Onnellinen elämä on mahdollista

Onnellisuus ei välttämättä koostu ulkoisista asioista. Onnellisuus voi asua yhtä hyvin pikku yksiössä kuin isossa kartanossa. Onnellisuuteen ei tarvita täydellisyyttä, myös virheitä tehnyt ihminen voi olla onnellinen. Onnellisuuteen ei tarvita solakkaa vartaloa tai muotivaatteita. Onnellisuus voi pukeutua verkkareihin ja vaikka eriparisiin kenkiin.

Ihmiset arvioivat usein toisten ihmisten onnellisuutta noilla edellämainituilla asioilla, mutta he eivät näe sydämeen asti. Maailma on pinnallinen ja monessa asiassa sokea. Jotkut, tai oikeastaan liian monet ihmiset antavat muiden ihmisten määritellä heidän onnellisuutensa noilla ulkoisilla kriteereillä. Toki on kiva omistaa kaikenlaista ja olla kaunis ja suosittu, mutta se ei ole välttämätöntä ollakseen onnellinen.

Onnellisuus on sisäinen olotila, se on tasapainoa itsensä ja Jumalan kanssa. Se on sisäistä rauhaa, jonka vain Jeesus voi antaa. Ilo kuuluu onnellisuuteen, mutta onnellisuus ei ole jatkuvaa iloittelua. Se on myös sisäistä levollisuutta ja luottamusta siihen, että Jumala kannattelee niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Onnellisuus on kiitollisuutta pienistä ja suurista asioista, kiitollisuutta Jumalan rakkaudesta ja armosta.

Onnellisuutta voi opetella. Yksi tapa on ylistää Jumalaa joka päivä, silloinkin, kun ei koe siihen erityistä aihetta. On kuitenkin paljon, mistä voimme kiittää ja Jumalan armo on niistä yksi suurimmista. Jumala on antanut kaiken anteeksi, kaikki synnit, virheet ja epäonnistumiset, nekin asiat, mitä muut ihmiset eivät ole antaneet anteeksi. Jumala on armeliaampi kuin me olemme itsellemme. Se ei tarkoita sitä, etteikö Jumala välittäisi synnistä, vaan Hänen rakkautensa polttaa pois mustimmatkin synnit. Jumala rakentaa uuden ihmisen särkyneille raunioille ja kun Hän sen tekee, muutos on täydellinen. Meillä kaikilla on oikeus iloita armosta ja rauhasta, jonka Jeesus lunasti meille. Se ilo kannattelee tuulisinakin päivinä. Elämä on lahja, jota ei kannata tuhlata katkeruuteen.

Onnelliseen elämään sisältyy myös se, että vapaaehtoisesti tahtoo elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Silloin omatunto ei soimaa ja on vapaa itsesyytöksistä. Askel on kevyt, kun syntisäkki ei paina.

Katso valoon päin ja anna valon voittaa. Jeesuksessa saat olla onnellinen ja rakastettu.

”Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa,

eivät virrat sitä tulvaansa upottaa.”

Korkea Veisu 8 : 7

”Minun hedelmäni on parempi kuin kulta, kuin puhtain kulta, minun antamani voitto valituinta hopeata parempi.

Minä vaellan vanhurskauden polkua, oikeuden teitten keskikohtaa, antaakseni niille, jotka minua rakastavat, pysyvän perinnön ja täyttääkseni heidän aarrekammionsa.”

Sananlaskut 8 : 19 – 21