Itku muuttuu iloksi, kun Jeesus tulee

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: te joudutte itkemään ja valittamaan, mutta maailma on iloitseva; te tulette murheellisiksi, mutta teidän murheenne on muuttuva iloksi.

Kun vaimo synnyttää, on hänellä murhe, koska hänen hetkensä on tullut; mutta kun hän on synnyttänyt lapsen, ei hän enää muista ahdistustaan sen ilon tähden, että ihminen on syntynyt maailmaan.

Niin on myös teillä nyt murhe; mutta minä olen taas näkevä teidät, ja teidän sydämenne on iloitseva, eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne. Ja sinä päivänä te ette minulta mitään kysy.

Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on hän sen teille antava minun nimessäni.”

Johannes 16 : 20 – 23
  • ’Totisesti’ – sanalla tarkoitetaan, että se on varmasti totta, mitä Jeesus sanoo. Jeesus vakuuttaa sen vieläpä kahteen kertaan; ’totisesti, totisesti’. Tässäkin lauseessa Jeesus kehoittaa rukoilemaan suoraan Taivaan Isää, mutta Jeesuksen nimeen vedoten, eli rukoillessa sanotaan ’Jeesuksen nimessä, Aamen’. Ei siis rukoilla enkeleitä, Jeesusta eikä Pyhää Henkeä, vaan korkeinta Isää. Jumala ei anna kunniaansa muille ja se on oikein.
  • Sana ’Aamen’ joka sanotaan rukouksen lopussa, tarkoittaa suurinpiirtein: ’niin tapahtukoon’, eli se sana tavallaan kuittaa rukouksen. Aamen-sanaa ei siis saa käyttää missä lauseessa tahansa.