Vastaus kysymykseen ’Onko helvetti olemassa?’

Helvetistä on ihmisillä monenlaisia ajatuksia. Yksi uskoo, että helvetti on jo täällä maan päällä. Toinen uskoo Jumalaan ja taivaaseen, mutta ei helvettiin eikä paholaiseen. Toiset taas uskovat vain ihmiseen; ihmisten pahuuteen tai hyvyyteen. Kommentoin ensin näihin edellä mainittuihin mielipiteisiin.

”Helvetti on jo täällä maan päällä” = Siinä mielessä se on totta, että helvetin herra, paholainen, aiheuttaa maan päällä paljon pahaa, houkuttelemalla ihmisiä syntiin, joka vahingoittaa ihmisiä itsejään ja myös muita. Lopullinen helvetti on kuitenkin paljon pahempi paikka kuin tämä nykyinen maanpäällinen elämä pahimmillaankaan on. Tässä elämässä voi löytää ulospääsyn vaikeistakin tilanteista, mutta helvetistä ei pääse koskaan pois se, joka sinne lopulta joutuu. Helvetin lopullisuutta on rankkaa ajatella ja myös kirjoittaa tähän, mutta näin Jumala on ilmoittanut Raamatun Sanan kautta.

  • Jos olet katsonut TV:stä ohjelmia, joissa kuoleman rajalla käyneet ja eläviksi palautuneet ihmiset ovat kertoneet kokemuksistaan, olet ehkä nähnyt sen jakson, missä nuori nainen kertoi käyneensä helvetissä. Hän oli ollut kuolemanrajakokemukseen asti uskoton ja elänyt varsin syntistä elämää. Rajakokemuksessa hänelle näytettiin, mihin hän päätyy ilman Jeesusta. Hän kertoi nähneensä Luciferin ja hän sai todeta, että paholainen on paljon pahempi kuin pahinkaan ihminen maan päällä voi olla. Rajakokemuksen jälkeen hän tuli uskoon ja sai vastaanottaa pelastuksen Jeesuksessa.

”Uskon taivaaseen, mutta en usko helvettiin” = Tuo on vähän samanlainen ajatus kuin se, ettei usko pahuutta olevan maailmassa. Valitettavasti maailmassa on olemassa pahuutta, vaikka haluaisikin ajatella, että kaikki ihmisten teot olisivat vain hyviä. Ihminen on alunperin luotu puhtaaksi, mutta ihminen ei pysy puhtaana tässä maailmassa, jossa kiusauksia tulee vastaan joka puolelta. Paholainen on kiusausten alkulähde ja helvetti on se paikka, johon paholainen lopulta joutuu demoniensa kanssa.

  • Paholaisen yksi valheista on väittää, ettei helvettiä, eikä sitä itseään olisi olemassa. Niinhän rikollisetkin usein tekevät; he kieltävät syyllisyytensä siihen asti kunnes toisin todistetaan. Jeesus on todistanut jo kauan sitten paholaisen syyllisyyden ja lausunut sille lopullisen tuomion.

”Uskon ihmiseen, mutta en usko Jumalaan ja helvettiin” = Tekee mieleni kysyä, millä perusteella uskot vain ihmiseen ? Uskotko, että jokainen ihminen voi olla omin voimin niin hyvä, ettei koskaan lankea syntiin tai muiden ihmisten väärin kohteluun ? Uskotko, että jokainen ihminen voi ihan itse luopua itsekkyydestä, ahneudesta, vihasta, kateudesta, vahingonilosta, pahantahtoisuudesta, epärehellisyydestä ja muista sydämen synneistä ? Jos näin olisi, miksi maailmassa on edelleenkin niin paljon ihmisten aiheuttamaa pahuutta ?

  • Jumala, meidän Luojamme, on olemassa, vaikka kaikki eivät Häneen uskokaan. Paholainen ja helvetti ovat valitettavasti totta, vaikka kuinka ne sanoilla kiellettäisiin ja silmät ummistettaisiin.
  • Maailmassa on olemassa oikea ja väärä, vaikka paholainen ihmisten kautta yrittääkin tehdä Totuudesta moniulotteista ja hämärärajaista, abstraktia käsitettä. Kaikenlaiset hämärät rajat kirkastuvat selkeäksi Totuudeksi, kun Jeesus Kristus lähettää Pyhän Hengen valaisemaan ihmisen tietoisuutta.

Jeesukseen uskovan ei tarvitse ajatella helvettiä kaiken aikaa. Jeesus on nimensä mukaisesti Pelastaja ja Hyvä Paimen, jonka ohjauksessa pääsemme lopulta taivaan kotiin. Jeesus ei halua, että kukaan joutuisi helvetin kurimukseen, vaan Hän toivoo, että kaikki ottaisivat vastaan pelastuksen Hänen kauttaan. Raamatun profetioiden mukaan on kuitenkin joukko ihmisiä, jotka tuomitaan helvettiin lopullisessa tuomiossa. Kukaan ei halua sinne joutua, eikä kukaan halua, että omat läheiset joutuvat niin hirveään paikkaan. Siksi helvetistä täytyy joskus uskaltaa puhua ja siitä ihmisiä varoittaa, ettei viimeisenä päivänä kukaan tulisi sanomaan näin: ’Miksi et varoittanut minua helvetistä, vaikka tiesit näin käyvän ?’

Joku on sanonut, että Jumala on hirveä, kun tuomitsee ihmisiä ikuiseen helvetin tuleen. Mutta eihän Jumala ole syyllinen. Syyllinen on ihminen itse, joka ei ota pelastusta vastaan, vaan sen sijaan rakastaa pahuutta ja syntiä enemmän kuin rakkauden ja armon Jumalaa. Jumala rakastaa jokaista ihmistä riippumatta ihmisen taustasta, kuitenkin ihmisellä on maan päällä vapaus valita. Taivaaseen pääsyn edellytyksenä on pyhitys, joka tapahtuu Pyhän Hengen avulla sen jälkeen, kun ihminen on tunnustanut Jeesuksen Herrakseen ja pyytänyt puhdistamaan synnit pois. Synti-likaisena kukaan ei voi lähestyä pyhän Jumalan valtakuntaa, vaan jokaisen sinne pyrkivän on ensin puhdistauduttava Jeesuksessa.

”Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan. Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.

Autuaat ne, jotka jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin !

Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat, ja tekevät.

Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti.”

Johanneksen ilmestys 22 : 12 – 16

Pyhät hallitsevat ensin Kristuksen kanssa tuhat vuotta ja sen jälkeen tapahtuu Googin sota, jonka Kristus voittaa. Sen jälkeen tulee lopullinen tuomio. Johanneksen ilmestys kertoo siitä seuraavaa:

”Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.

Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.

Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhat vuotta.

Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan. Ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät. Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin on kirjoitettu, tekojensa mukaan.

Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoi ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.”

Johanneksen ilmestys 20 : 1 – 15

Sinunkin nimesi voidaan kirjoittaa Elämän kirjaan, kun otat Jeesuksen elämäsi Herraksi ja Hänen kauttaan pelastut viimeisellä tuomiolla taivaan kotiin, ikuiseen elämään. Taivaan Isän siunausta ❤

PS: Käytän mieluummin sanaa ’kun’ kuin ’jos’, sillä se sisältää enemmän uskoa.