Jumala antaa tietoa, jos pyydät

Jos sinulla on sairaus, jota lääkäritkään eivät ole osanneet diagnosoida, kysy rukouksessa Jumalalta, mikä sinun sairautesi on. Hän vastaa joko heti tai parin päivän sisällä, yleensä yhdellä sanalla. Vastaus voi tulla hiljaisena kuiskauksena, tai ikäänkuin joku puhuisi suoraan korvaan. Se on kuitenkin aina sanallinen vastaus, ei omaa kuvitelmaa tai pohdiskelua. Ota huomioon, että vastaus voi olla erilainen kuin osasit odottaa.

Kun saat Jumalan vastauksen, mene vaikka sivulle terveyskirjasto.fi ja etsi sen sairauden kuvaus. Jos oireesi sopivat siihen, ota lääkäriin uudelleen yhteyttä ja ehdota, että sellaisen sairauden mahdollisuus tutkittaisiin. Jumala on aina oikeassa ja hän tuntee meidät paremmin kuin itse tunnemme itsemme.

Jumala antaa meille paljon tietoa, jos pyydämme sitä. Tämä on liian vähän käytetty rikkaus. Kaikissa elämän asioissa, pienissä ja suurissa, voi kysyä neuvoa suoraan Jumalalta.

Se, mistä Jumala ei tykkää, on se, että ajattelemme negatiivisesti, esimerkiksi tuomitsemme itse oman elämämme epäonnekkaaksi. Ei saa ajatella tai sanoa; ’epäonnisuus on minun kohtaloni’. Se on sellainen ajatus, mitä vihollinen toivoo meidän ajattelevan. Ei saa ajatella tai sanoa; ’minäkin tulen sairastumaan samaan tautiin kuin minun vanhempani.’ Se on kirouksen langettamista oman itsensä päälle. Vanha sanonta sanoo: ’Varo mitä pyydät, sillä sen sinä tulet saamaan’.

Jumala tahtoo meidän olevan terveitä ja onnellisia, mutta me itse (tai muut ihmiset ja maailma) pilaamme Jumalan kauniin suunnitelman tavalla tai toisella. Kuten sanottua, se voi mennä pilalle omien negatiivisten ajatusten kautta. Me suomalaiset olemme vähän pessimististä kansaa ja sanonta ’pessimisti ei pety’ on harhaanjohtava. Se ei pelasta meitä pettymyksiltä, vaan aiheuttaa niitä. Se, mitä puhumme ja ajattelemme, se tulee meitä kohti, ennemmin tai myöhemmin. Tämän vuoksi vihollisesta ei kannata puhua liikaa, puhukaamme mieluummin Jeesuksesta.

Positiivisuus on omin voimin välillä vaikeaa ja siksi Jeesus sanoo meille: ’Tule lähemmäs minua’. Jeesuksen läheisyydessä on kaikki hyvin.

Miten se lähentyminen käytännössä tapahtuu ? Hiljentymällä ja rukoilemalla, sekä myös paastolla, joka voi olla esimerkiksi puolipäiväpaasto illasta klo 20 alkaen seuraavaan päivään klo 12 asti, yht. 16 tuntia. Paasto keventää kehoa ja mieltä, mutta nyt helteiden aikana vettä pitää juoda riittävästi. Jeesus lähestyy puhtautta ja paasto, hiljentyminen ja rukous ovat mieltä puhdistavia tekoja.

Jos elämässä on vaikeita ihmissuhteita, Jumala neuvoo, kuinka niihin pitää suhtautua. Kukaan ihminen ei voi muuttaa muita ihmisiä, mutta me voimme muuttaa asennettamme muita kohtaan. Kun itse käyttäydymme uudella tavalla, se aiheuttaa erilaista vastakaikua muissa ihmisissä kuin ennen.

Jos olet yksinäinen, Jumalalta voi kysyä, mistä voisit löytää ystävän. Hän lähettää ystävän sinun luoksesi tai sinut ystävän luo.

Jos elämässä on talousvaikeuksia, siitäkin voi kysyä Jumalalta: ’kuinka saan talouteni tasapainoon?’ Tässäkin asiassa Jumalan vastaus voi olla joskus yllättävä.

Mikä ihana tietopankki meillä onkaan Taivaan Isässä ! Pyhän Hengen kautta Hän neuvoo meitä ja ne ovat aina juuri meille yksilöllisesti räätälöityjä vastauksia. Hän tuntee meidät jokaisen päästä varpaisiin ja Hänen neuvonsa ovat aina hyviä.

”Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut.”

Matteus 10 : 30