Sairaus ei aina johdu synnistä

”Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea.

Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: ’Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?’

Jeesus vastasi: ’Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä. Niin kauan kuin minä maailmassa olen, olen minä maailman valkeus’.

Tämän sanottuaan hän sylki maahan ja teki syljestä tahtaan ja siveli tahtaan hänen silmilleen ja sanoi hänelle: ’Mene ja peseydy Siiloan lammikossa’ – se on käännettynä: lähetetty. Niin hän meni ja peseytyi ja palasi näkevänä.”

Johannes 9 : 1 – 7

Jotkut sairaudet voivat johtua epäterveellisistä elintavoista, mutta eivät suinkaan kaikki. On olemassa tuhansia erilaisia sairauksia, joiden syy ei ole ihmisen itsensä tai hänen vanhempiensa synneissä. Esimerkiksi syöpä ei ole aina elämäntapasairaus, vaikka niin yleisesti ajatellaan. Terveellistä ja uskovaakin elämää elävä ihminen voi sairastua.

Ehkä ennen ajateltiin kaikista sairauksista niin, että ne olivat ihmisen omaa syytä, mutta kuten tiedämme, silloin ei ollut lääketiedettä olemassa. He varmaan näkivät, että runsas alkoholin käyttö ja irtosuhteet aiheuttivat tiettyjä sairauksia ja päättelivät ehkä sitten muidenkin sairauksien johtuvan elintavoista. Ehkä perinnöllisistä sairauksista ajateltiin ennen lääketieteen kehittymistä, että ne ovat kaikki vanhempien syntien syytä, vaikka niin ei aina ole. Toki on sellaisia sairauksia, jotka tarttuvat lapseen syntymässä, jos äiti on käyttänyt päihteitä, tai sairastanut sukupuolitaudin, tms.

Moni ehkä toivoisi, että Jeesus olisi täällä vieläkin parantamassa sairauksia. Olisipa se ihanaa. Ei tarvittaisi sairaaloita tai lääkkeitä. Jeesus lähetti uskoville Pyhän Hengen voitelun, jotta ainakin osa uskovista voisi toimia Jumalan parantamisen välikätenä sairaille. Periaatteessa se lahja pitäisi olla kaikilla uskovilla, mutta kaikki uskovat eivät löydä tai osaa käyttää sitä. Ehkä ihmiset pelkäävät yliluonnollista ja se jarruttaa Jumalan armolahjoja, joilla voisi tehdä ihmeitä ilman määrää.

Pyhän Hengen läsnäolossa voi parantua jopa ilman välikäsiä, täytyy vain löytää henkilökohtainen yhteys Jumalaan ja Taivaan valtakuntaan. Taivaan valtakunnassa on kristallinkirkas lähde, josta pulppuaa loputtomasti parantavaa vettä. Jos tarvitset parantamista, hiljenny ja rukoile Jumalalta pääsyä lähemmäs Taivaan valtakuntaa ja tuota parantavaa lähdettä. Voit ehkä yliluonnollisesti kokea, kuinka sinulle juotetaan sitä puhdasta vettä, tai sitä virtaa lempeästi ylitsesi parantaen kipuja. Meditoi sitä useampaan kertaan, jos heti ei onnistu. Niinkuin Jeesus sanoi: ’anovalle annetaan ja kolkuttavalle avataan’.

Siunausta ja terveyttä kaikille ❤

Photo by Gabriel Peter on Pexels.com