Vain Pyhän Hengen kautta usko on rajaton

Etsin ensin eri kohtaa Raamatusta, mutta Pyhä Henki ohjasi tänään näihin jakeisiin:

  • ”Papit eivät kysyneet: ’Missä on Herra?’ Lainkäyttäjät eivät minua tunteneet, ja paimenet luopuivat minusta..”
  • ”Sillä minun kansani on tehnyt kaksinkertaisen synnin: minut, elävän veden lähteen, he ovat hyljänneet, ja ovat hakanneet itselleen vesisäiliöitä, särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.”
  • ”Katso, minä käyn oikeutta sinun kanssasi, koska sinä sanot: ’En ole syntiä tehnyt’.”

Jeremia 2 : 8, 13, 35

Joka tahtoo uskollisesti seurata Jeesusta, hänen on nieltävä evankeliumi kokonaan. Ei auta nirsoilla ja valikoida siitä vain herkkupaloja, jotka ovat keveitä niellä. Tätä herkkupalojen valikointia julistetaan nykyisin valitettavan paljon, jopa korkeista kirkon viroista käsin. Jeesuksen opetuksissa ei ole mitään turhaa, eikä niistä saa jättää mitään pois, eikä myöskään lisätä niihin mitään ihmisoppeja.

Kun me rukoilemme yhdessä – varsinkin nyt Ukrainan ja koko Euroopan puolesta – rukouksen voimalta ei saa katkaista siipiä. Näin kävi juuri tänään, kun puhuja luetteli ääneen negatiivisia sanoja, mihin kaikkiin asioihin – hänen mielestään – emme rukouksella voisi yltää. Yksi niistä kielteisistä lauseista oli suurin piirtein niin, että ’emme voi pysäyttää luoteja’. Tarkkaa sanamuotoa en valitettavasti muista. Hän ei ymmärtänyt, että tällä lauseella hän vähensi yhteisen rukouksen voimaa, sillä ääneen lausutuilla sanoilla ja uskon määrällä on vaikutusta siihen, kuinka paljon Jumala meitä siunaa ja auttaa. Jos ihminen sanoo: ’Jumala ei voi auttaa tässä tai tuossa asiassa’, hän silloin minimoi Jumalan voimaa ja sehän on loukkaus Kaikkivaltiasta kohtaan, joka on kyennyt luomaan ihmisen ja luonnon eläimineen ja kasveineen kaikkineen.

Hengellisestä puheesta voi kuulla hyvin pian, onko puhujalla itsellään Pyhä Henki. Henki vaikuttaa ihmiseen niin, että ihminen uskoo mahdottomaan, sellaisiin Jumalan suuriin ihmeisiin, joita järki ei käsitä. Usko on rajaton, silloin kun Pyhä Henki sitä ohjaa. Jeesus moitti toisinaan ihmisiä sanoilla: ’Te vähäuskoiset’. Kun Hän paransi sairaita, Hän sanoi: ’Uskosi on sinut pelastanut’. Usko on kaiken ydin, sillä ihminen ei voi käyttää Jumalan voimaa ilman rajatonta uskoa. On surullista, että puhujien kautta vähennetään seurakuntien uskoa, kun tavoitteena pitäisi olla aivan toinen suunta. Se ei ole Jumalan tahto, vaan maailman herran tahto, että ihmisten uskoa maallistetaan järjen päätelmien perusteella. Ihmisen järki on pieni verrattuna Jumalan voimaan. Mitä saisimmekaan aikaan rajattomalla yhteisellä uskolla ja rukouksella !

”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.”

Johanneksen evankeliumi 15 : 7

Nämä Jeesuksen sanat ovat vahvoja lupauksia, joihin liittyy ehtoja sanan ’jos’ perässä. Lyhyesti sanottuna Jumalan siunaukset suojaavat uskollisia Jeesuksen seuraajia. Jos tämä Jeesuksen lupaus ei toteudu, silloin usko on ollut heikkoa ja sitä tulee vahvistaa Jumalan Sanalla ja rukouksilla. Todellinen Jeesuksen seuraaja ei tee tietoisesti syntiä, vaan yrittää elää kuten Jumala opastaa. Ihminen, jolla on Pyhä Henki, tuntee sisäisen eston sydämessään tehdä vastoin Jumalan tahtoa. Kapinahengestä tulisi päästää irti, koska se tie vie kauas pois Jumalan läheisyydestä ja silloin Jumalan ihanat siunauksetkin jäävät kokematta.

Jos sinulla, lukija, ei ole vielä Pyhää Henkeä, ota Hänet vastaan nyt. Tunnusta syntisi Jumalalle ja pyydä niitä anteeksi Jeesuksen nimen ja veren tähden. Lue vaikka ääneen synnintunnustus virsikirjasta ja Isä meidän – rukous, jonka Jeesus meille opetti. Jos mahdollista, nauti kotiehtoollinen siunaamalla ristinmerkillä pieni tilkka viiniä (voi olla alkoholitontakin) ja pieni pala leipää ja nauti ne Jeesuksen muistoksi. Usko sitten saaneesi kaikki syntisi anteeksi. Joku voi tässä kohtaa tuntea lempeän Pyhän Hengen voitelun, ikään kuin lämmintä öljyä valuisi päähän ja olkapäille. Jos sitä ei heti tunnu, siitä ei tarvitse huolestua, olet kuitenkin sinetöity Jeesuksen omaksi, jos olet vilpittömästi ollut rehellinen rukouksessasi. Tästä eteenpäin Pyhä Henki tekee työtä sinussa; kasvattaa, opastaa ja varoittaa. Jeesuksen veri on puhdistanut sinusta pois kaikki syntisi, eikä Jumala niitä enää muistele. Olet vapaa ja uusi luomus Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa. Saat iloita Hänen ilossaan ja turvautua Häneen kaikissa elämäsi pienissä ja suurissa asioissa. Muista kiittää Jumalaa kaikesta ja opiskele Raamattua, kuuntele ja noudata Pyhän Hengen neuvoja. Usko, että tämän elämän jälkeen pääset ihanaan taivaaseen Jeesuksen ja Taivaan Isän luo, jossa kyyneleitä, kipuja ja pelkoja ei enää ole. Siunausta ❤

Oksan pätkä jonka löysin pihatieltä ja kehystin.

Olen muutaman kerran arvostellut blogissani hengellisiä puhujia ja haluan nyt selventää, miksi niin teen. En tee sitä oman egoni tähden, koska en havittele mitään virkoja ja maallista kunniaa. Jos olette huomanneet, en ole lisännyt omaa valokuvaani blogiini, koska haluan, että lukijan huomio kiinnittyisi enemmän Raamatun Sanaan, kuin minuun ihmisenä. En kilpaile kenenkään kanssa missään lajissa, kaikkein vähiten Raamatun Sanan tuntemuksessa. Kuuntelen mielelläni hengellisiä puhujia, joilta opin aina jotain uutta ja uuden oppiminen on minulle suuri ilo. Erityisesti iloitsen niistä julistuksista, joista välittyy rajaton usko ja positiivinen henki. Jokainen puhuja on tietysti vain ihminen ja meillä ihmisillä on taipumus erehtyä. Pienet virheet voi sivuuttaa, mutta on laajempia erehdyksiä, joista Pyhä Henki huolestuu, ja silloin Hän painostaa minua puhumaan niistä. Puhumisella tarkoitan myös kirjoittamista tähän blogiini. Pyhä Henki ei halua, että seurakunta eksyisi ja sen tähden Hän haluaa ravistella hereille. Ravistelu ei tietenkään tunnu mukavalle silloin kun haluaisi vain uinua mukavassa unessa, mutta jälkeenpäin se virkistää. Jokainen uskova tarvitsee välillä Pyhän Hengen ravistelua, jonka Hän tekee lempeästi rakkaudella, mutta rehellisellä suoruudella, sillä Pyhä Henki ei voi elää valheessa. Pyhän Hengen ravistelu on osoitus Jumalan rakkaudesta, koska Hän ei halua hukata meistä yhtäkään. Niin arvokkaita me kaikki olemme Hänelle.