Uskovana olet Pyhän Hengen temppeli, kuinka huolehdit temppelistä ?

”Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa.

Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet, ja he tulevat ja näkevät minun kunniani.”

Jesaja 66 : 18

Jumala kuulee kaikki ajatuksemme ja näkee kaikki tekomme. Jumalaa ei voi siis huijata. Mistä se johtuu, että Hän voi kuulla ajatuksemme niin tarkasti ja ajantasaisesti ? Se johtuu kaiketi siitä, että me olemme Kristuksen jäseniä, Hän on meissä ja me olemme Hänessä. Tämä on enemmän totta, kuin osaamme nyt tässä elämässä kuvitellakaan. Vaikka elämme jokainen omassa ruumiissamme, hengessä olemme yhtä suurta perhettä Kristuksen kirkkauden ja koko Kristuksen seurakunnan kanssa. Eikö siis Kristus tuntisi oman jäsenensä heikkoutta tai vahvuutta ? Eikö hän kuulisi ja näkisi kaiken mitä tapahtuu ? Mitä puhtaampia ja vahvempia uskossa ovat Kristuksen yksittäiset jäsenet, sitä vahvempi on koko Kristuksen seurakunta.

Uskova on Pyhän Hengen temppeli. Kuinka voisi huolehtia itsessään olevasta Jumalan temppelistä ? Ei ole yhdentekevää mitä ajattelemme, mitä teemme tai jätämme tekemättä, ja miten puhumme. Ei ole yhdentekevää sekään, mitä syömme ja juomme, tai miten muuten kohtelemme ruumistamme.

Nimensä mukaisesti Pyhä Henki on PYHÄ. Hän kuuluu Jumalan kolminaisuuteen; Isä, Poika Ja Pyhä Henki.

Jumala asuu kolmannessa taivaassa, mutta Hän on meissä uskovissa Pyhän Hengen muodossa. Pyhä Henki on kuin näkymätön kultainen ketju Kaikkivaltiaasta jokaiseen uskovaan kaikkialla maailmassa. Me olemme Isässä rakkauden kultavitjalla kiinnitettyinä, mutta kuitenkin vapaampia kuin uskottomat, jotka elävät ilman Taivaallisen Isän tuomaa turvaa ja armoa.

Uskovalla on vastuu huolehtia Pyhän Hengen temppelin puhtaudesta. Sen vuoksi Raamattu opettaa paljon hyviä elämäntapoja. Silloin kun tuntuu siltä, että temppeli ei ole puhdas, voi käydä Jeesuksen ristin juurelle ja pyytää Taivaan Isältä anteeksi Jeesuksen nimen ja armoveren tähden.

Voit kysyä Taivaan Isältä rukouksessa, onko elintavoissasi jotain sellaista, mistä Hän ei pidä. Jumala vastaa Pyhän Hengen kautta joko heti tai lähipäivien aikana. Kysymistä ei tarvitse pelätä, salama ei iske sinuun vaikka kysyt Taivaan Isältä neuvoa. Uskoisin, että Hän vain ilahtuu siitä. Kun Pyhä Henki vastaa, noudata Hänen neuvoaan. Vastaus voi olla joskus yllättäväkin, tai toisinaan juuri sellainen kuin osasit odottaa.

On sanomattakin selvää, että kaikenlainen liiallisuus ja turhat elintavat voivat vahingoittaa Pyhän Hengen temppelin puhtautta. Pyhän Hengen temppelin puhtaus kärsii fyysisen ruumiin likaantumisesta, kuten tupakanpoltosta, alkoholin käytöstä, irtosuhteista, väkivalta- ja seksiviihteestä jotka syöpyvät alitajuntaan, ylenmääräisestä herkuttelusta, liikunnan, raittiin ilman ja riittävän levon puutteesta. Pyhän Hengen temppeli likaantuu myös likaisista ajatuksista ja pahoista puheista, kateudesta, ahneudesta ja pahantahtoisuudesta. Pahinta Pyhän Hengen temppelille on ihmisen mahdollinen vääräuskoisuus, sillä silloin ihminen kääntyy kokonaan pois Jeesuksesta ja jää ilman Hänen armoaan ja rakkauttaan. Silloin jos Jeesuksen kirkkaus on poissa, jää jäljelle pimeys ja armottomuus, sillä ei ole muuta valontuojaa maailmassa kuin Herramme Jeesus Kristus.

Jotkut uskovat ovat kokeneet, että mieleen saattaa tulla yllättäin pahoja ajatuksia ilman omaa aloitetta. Varsinkin jos pahat ajatukset kuiskataan erilaisin sanavalinnoin kuin ihminen itse puheessa käyttää, on silloin syytä olettaa, että paholainen siinä yrittää houkutella pois uskosta (ellei ole kyseessä mielensairaus). Nämä voivat olla ahdistavia hetkiä, mutta apu löytyy Raamatun Sanasta ja Jeesuksen verestä. Tee silloin ristinmerkki itsellesi ja lue Raamattua ääneen, rukoile, tai sano päättäväisesti esimerkiksi näin: ’Minä olen Jeesuksen oma, enkä ajattele noin’. Paha ajatus voi käydä kenen tahansa mielessä, mutta se pitää torjua heti Jeesuksen nimeen vedoten. Esirukous toisen puolesta ja ehtoollinen auttavat sitäkin paremmin.

Raamattu puhuu vaatteiden pesemisestä, mutta enemmän kuin pyykinpesua tai kauniita vaatteita sillä tarkoitetaan hengen puhtautta.

”… teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten, ja uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.

Pankaa sentähden pois valhe ja puhukaa totta, kukin lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.”

Paavalin kirje efesolaisille 4 : 22 – 25

Taivaan Isän siunausta, terveyttä, puhtautta ja iloa Jeesuksessa ❤