Hengellinen sodankäynti

Katsoin juuri TV7: n viime perjantain ’Yliluonnollista’ ohjelmaa, jossa puhuttiin hengellisestä sodankäynnistä. Yritin upottaa videota tähän postaukseen, mutta koodi upotti koko TV7:n sivun, joten jouduin sen poistamaan. Videon voi katsoa sivulla tv7.fi. En yleensä ota artikkelin aiheita muiden puheista, mutta tämä aihe on viime aikoina tullut liiankin tutuksi ja siksi tartuin nyt tähän.

Moni luulee, että kaikki ajatukset ovat ihmisen omia ajatuksia, olivatpa ne hyviä tai huonoja. Vihollisen kuiskaukset kuuluvat kuitenkin toisella tavalla kuin omat ajatukset, vihollinen voi käyttää eri sanavalintoja kuin itse koskaan käyttäisi ja ne tulevat yllättäen, ei siis pohdinnan tuloksena. Vihollinen osaa käyttää hyväkseen ihmisen heikkoa tilannetta; väsymystä, yksinäisyyttä, sairautta tai puutetta, ja se aiheuttaa silloin tuhoisia ja synkkiä ajatuksia ihmisen mieleen. Juuri silloin, kun ihmisen kuuluisi takertua päinvastoin Jeesuksen pelastaviin ja rakastaviin lupauksiin.

Hengellinen sodankäynti, kuten videolla sitä nimitetään, on todellista ja se käydään ihmisten ajatusmaailmassa. Vihollisella on monia keinoja ja kanavia eksyttääkseen ihmisiä pois Jumalan rakkaudesta.

 • Vihollinen syyttelee ja lannistaa ihmisen mielen ilman todellista syytä.
 • Vihollinen aiheuttaa ihmisille sellaisia kiusauksia, jotka ovat vastoin Jumalan tahtoa.
 • Vihollinen ajaa pois Jumalan luota ja lannistaa kaiken toivon, jos sille antaa vallan.
 • Vihollinen kehoittaa ihmisiä kuolemaan; joko pois Jumalasta, tai sitten ihan fyysisesti.
 • Vihollinen yrittää saada ihmisen pilkkaamaan Pyhää Henkeä.
 • Vihollinen masentaa ihmisen mielen ja saa ihmisen näkemään vain varjoisan maailman.
 • Vihollinen pilkkaa Jeesusta ja tekee sen usein jonkun ihmisen kautta.
 • Vihollisen vaikutus tunkeutuu kaikkialle; taiteeseen, tieteeseen, lasten- ja nuortenohjelmiin, juhliin, tapahtumiin, mediaan, hallituksiin, politiikkaan, televisioon, nettiin, joihinkin seurakuntiin, musiikkiin, perheisiin, ystävyyssuhteisiin ja muoti-ilmiöihin. Se vaikuttaa ihmisten ajatuksiin edellämainittujen ja muiden kanavien kautta. Se, jolla ei ole Pyhää Henkeä, ei huomaa sitä, vaan pitää kaikkea normaalina.
 • Vihollinen eksyttää pois kristinuskosta vieraisiin uskontoihin.
 • Vihollinen syöttää vääränlaista liberalismia, joka perustuu ihmisten ajatteluun, eikä Jeesukseen.
 • Vihollinen johdattaa ihmisiä pimeisiin oppeihin, väärien ennustajien ja vihollisen palvontaan.
 • Vihollinen valehtelee, että Pyhän Hengen johdatusta ja Jeesuksen opetuksia ei tarvitse kuunnella, tai että Jumala ei kykene auttamaan ja parantamaan, tai että armahtavaa Jumalaa ei ole.
 • Vihollinen aiheuttaa tarpeetonta kilpailua ja kateutta ihmisten välille, jonka seurauksena mieli masentuu ja voimat heikkenevät.

Olen itsekin kokenut aika ajoin vihollisen hyökkäyksiä, mutta voitto on aina ollut Kristuksen nimessä ja Raamatun Sanassa. Kristuksen nimellä voi vaientaa vihollisen aiheuttaman henkisen häiriön. Silloin kun väärät ajatukset tai kiusaukset pyrkivät mieleen, voi tehdä ristinmerkin itselleen ja sanoa: ’Jeesuksen Kristuksen nimessä kiellän kaikki pahat ajatukset, ne eivät saa enää vaivata minua’.

Vihollista ei tarvitse pelätä, sillä Jeesus on aina sitä suurempi.

Raamatun kertomuksista voimme lukea, kuinka demonitkin pelkäävät Jeesusta. Ainoa huolenaihe on siinä, alammeko itse uskoa vihollisen vihamielisiä sanoja. Niitä ei pidä koskaan uskoa, sillä se valehtelee aina. Totuus on Jeesuksessa, vain ja ainoastaan Hänessä. Jeesus on rakastava paimen ja Rauhanruhtinas, joka ei koskaan jätä omiaan yksin.

Esimerkkinä kerron, että hiljattain kun katsoin TV:tä ja olin väsynyt kuulemaan maallisia, negatiivisia puheita siinä hetkessä, kun kaipasin kuulla elävän uskon sanoja. Taisin ajatella silloin, että ’en jaksa enää tuota’ ja suljin TV:n. Vihollinen käytti heti tilaisuutta hyväkseen ja sanoi korvaani miehen karkealla äänellä: ’kuole sitten pois’. Tiesin, että Pyhä Henki ei koskaan puhuisi minulle noin. Vastasin sille heti välittömästi, että en kuole vielä, enkä tahdo kuolla varsinkaan pois rakkaasta Jeesuksesta. Silloin kun kuoleman musta viitta yrittää peittää näkyvyyden, täytyy kääntää sille heti selkä ja katsoa Jeesuksen valoon päin. Vihollinen kiusaa myös uskovia, mutta meillä on turva Jeesuksessa, joka on jo voittanut maailman.

Älä sinäkään usko koskaan kuoleman kehoituksia, tulivatpa ne joltain ihmiseltä tai pahalta hengeltä. Jeesus on tarkoittanut sinulle hyvän elämän ja Hän voi uudistaa koko elämäsi uskoon, toivoon, rakkauteen ja siunauksiin, kun otat Hänet vastaan rukouksella, synnintunnustuksella ja ehtoollisella.

Seuraava Matteuksen evankeliumin lainaus kertoo uskosta ja sen heikkoudesta. Jeesus muistutti aina uskomaan, sillä ihmeet ja siunaukset tapahtuvat niille, jotka jaksavat pitää uskoa yllä. Aivan niinkuin silloin Pietaria veneessä, tänäänkin elämän myrskyt koettelevat monien uskoa, mutta Jeesus tulee aina ojentamaan auttavan kätensä silloin kun usko on heikkoa.

”Ja kohta hän vaati opetuslapsiansa astumaan venheeseen ja kulkemaan edeltä toiselle rannalle, sillä aikaa kuin hän laski kansan luotansa. Ja laskettuaan kansan hän nousi vuorelle yksinäisyyteen, rukoilemaan. Ja kun ilta tuli, oli hän siellä yksinänsä. Mutta venhe oli jo monen vakomitan päässä maasta, aaltojen ahdistamana, sillä tuuli oli vastainen.

Ja neljännellä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä.

Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän järven päällä, peljästyivät he ja sanoivat: ’Se on aave’, ja huusivat pelosta.

Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: ’Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö’.

Pietari vastasi hänelle ja sanoi: ’Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten’.

Hän sanoi: ’Tule’.

Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö. Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: ’Herra, auta minua’.

Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: ’Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit ?’

Ja kun he olivat astuneet venheeseen, asettui tuuli.

Niin venheessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: ’Totisesti sinä olet Jumalan Poika.’ ”

Matteus 14 : 22 – 36