Jeesus rukoilee meidän puolestamme

”Minä rukoilen heidän edestänsä; en minä maailman edestä rukoile, vaan niiden edestä, jotka sinä olet minulle antanut, koska he ovat sinun – ja kaikki minun omani ovat sinun, ja sinun omasi ovat minun – ja minä olen kirkastettu heissä.

Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.

Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi [Juudas Iskariot], että kirjoitus kävisi toteen.

Mutta nyt minä tulen sinun tykösi ja puhun tätä maailmassa, että heillä olisi minun iloni täydellisenä heissä itsessään.”

Johanneksen evankeliumi 17 : 9 – 13

”Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.”

Johanneksen evankeliumi 17 : 20 – 21

Eräänä iltana olin kävelyllä ja näin hangessa tämän painauman. Sitä ei ole lumeen piirretty, sillä piirtäessä jää erilainen jälki. Näen siinä Jeesuksen kasvot kehyksen tai sädekehän sisällä, ikäänkuin lumeen painettuna sinettinä. Lumi oli kevyttä hankea tuossa kohtaa, joten se ei voi olla esim. koululaisen repun jälki, joka olisi painunut syvemmälle lumeen. Mistä tahansa jälki johtuukaan, se on selvä viesti. Mitä Jeesus tahtoo sillä kertoa ? Ainakin sen, että kun otamme Jeesuksen kerran sydämeemme, Hän sinetöi meidät ikuisesti omakseen ja se antaa meille turvallisuuden tunteen tässä levottomassa maailmassa monenlaisten kiusausten, pelkojen ja vaivojen keskellä.

Koska tämä lumeen painettu ’sinetti’ oli maassa, Hän ehkä osoittaa myös sitä, että Suomessa on paljon Hänen omiaan ja sen vuoksi taivaallinen suojelu kohdistuu meidän maatamme kohtaan. Netissä leviää myös kuva suuresta enkelin muotoisesta pilvestä Kiovan yllä, joka kertoo siitä, että Jumala on heidän kanssaan, jos he jaksavat itse rukoilla ja me kaikki uskovat muista maista rukoilemme heidän puolestaan. Kuten aiemmin eräässä artikkelissa kerroin, Jumala puhuu meille paitsi Raamatun Sanan kautta, niin myös luonnon kautta, jonka Hän on itse luonut. Mikään ei ole sattumaa. Taivaan Isän siunausta.