parempi tapa on lukea ahkerasti Raamatun Sanaa. Pyydä rukouksessasi ymmärrystä Sanaa kohtaan ja voit pyytää Jumalalta muutakin neuvoa elämääsi. Älä etsi Jumalan totuutta vain sen vuoksi, että saisit siunauksia. Etsi sitä sielusi pelastuksen vuoksi ja ikuisen elämän vuoksi.

”Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: ’Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.

Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.

Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon ? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi ?

Sillä Ihmisen Poika [Jeesus] on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan.’ ”

Matteus 16: 24 – 27

Jos syvällisesti ymmärrät tuon Jeesuksen opetuksen, olet jo hyvällä tiellä kohti totuuden tuntemista. Jos sitävastoin järkesi kapinoi sitä vastaan, sinun on parasta keskittyä ymmärtämään juuri tuota opetusta. Itsensä kieltämisellä Jeesus tarkoittaa järjen päätelmien, lihan himojen, ahneuden ja muiden syntien hylkäämistä.

Täytyy osata antautua vastaanottamaan Jeesuksen opetusta ilman oman edun tavoittelua. Täytyy uskaltaa olla henkisesti alaston ja sanoa Jeesukselle: ’tässä olen, opeta minua, en pyydä mitään muuta’. Tyydy nöyrästi vallitseviin oloihisi siksi aikaa, kunnes olet oppinut ymmärtämään Raamatun Sanan salaisuuksia. Emmehän voi vaatia, että Jumala antaa meille kaikkea hyvää, jos emme itse ole valmiita luopumaan Hänen vuokseen mistään. Vanhurskauttaminen, eli armo, on ilmainen lahja Jumalalta meille, mutta sen vuoksi meidän täytyy luovuttaa Hänelle syntimme.

Irrottaudu kaikista riippuvuuksistasi, koskivat ne sitten päihteitä, rahapelejä, seksiaddiktia, ylenpalttista tavarankeräilyä, sokeriherkkuja, liikunta-addiktia, tai jotain muuta sellaista, mistä nyt koet, että et ’voisi missään nimessä luopua’. Oikeasti me voimme luopua paljosta ja siitä Jeesus puhui tuossa opetuksessa, kun Hän sanoi: ’…joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen’.

Ihminen tarvitsee terveyttä, ruokaa, vettä, vaatteita ja katon päänsä päälle, mutta niiden tavoittelu ei saa viedä huomiotamme pois Jeesuksesta. Koska Jeesus on pyytänyt meitä luopumaan lähes kaikesta Hänen vuokseen, monet kääntyvät pois Hänestä, sillä sydämen paatumus ei ymmärrä sitä, mikä taivaallisen viisauden salaisuus siihen Jeesuksen opetukseen sisältyy.

Voit rukouksessa kysyä Jumalalta: ’Onko minun elämässäni jotain sellaista, mistä Sinä et pidä ?’ Sitten kun Hän vastaa sinulle, tiedät toimia oikein Jumalan tahdon mukaan ja vähitellen sinulle annetaan taivaasta syvällisempää tietoa Raamatun Sanan opetuksista. Minä olen itsekin kysynyt tätä asiaa Jumalalta ja Hän vastasi siihen noin viikon päästä yhdellä sanalla: ’sokeri’. Myöhemmin Hän sanoi vielä: ’kannattaa kuunnella’. Jätin saman tien sokeripitoiset tuotteet lähes kokonaan pois, enkä kaipaa niitä. Kylässä saatan syödä pullan, mutta en kotona ollenkaan. Sokerista luopuminen ei ollut vaikeaa, sillä uskon, että Jumala auttoi siinä tavoitteessa. Tarkkailen tuotteiden sisältöjä enemmän kuin ennen, sillä sokeria lisätään yllättäviinkin tuotteisiin, enkä halua sitä missään muodossa.

Jeesus siis opettaa hyvin selkeästi, että saadaksemme Jumalan siunauksia, meidän täytyy ensin osata luopua. Nouseeko tästä vaatimuksesta sinulle järjen vastustus ? Tuleeko mieleen ajatuksia, kuten;

  • ’olen jo joutunut luopumaan niin paljosta’
  • ’olen ollut aina köyhä’
  • ’olen ollut jo kauan sairas tai yksinäinen’
  • ’miksi pitää vielä enemmän luopua, kun ei ole muutenkaan elämässä mitään’. Kapinahenki [Lucifer] yrittää silloin sanoa sinulle, että Jeesuksen pyyntö on kohtuuton ja epäreilu. Se ei halua sinun tuntevan Jeesuksen sanojen viisautta. Älä kuuntele sitä, sillä siten jäät vaille suurempia lahjoja kuin osaat odottaakaan.

Luopuminen tai askeettinen elämä itsessään ei tuo taivaallista viisautta sinulle, vaan se, että luovut jostakin turhasta Jeesuksen ja ikuisen elämän tähden. Vaikka sinulla ei omasta mielestäsi olisi elämässä mitään turhaa, se ’turhuus’ voi olla kuitenkin siellä sydämessä, josta Jeesus haluaa sinun luopuvan. Se voi olla mitä tahansa, mikä synniksi katsotaan, esim. kateus, epärehellisyys, laiskuus, viha ja itsekkyys, tai jokin muu väärä asenne. Luovu niistä turhuuksista, jotta saisit ikuisen elämän ja myös Jumalan siunauksia tässä elämässä. Luovu vääryydestä rakkaan Jeesuksen tähden.

Kaikki mielen ja ruumiin synnit ovat rikollisuutta Jumalaa vastaan ja uskottoman sydämen tuotoksia, eikä niiden vaaliminen vie sinua taivaan kotiin.

Jeesukselle ei riitä yksittäisistä asioista luopuminen, vaan uskovan täytyy osata luopua tämän maailman virran mukana menemisestä. Emme voi palvella kahta herraa, kuten Raamattu sanoo. Emme voi palvella sekä Kaikkivaltiasta Jumalaa, että samaan aikaan myös Luciferia, joka on tämän maallisen, ahneen maailman jumala.

Varjele myös sitä, mitä puhut. Ethän halua, että viimeisenä päivänä joudut selittämään vääriä sanojasi Jumalan edessä. Sillä Jeesus opettaa:

”Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan.

Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja ? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.

Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.

Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.”

Matteus 12: 33 – 37

Kun noudatat Jeesuksen opetuksia, luet rukouksella Raamatun Sanaa, niin että luovut omista järjen päätelmistäsi ja vaatimuksistasi, ja olet siten hengellisesti avoin vastaanottamaan taivaan tietoa, verho otetaan pois silmiesi edestä ja löydät Sanasta kultakimpaleita, Jumalan totuuden aarteita, joille ei mikään maallinen aarre vedä vertoja. Sellaisten aarteiden löytyminen antaa suurta iloa ja siinä toteutuu Jeesuksen lupaus: ’Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin’.