Kaikki on jo lunastettu, armo ja siunaukset odottavat vain niiden vastaanottamista

Joskus kuulee puhuttavan tällaisia lauseita:

  • ’ei Jumala minua auta’
  • ’saanko minä Jumalalta apua, vai en ?’
  • ’voiko Jumala antaa minulle anteeksi ?’
  • ’voiko Jumala rakastaa tällaista kuin minä olen?’

Nuo ovat tietysti inhimillisiä ajatuksia, mutta ne ovat samalla myös turhia ajatuksia. Jeesus lunasti kaikkien Häneen uskovien ihmisten kaikki synnit anteeksi Golgatan ristillä jo kauan sitten. Samalla Hän lunasti pois uskovien sairaudet, maalliset ja henkiset puutteet. Hänen ei siis tarvitse enää uudelleen todistaa armoa ja rakkautta ihmisiä kohtaan, sillä Hän on jo raskaimmalla tavalla sen todistanut; kuolemalla puolestamme tuskallisen kuoleman. Kaikkivaltiaan Jumalan lakiin kuuluu se, että ottamalla Jeesuksen totuudessa vastaan, jokainen uskova on oikeutettu armoon, pelastukseen ja parannukseen Jeesuksen armoveren kautta. Jumalan laki ei siis ole pelkkiä kieltoja, se on myös suuria ja ikuisia lupauksia. Koska armo kuuluu lain piiriin, se on vedenpitävä ja taatusti varma, jokaikisen kohdalla, joka haluaa sen ottaa rehellisesti vastaan.

Jeesus sanoi ristillä: ”Se on täytetty.” Joh 19:30. Hän täytti Taivaallisen Isänsä tahdon ja Jumalan ikuisen ja erehtymättömän lain kaikkien ihmisten hyväksi, ettei kukaan joutuisi kadotukseen, vaan jokainen saisi ikuisen elämän Taivaan kodissa. Jos joku epäilee, ettei Jumalan armo ja rakkaus koske juuri häntä, hän loukkaa suurta Jumalaa, jonka laki ei horju ikuisuudessakaan. Kuten sanottua, kaikki on jo valmista; ihmisen tehtävänä on vain ottaa Jumalan rakkaus luottamuksella vastaan. Jumalan rakkaus sisältää huolenpitoa ihmisen kaikissa maallisissa huolissa. Apu kaikkiin uskovien tarpeisiin on luvattu jo kauan sitten Jumalan lain ja Jeesuksen uhrautumisen kautta.

Jeesus sanoi, että jos Hänen sanassaan pysytään, saa anoa Jumalalta mitä ikinä ihminen tarvitsee. Jeesuksen sanassa pysyminen on Jumalan lain noudattamista elintavoilla ja aidolla uskolla armahtavaan evankeliumiin. Jotta siis Jumalan laki toimisi ihmisen hyväksi, ihmisen tulee olla Jumalan laissa yhtämielisesti mukana, sillä laki vastaa hyvin sille, joka sitä noudattaa. Jumalan lain noudattaminen on kuin astumista Jumalan valtakunnan sisäpiiriin. Jos vertaamme sitä maallisen lain noudattamiseen, niin kansalainen saa elää vapaasti yhteiskunnassa niinkauan kuin hän maan lakia noudattaa. Jumalan laissa on samantapainen periaate, mutta sen lupaukset ovat paljon suuremmat. Jumala ei ole kuitenkaan kopioinut ihmisten lakia, vaan ihminen on oppinut maallisenkin lain alunperin Jumalalta.

Mitä vastuuntuntoisempi ihminen on, sitä vaikeampi hänen on luovuttaa vastuu Jumalan käsiin ja vain odottaa hiljaa Hänen vastaustaan. Kontrolloimisesta luopuminen voi olla pelottavaakin, jos on tottunut itse vastaamaan aina kaikesta. Jumala ei tietenkään tahdo ihmisten olevan holtittomia, mutta Hän haluaa uskovien luottavan Häneen kaikessa. Jos sytyttää takkaan tulen, yleisesti uskotaan, että se lämmittää talon. Jos tilaa verkkokaupasta tavaraa, uskotaan, että lähetys saapuu asiakkaalle. Kuinka paljon voimakkaampi ja vakaampi on Kaikkivaltias Jumala kuin takkatuli tai postimyynti !

Ihmisen oman voimantunteen vuoksi monet kääntyvät Jumalan puoleen vasta sitten, kun elämä ei tunnukaan enää olevan omassa hallinnassa, tavalla tai toisella. Tähän liittyvät ne Jeesuksen sanat, että rikkaiden on vaikea päästä Taivaan valtakuntaan. Jumala itse on rikas, joten Hän ei tuomitse rikkautta itsessään, vaan Hän tuntee ihmisluonnon, joka turvautuu helposti rahaan enemmän kuin näkymättömään Jumalaan. Rahalla saa paljon tässä elämässä, mutta sillä ei saa kaikkea. Vain Jeesuksen kautta meillä on armo, pelastus, siunaus ja suojelus kaikissa elämäntilanteissamme uskomme mukaan.

”Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.”

Johanneksen evankeliumi 15 : 3