Mietitkö itsemurhaa ? Lue tämä

Rakas lähimmäinen, kuka oletkin. Älä tee pahaa itsellesi.

Itsemurha on aina väärä ratkaisu, ethän edes voi tietää mitä rajan takana on vastassa. Joutuisitko silloin entistäkin pahempaan paikkaan, jos riistäisit hengen itseltäsi ? Itsemurhakin on murha, se on väkivallan teko itseään kohtaan ja myös henkistä väkivaltaa suremaan jääviä läheisiä kohtaan. Jumalan yksi kymmenestä käskystä on: älä tapa. Se tarkoittaa myös: älä tapa itseäsi.

Ymmärrän kyllä, että elämässä voi tulla tilanteita, että tuntuu siltä kuin ulospääsyä vaikeasta tilanteesta ei olisi. Tai voi tuntua siltä, ettei kukaan ymmärrä. Voi olla myös sellainen harhaluulo omassa mielessä, että itsellä ei olisi mitään ihmisarvoa. Ehkä joku on sanonut pahoja sanoja tai ollut välinpitämätön asioissa, jotka ovat sinulle tärkeitä. Tiedosta tämä asia: pahan puhujat eivät useinkaan ole oikeassa. Ehkä heillä itsellään on paha olla ja he purkavat sen väärällä tavalla muihin ihmisiin.

Ehkä sinulla on niin voimakas häpeän tunne omista teoistasi, että et pääse siitä ylitse ? Itsemurha ei silloinkaan ole oikea ratkaisu. Me kaikki ihmiset teemme virheitä ja olemme epätäydellisiä. Täydellistä ihmistä tai elämää ei ole olemassa. Sinäkin saat epätäydellisenä lähestyä Jumalan rakkautta ja kokea Jeesuksen sovintoveren kautta Jumalan armoa ja uudestisyntymisen ihanuutta. Uudestisyntyminen tapahtuu tässä elämässä Pyhän Hengen yliluonnollisen voiman kautta. Hän uudistaa sinua sisältä käsin, kun tunnustat kaiken epätäydellisyytesi Jumalalle rukouksessa ja pyydät Jeesusta tulemaan elämäsi Herraksi. Taivaan Isä ottaa häpeäsi pois ja saat olla rakastettu Jumalan lapsi.

Vaikka olisit menettänyt elämässäsi kaiken maallisen omaisuutesi tai asemasi, olet silti ihmisenä arvokas. Jumala loi sinut tähän maailmaan tiettyä tarkoitusta varten ja Hän tuntee sinut perinpohjin, paremmin kuin itse tunnet itsesi. Jumala näkee sinussa mahdollisuuksia moneen hyvään, vaikka itse et tällä hetkellä näkisi niitä. Turvaudu rakastavaan Jumalaan ja Hän johdattaa sinut uudelle, paremmalle tielle ja päivä päivältä Jeesuksessa kasvaen saat kokea, kuinka elämäsi ja itsetuntosi kääntyy eheäksi.

Mielensairaus voi myös aiheuttaa itsetuhoisia ajatuksia. Hakeudu ammattiauttajan vastaanotolle, että voisit saada terapiaa tai lääkitystä. Mielensairautta ei tarvitse hävetä. Se on sairaus siinä kuin muutkin sairaudet. Hyvällä hoidolla tai lääkityksellä voit päästä sairaudesta voitolle ja rukoile myös Jumalaa parantamaan sinut. Voit jättää esirukouspyynnön tälle sivulle.

Älä jää yksin itsetuhoisten ajatusten kanssa, puhu niistä luotettavalle ystävälle, vanhemmille, puolisolle, ammattiauttajalle tai seurakunnan työntekijälle, mutta älä uhkaile itsemurhalla ketään toista. Yksinäisyydestä kärsivä työtön voi hakeutua sosiaalitoimen kautta esimerkiksi kuntouttavaan työtoimintaan, jossa saa kohdata muita ihmisiä ja on mielekästä tekemistä. Siitä myös maksetaan jonkin verran enemmän kuin työttömän peruspäivärahaa.

Jos käytät päihteitä ja sinulla on itsetuhoisia ajatuksia, ensimmäinen asia on jättää päihteet pois kokonaan. Jos se ei yksin onnistu, hae siihen ammattiapua oman kuntasi palveluista. Alkoholia ei turhaan sanota ’viinapiruksi’ sillä se pilaa monen ihmisen henkisen ja fyysisen terveyden, kuten myös muut päihdyttävät aineet kuten huumeet. Rukoile Jumalalta voimia vastustaa riippuvuuden aiheuttamia kiusauksia ja hakeudu johonkin kristilliseen seurakuntaan, jossa voit saada ehkä vertaistukea heiltä, jotka ovat vapautuneet päihde- tai muista riippuvuuksista. Päihteistä irti pääseminen on täysin mahdollista ja Jumala haluaa auttaa sinua siinä.

Tartu kiinni Jumalan käteen ja anna Hänen auttaa sinua.

”Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua ;

Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen”

4. Mooseksen kirja 6 : 24 – 27