Antaudu vastaanottamaan Jumalan parantava voima

Jumalan parantava voima on todellinen, jos uskot Jumalaan.

Raamattu sanoo, että me emme voi ottaa mitään, ellei sitä anneta taivaasta. Kaikenlaiset temput ja koristeelliset sanamuodot rukousvastauksen edistämiseksi ovat turhia. On turhaa myöskin tehdä vaihtokauppaa Jumalan kanssa; ’jos parannat minut, niin teen tämän’- tyyliset suostuttelut eivät toimi. Jumala ei tarvitse niitä.

Ainoa ’temppu’ jonka ihminen voi tehdä edistääkseen Jumalan parantavan voiman perillepääsyä, on rentoutuminen. Rentoutuminen on käytännössä antautumista Jumalalle.

Rentoutumista voi harjoitella ennen kuin rukoilee parantumista.

Puhdista ensin ajatuksista pois kaikki negatiivinen; olipa se pelkoa, stressiä, mielipahaa, tai jotain muuta. Ajattele vaikka lämmintä hiekkarantaa ja laineiden liplatusta, tai mitä tahansa, mitä on rentouttavaa ajatella.

Rentouta sen jälkeen kehosi päästä varpaisiin asti, yksi kehon osa kerrallaan, kunnes koko keho on täysin rentoutunut. Anna leuan olla rentona, älä purista hampaita yhteen. Yritä rentouttaa myös silmäluomet, kulmat, otsa ja posket, mutta älä nukahda. Rentouta niska, käsivarret, olkapäät, sekä selkä ja alaraajat. Rentouta lopuksi jalaterät ja varpaat luonnolliseen asentoon. Hengitä syvään ja puhalla ilmaa ulos muutaman kerran peräkkäin.

Rukoile rentoutuneena.

Rukoile rentoutuneena Taivaan Isältä parantumista yksinkertaisin sanoin ja sano lopuksi: ’Jeesuksen nimessä, Aamen’. Sinun ei tarvitse selitellä Jumalalle, miksi haluat tai ansaitset parantua. Hiljenny ja odota Jumalan vastausta ilman epäilystä. Odota rentoutuneena ainakin 15 – 20 minuuttia. Jos rukoilet parantumista itsellesi, ei ole tarpeen edes laittaa kättä kipeän kohdan päälle, sillä Jumala tietää kyllä missä kipu tai sairaus on, riittää kun sanot sen rukouksessa ääneen.

Keho reagoi mielen jännitteisiin.

Mielen rauhallisuus ja luottavaisuus on rukouksissa tärkeää, sillä keho reagoi mielen jännitteisiin jännittämällä lihaksia. Kehon ja mielen täytyvät olla rentoutuneina jotta Jumalan apu pääsee perille. Kehon asennolla ei ole merkitystä, riittää, kun voit olla rennosti ja luottavaisesti Jumalan edessä. Istuma- ja seisoma-asennossa voi saada rukousvastauksen yhtä lailla kuin makuuasennossa. Aamulla juuri heränneenä keho ja mieli ovat yleensä vielä unen jälkeen rentoja luonnostaan ja silloin on otollinen aika rukoilla parantumista.

Tätä rentoutusharjoitusta ei pidä sekoittaa joogaan tai muihin vastaaviin metodeihin, joita harjoittavat myös uskottomat. Jotta Jumala voisi sinua auttaa, sinulla täytyy olla vilpitön usko Jeesukseen ja Pyhä Henki. Synnintunnustus ja ehtoollinen on hyvä suorittaa viikoittain, jotta mikään sovittamaton synti ei olisi rukousvastauksen esteenä. Hyvät teot kuuluvat uskovan elämään, mutta rukousvastausten saamisessa hyvillä teoilla ei ole mitään osuutta, sillä Jumala ei halua antaa kunniaansa muille. Armo ja parantuminen ovat Jumalan ilmaisia lahjoja meille, joista Jeesus on jo maksanut Golgatan ristillä.

Jos on vaikeaa uskoa isoihin parantumisiin, voi rukoilla ensin apua pikkuvaivoihin. Sitten kun on saanut Jumalan vastauksia niihin, uskaltaa luottaa paremmin Jumalan apuun myös isoissa asioissa.

Alitajunnassa voi olla lukkoja, joita itse ei tiedosta.

Alitajunnassa voi olla epäilyksiä ja henkisiä lukkoja, joita ei tiedosta itsellään olevan ja ne voivat olla parantumisen esteenä. Rukoile, että Jumala avaisi kaikki sisäiset lukot ja poistaisi alitajunnassa olevat esteet. Syitä näihin sisäisiin lukkoihin voi olla monia, yksi niistä voi olla huono omatunto. Jos olet rehellisesti tunnustanut kaikki syntisi Jumalalle, sinun täytyy uskaltaa uskoa, että kaikki syntisi on anteeksiannettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Jeesus ei kärsinyt ristillä turhaan, vaan sinun vapautumisesi ja parantumisesi vuoksi. Sinun täytyy myös itse antaa anteeksi, sillä katkeruus on myös henkinen lukko.

Rukouselämä voi vaatia vähän harjoittelua, mutta tärkeää on muistaa, että rukousvastaukset eivät johdu omista ansioistamme, vaan Jumala auttaa kaikkia, jotka uskovat Häneen. Lapset ja nuoret rukoilevat ilman epäilystä ja siihen aikuistenkin on hyvä pyrkiä.

Näitä Jeesuksen sanoja ei voi liikaa toistaa, vaan niitä pitäisi rukouksen kautta lukea yhä uudelleen:

”Sentähden minä sanon teille;

kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.

Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan,

että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne.”

Markus 11 : 24 – 25