Ei ihminen elä ainoastaan leivästä

”Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi. Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä.

Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: ’Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi’.

Mutta hän vastasi ja sanoi: ’Kirjoitettu on: ’Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee’.”

Matteus 4 : 1 – 4

Tällaista jumalanpilkkaa kuulee tämän tästä milloin missäkin: ’jos Jumala on olemassa, miksi hän sallii kärsimystä..’ tai ’jos Jumala on olemassa, niin miksi hän ei paranna, tai anna minulle lottovoittoa..’ tms.

Edellisen Raamatun kohdan luettuamme tiedämme, että sellainen epäilys ja kiusa tulee aina viholliselta. Ehkä moni uskovakin kokee joskus tällaisia ajatuksia, eikä se ole ihme, sillä vihollinen kiusasi jopa täydellistä Jeesusta, Jumalan Poikaa. Silloin täytyy tarttua entistä enemmän kiinni Raamatun Sanan voimaan. Jeesuskin viittasi useamman kerran kirjoituksiin, kuten tässä: ’kirjoitettu on’, opettaen siten meitä lukemaan Raamatun Sanaa ja rukoilemaan vastauksia Jumalalta.

Pakanat pilkkaavat uskovien rukouksia, mutta he eivät tiedä, että Jumala oikeasti kuulee ne ja lähettää enkelit töihin, tai Hän vastaa kysymyksiimme omalla ajallaan. Rukouksissa on hyvä viitata Raamatun Sanaan, sillä Jumala on uskollinen Sanalleen.

Täytyy kuitenkin muistaa, että ihminen ei voi ottaa taivaasta mitään, jos Jumala ei sitä anna, sillä Jumala ei luovuta omaa kunniaansa muille. Jos siis ihminen kuvittelee saavansa rukousvastauksia toimimalla tietyllä tavalla, niin todennäköisesti Jumala ei silloin vastaa, koska ihminen ottaisi siitä kunnian itselleen. Turhista poppakonsteista ei ole siis mitään hyötyä Kaikkivaltiaan edessä. Ehkä ne vain huvittavat Häntä.

”Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.”

Matteus 5 : 3 – Jeesuksen Vuorisaarnasta