Jeesus tuli maailmaan Marian kautta

Jeesus on ollut ikuisesti Jumalan luona ja Hänen kauttaan luotiin maailma, ihmiset, eläimet ja kaikki mitä on maan päällä. Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme..” Jumala puhuu tässä monikossa ja tarkoittaa sillä itsensä lisäksi Pyhää Henkeä ja Jeesusta. Pyhä Kolminaisuus on ikäänkuin taivaallinen perhe; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Pyhää Henkeä on yleisesti verrattu huolehtivaan äitihahmoon. Meidät ihmiset luotiin ikuiseen elämään, ja sen vuoksi olemme Taivaallisen perheen kaltaisia. Jumala tahtoi ensin tuhota luomansa ihmiskunnan, sillä Hän pettyi ihmisten pahuuteen. Jumala päätti kuitenkin tehdä uuden liiton ihmisten kanssa, Hänen Poikansa Jeesuksen kautta. Jeesus myöntyi Taivaan Isän tahtoon ja Hän syntyi maan päälle synnittömäksi ihmiseksi, opettamaan meitä ja lunastamaan syntimme ristillä.

Joulu ei ole vain Jeesuksen syntymän juhla, vaan koko Hänen elämäntyönsä juhla. Kukaan, joka uskoo Häneen, ei voi ajatella Jeesusta vain pienenä vauvana seimessä, vaan Hän on meille paljon enemmän; Jeesus on Rauhanruhtinas, Vapahtaja, Lunastaja, Mestari, Opettaja, Kristus, Messias, ja ennenkaikkea Jeesus on kuninkaiden Kuningas, joka tulee vielä takaisin noutamaan uskovat uuteen Jerusalemiin. Jumala antoi meille ainoan Poikansa, jotta kukaan, joka Häneen uskoo, ei hukkuisi, vaan saisi ikuisen elämän. Jumalan armo Jeesuksen kautta on ansaitsematon lahja meille. Sen vuoksi me annamme joululahjoja läheisillemme, jotta muistaisimme, kuinka suuren lahjan Jumala meille antoi.

Neitsyt Maria sai kunnian olla Jeesuksen maanpäällinen äiti. Jumala, joka on kyennyt luomaan koko ihmeellisen maailman, kykeni myös antamaan Poikansa siemenen neitsyen kohtuun. Jumala lähetti enkelin kertomaan tästä suuresta ihmeestä Marialle.

”Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria.

Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: ’Terve armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi.’

Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa. Niin enkeli sanoi hänelle:

’Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus.

Hän oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen, ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.’

Niin Maria sanoi enkelille: ’Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?’

Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: ’Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.’ ”

Luukkaan evankeliumi 1: 26 – 35

”Ja lapsi kasvoi ja vahvistui ja täyttyi viisaudella, ja Jumalan armo oli hänen päällänsä.”

Luukas 2 : 40

Jeesus aloitti julkisen toimintansa noin 30 vuotiaana sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli kastanut Hänet ja Pyhä Henki oli laskeutunut Hänen päälleen ja taivaasta oli kuulunut ääni: ”Sinä olet minun rakas poikani; sinuun minä olen mielistynyt.” Luuk 3: 22

Vaikeina aikoina ihmisistä voi tuntua siltä, ettei elämässä ole mitään, mistä voisi kiittää Jumalaa. He unohtavat silloin, että meillä on aina syytä kiittää Jumalaa, joka antoi ainoan Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi, vaikka kukaan meistä ei sitä ansaitse. Me saamme kiittää Jumalaa siitä mielenrauhasta, jonka Jeesus meille antaa. Me saamme kiittää ikuisen elämän lupauksesta ja siitä, että ottaessamme Jeesuksen sydämeemme, meidät sinetöidään Jumalan lapsiksi. Siinä lapseudessa olemme turvassa, vaikka maailmassa kuohuu. Taivaan Isä ei hylkää lapsiaan koskaan, vaan kulkee kanssamme vaikeidenkin polkujen läpi kohti voittoa ja taivaan kotia.

Rauhallista Joulua