Mikä evankeliumin julistus on oikeaa ?

Kysymys: Mistä voin tietää, mikä evankeliumin julistus on oikeaa ?

Vastaus: Sen tietää siitä, että se on yhdenmukaista Raamatun Sanan kanssa. Jokaisen tulee itse lukea Raamattua, jotta voi tunnistaa oikean puhujan väärästä. On olemassa seurakuntia, joissa puhutaan siten, kuin seurakunnan muutamat johtohenkilöt määräävät puhumaan. Niissä seurakunnissa puhujat eivät poikkea johtohenkilöiden määrittelemistä opeista ja tavoista, vaikka Raamatussa lukisi toisin. Siinä on kuulijalla vaara joutua harhaanjohdetuksi.

Kaikki, mitä meidän jokaisen tarvitsee tietää, on kirjoitettu Raamattuun. Sen lisäksi Pyhä Henki ohjaa meitä ja auttaa ymmärtämään Raamatun Sanaa oikein. Jos seurakunnassa vain muutamat henkilöt määräävät, silloin ei luoteta siihen, että jokaisella uskovalla on oma Pyhä Henki ohjaamassa ja oma Raamattu mitä lukea. Voisin jatkaa tästä asiasta vaikka kuinka pitkään, mutta annan puheenvuoron Paavalille.

”Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännyitte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.

Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vain Jumalan ? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi ? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.

Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.”

Paavalin kirje galatalaisille 1 : 6 – 12

Joskus etsiessämme oikeaa seurakuntaa, joudumme toteamaan kuten vanhan sadun pikkutyttö, ettei kuninkaalla ole laisinkaan vaatteita. Tyttö katsoi sadussa, kuinka kuningas kulki juhlasaattueessa ja ihmiset katujen varsilla hurrasivat hänelle. Vain tuo vilpitön pikkutyttö näki, että kuninkaalla ei ollut vaatteita päällä, muut katsojat olivat sille asialle sokeita ja ylistivät tuota höpökuningasta. Kaikkien uskovien tulisi olla yhtä tarkkanäköisiä kuin tuo rehellinen pikkutyttö ja nähdä oikea totuus.

Vain oikea usko ja oikea evankeliumi voi pelastaa ikuiseen elämään. Uskovan ei sovi olla hengellisesti laiska, mikä tarkoittaa sitä, ettei viitsi avata itse Raamattua ja tutkia sitä. Toisten uskolla emme pääse taivaaseen, vaan jokaisen täytyy itse tuntea Jeesus henkilökohtaisesti. Jeesus puhuu jokaiselle uskovalle, kuten Hän sanoo:

”Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten maailmaan tullut, että minä todistaisin totuuden puolesta.

Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minun ääneni.”

Johanneksen evankeliumi 18: 37