Jumala puhuu usein luonnon kautta

Raamatussa on paljon vertauskuvia luontoon ja eläimiin. Raamatun lopunaikojen kuvauksissa kerrotaan, miltä taivaankappaleet tulevat näyttämään silloin ja millaisia luonnonmullistuksia tulee lopun aikoina tapahtumaan. Exoduksen aikana Jumala osoitti ihmisille mielipiteensä luonnonvitsausten kautta. Raamattu sisältää luontokuvauksia niin paljon, etten voi niitä kaikkia tähän artikkeliin lainata.

Olen itse saanut Jumalan rukousvastauksia useinkin luonnon kautta, enkä tiettävästi ole ainoa ihminen, joka on saanut Jumalan vastauksia luonnon helmassa. Se ei tarkoita sitä, että luonto olisi jumala, vaan se tarkoittaa sitä, että Kaikkivaltias Jumala puhuu meille luonnon kautta. Onhan Hän luonut kaiken luonnossa ja meidät ihmiset hallitsemaan sitä. Luonto ympäröi meitä joka puolella, myös taivaan pilviä voi sanoa luonnoksi, jonka kautta Jumala joskus puhuu meille.

Ei ole siis mikään ihme, että useat ihmiset kokevat ihmeellistä rauhan tunnetta koskemattomassa luonnossa. Tiede voi todistella sitä tunnetta magneettikentillä tai muilla selityksillä, mutta on luonnon voiman taustalla enemmänkin; luonnon rauhassa Jumala hoitaa meiltä pois stressiä. Hän valmisti kaiken niin hyvin meille ihmisille ja meidän tulisi muistaa kiittää Jumalaa joka kerta, kun nautimme luonnon ihanuudesta.

Jumala loi metsiin ja soille kasvamaan terveellisiä marjoja, joista kehomme saa tarpeellisia vitamiineja. Ihmisten ei tarvitse istuttaa ja kasvattaa luonnonantimia, vaan me voimme vain poimia ne sieltä valmiina. Luoja hellii meidän kuuloaistiamme luonnossa linnunlaulun, tuulen huminan ja purojen solinan myötä. Hän rauhoittaa mieltämme luonnon ihmeellisellä kauneudella, jota silmämme saavat ihailla. Miten suuresti Jumala meitä rakastaa, kun Hän loi tämän kaiken meille.

Koska Jumala on puhunut minulle henkilökohtaisesti luonnossa, uskon täysin Raamatun kaikkiin luontovertauksiin. Raamatun tarinan palava pensas ja monet muut luontoilmiöt eivät ole olleet sattumaa, vaan ne ovat olleet Jumalan elävää puhetta ihmiselle, kuten Hän puhuu meille tänäkin päivänä luonnossa. Kuten me tiedämme, Jumala ei muutu ajassa, vaan Hän on ikuisesti sama.

Jeesus käytti luontovertauksia opetuksissaan:

”Totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, niin ette ainoastaan voisi tehdä sitä, mikä viikunapuussa tapahtui, vaan vieläpä, jos sanoisitte tälle vuorelle: ’Kohoa ja heittäydy mereen’, niin se tapahtuisi.

Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte.’

Matteus 21 : 21 – 22

Jeesus ei asettanut opetuksissaan mitään ehtoja, mitä rukousvastauksia voimme Jumalalta saada. Hän sanoi : ”KAIKEN, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte’. Jumalan tehtävä on päättää, millä tavoin Hän meille vastaa, se ei ole meidän ihmisten tehtävä. Jeesus ei opettanut meitä puhumaan ’Jumalan tahdon’ suulla, mitä tulee rukoiluun, vaan Hän kehoitti meitä anomaan uskossa.

Jokaisella uskovalla on mahdollisuus saada Jumalalta kaikki apu tasapainoiseen elämään, mutta monilta puuttuu riittävä usko ja se voi olla rukousvastauksen esteenä. Kuinkahan moni ihminen kärsii ihan turhaan, kun Jumalan vastaus olisi vain yhden uskon rukouksen päässä.

Täyttelen joskus ristisanatehtäviä ja niissä kaksi tärkeää sanaa on usein tehty synonyymeiksi keskenään ja ne sanat ovat : usko ja luottamus. Usko Jumalaan on nimenomaan luottamusta. Jumala haluaa auttaa meitä, meidän on vain uskallettava ottaa apu vastaan. Uskalluksen siihen saamme Jeesuksen ristintyöstä, sillä Hän lunasti meidät vapaiksi synneistä ja sinetöi meidät Jumalan lapsiksi, joilla on oikeus Jumalan antamaan apuun kaikissa elämän asioissa.

Toisinaan Jumalan apu voi olla hyvä neuvo, joka voi tulla Pyhän Hengen puheena, uskovan lähimmäisen puheena tai luonnon ilmiöiden kautta. Valitettavasti aika monet eivät huomaa, kuinka kauniisti Jumala puhuu meille luonnonkin kautta. Jumala asettaa vastausmerkkejä joka puolelle tiemme varrelle, mutta monet kulkevat niiden ohi huomaamatta niitä ja pyyhkivät kyyneleitä, kun luulevat, ettei Jumala heitä auta.

Olen itse pyytänyt erästä asiaa Taivaan Isältä jo aikoja sitten. Hiljattain Hän vastasi minulle Pyhän Hengen kautta sanoen: ’Kyllä sinä saat sen’. Taivaan Isän lupaukseen on hyvä luottaa. Me ihmiset emme tiedä, kuinka paljon taustatyötä enkelit tekevät joidenkin rukousvastausten eteen ja sen vuoksi meidän täytyy vain kärsivällisesti odottaa. Toisinaan Jumalan vastaus tulee heti, toisinaan siihen menee enemmän aikaa. Luottamuksen täytyy pysyä vakaana Jumalaa kohtaan, vaikka ensin vaikuttaisi siltä, kuin mitään ei tapahtuisi. Jumala toimii omalla ajallaan ja omalla tavallaan.

Jumala kuulee kaikkien ihmisten ajatukset pilkuntarkasti, joten yksikään rukous ei jää Häneltä kuulematta. Tarkennan vielä: yksikään USKON rukous ei jää Jumalalta kuulematta.

Kiitos Taivaan Isälle rajattomasta armosta, rakkaudesta ja huolenpidosta. ❤