Pirun torjuminen Jeesuksen nimellä

Maailmassa on alusta alkaen ollut hyvä ja paha, jotka eivät ole vain ihmisten persooniin sidottuja ominaisuuksia, sillä hyväkin ihminen voi joskus tehdä vääriä tekoja, tai paha ihminen hyviä tekoja. Jokainen ihminen kokee joskus kiusauksia tehdä sellaista, minkä omatunto tietää vääräksi. Nämä asiat ovat tuttuja heillekin, joilla ei ole uskoa Jeesukseen. Mistä omatunto tulee, sillä se ei perustu pelkästään kasvatukseen ? Mistä tulevat kiusaukset ja pahat ajatukset ? Hyvällä on alkulähde, joka on Jumala, ja pahan alkulähde on Piru. Jeesus lupasi uskoville, että saamme käyttää Hänen nimeään pahan karkoituksessa, sillä Hänen nimessään on suuri voima.

”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi.”

Markus 16 : 15 – 18 Jeesuksen opetus

Jos yksi ihminen suorittaisi työelämässä kaikki erilaiset virat, toimisiko se hyvin kaikkien parhaaksi sillä tavoin ? Kun annetaan jokin tietty tehtävä jollekin ihmiselle ja jokin toinen tehtävä toiselle ihmiselle, tehtävät tulevat hyvin hoidetuiksi. Toki on olemassa ’sekatyömiehiä’, joilta onnistuu monien asioiden hoitaminen hyvin, mutta ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on jokin vahvuus. Jumala jakaa viisaudellaan eri armolahjoja eri ihmisille, vaikka ne tulevat samalta Hengeltä. Kaikilla uskovilla on periaatteessa oikeus omistaa kaikki Hengen armolahjat, mutta kutsumus tulee Jumalalta, mihin lahjaan Hän on erityisesti valinnut kenetkin, ihmisen mukaan. Paavali tiesi tämän asian kauan sitten:

”Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä; toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä. Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.”

Paavalin 1. kirje korinttolaisille 12 : 8 – 11

LUCIFER EI KATOA MAAILMASTA ENNEN VIIMEISTÄ TUOMIOPÄIVÄÄ

Lucifer (eli sielunvihollinen, vihollinen, saatana, perkele, vihtahousu, kiusaaja, syyttäjä, kuolema, pimeyden ruhtinas, piru, paholainen) on alunperin Luojan luoma enkeli, mutta se tuli ahneeksi ja halusi jumalallisen vallan itselleen. Jumala karkoitti Luciferin valtakunnastaan alas maan päälle ja Luciferin temmellyskentäksi tuli tämä maallinen maailma, jossa mekin elämme. Koska Lucifer on vain ’luotu’, sillä ei ole samanlaista valtaa kuin Jeesuksella, jonka kautta kaikki maailmassa luotiin.

Vihollinen Lucifer pyrkii tuhoamaan kaiken mitä Jumala on luonut

Paholainen haluaa saada ihmisten sielut itselleen palvelemaan sen itsekkäitä, tuhoisia tarkoituksia. Sen pääasiallinen tavoite on kääntää ihmiset Jeesusta vastaan, jotta ihmiset eivät pelastuisi Jumalan viimeisenä tuomiopäivänä kadotukselta, eikä niinollen Jumalan seurakunta kasvaisi. Lucifer antaa ihmisille ahneuteen vetoavia houkuttelevia lupauksia (kuten raha, menestys, vapaa seksi), mutta sen perimmäinen tarkoitus on tuhota kaikki hyvä, mitä Jumala on luonut, ihmiset erityisesti ja myös ihmisten elinolosuhteet maailmassa. Lucifer on paljon pahempi kuin pahin diktaattori, sarjamurhaaja tai miljoonaluokan huijari. Paholaisessa ilmentyy pahuuden syvin olemus, josta kaikki paha maailmassa saa, ja on saanut, alkunsa. Lucifer on pohjatonta vihaa ja valhetta, tuhoa ja kadotusta. Paholaisessa ja sen miljooneissa demoneissa ei ole mitään hyvää tai sankarillista, ne ovat Jumalan ja ihmisten vihollisia loppuun saakka, eikä niille pelastusta koskaan tule. Niiden viimeinen asuinsija tulee olemaan Helvetin tulinen järvi, joka ei koskaan sammu. Ja ne tietävät sen.

Älä siis palvo paholaista – se vihaa ja haluaa tuhota sinut

Uskovilla on Jeesuksen Kristuksen antama valta Hänen nimessään vastustaa vihollista ja sen metkuja, mutta ahkerinkaan uskovien taistelu ei valitettavasti kadota Luciferia ja demoneita maailmasta pois kokonaan ennen viimeistä Jumalan tuomiota. Vihollisen vastustaminen voi olla kuitenkin tarpeen tullen tärkeää, sillä suojataan itseä ja perhettä paholaisen aiheuttamilta vahingoilta ja eksytykseltä.

Kirjoitin kauan sitten oman mietelauseen:

Valo on totta, varjo häilyvää.

Kristus on maailman valo, joka on ikuinen, totta ja voittamaton. Lucifer on se, joka yrittää tulla Kristuksen valon eteen aiheuttamaan varjoja maailmaan, niin että ihmiset eksyisivät pimeyteen. Mutta varjot ovat aina häilyviä ja valon edestä pakenevia, sillä niillä ei ole omaa pysyvää voimaa.

Lucifer aiheuttaa ihmisessä esimerkiksi pahoja ajatuksia, tekoja ja vihaa, joko itseä tai muita ihmisiä kohtaan. Vihollisen kiusauksen kyllä tunnistaa. Vihollinen kehoittaa johonkin sellaiseen, mikä ei ole luontevaa ihmisen normaalille käytökselle. Vihollista voi käskeä hiljenemään Jeesuksen nimessä ja veressä. Jos käskeminen suoraan vihollista kohti ei tunnu itselle luontevalta, rukous Taivaan Isän puoleen auttaa myös, kuten Paavali siitä kirjoitti, lainaus on artikkelin lopussa.

Joka aamu kun rukoilee ja tekee ristinmerkin, päivä alkaa Jeesuksen kanssa. Armon kautta vanhurskautetulla uskovalla on Jeesus sydämessä, hengessä ja mielessä Pyhän Hengen kautta, mutta Jumalaan täytyy silti pitää yhteyttä myös rukouksin ja Raamatun Sanan lukemisen avulla, jotta usko pysyy elävänä. Pyhä Henki johdattaa meitä, mutta meidänkin tulee puhua Jumalalle ja Henki vastaa myös Raamatun Sanan kautta meille. Jeesus opetti opetuslapsille ja samalla meille kaikille Isä meidän – rukouksen pitääksemme yhteyttä Taivaalliseen Isään. Tämä rukous sisältää kaiken tärkeän:


ISÄ MEIDÄN RUKOUS:

”Isä meidän, joka olet taivaissa !

Pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme; ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta,

sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen”

Evankeliumi Matteuksen mukaan 6 : 9 – 13
 • Velka tarkoittaa tässä Raamatun käännöksessä syntivelkaa (1933/38).

LUCIFERISTA EI PIDÄ PUHUA LIIAN PALJON

Tuo lause näyttää olevan kuin punainen vaate joillekin taisteluhenkisille evankelistoille, joiden mielestä Luciferista, eli sielunvihollisesta, pitää puhua jatkuvasti. Ymmärrän kyllä heidän motivaationsa, mutta he eivät ymmärrä, miksi siitä varoitellaan. Heidän mielestään se on ’demonista varoittelua’, vaikka se ei sitä olisikaan. Ainakin minun varoitus tässä asiassa perustuu näkemyksiini siitä, mitä jatkuva sielunvihollisesta puhuminen ja sen ajatteleminen voi aiheuttaa joissakin ihmisissä. Yritän varoituksilla suojella herkkiä ihmisiä lankeamasta Luciferin syliin, sillä liiallisessa puhumisessakin piilee Luciferin ovela ansa.

On oikein kertoa sielunvihollisesta, jotta ihmiset ovat siitä tietoisia.

Uskova näkee vihollisen aiheuttaman sekasorron maailmassa selvemmin, koska uskovalla on Pyhä Henki, eli Totuuden Henki, valaisemassa. Ilman Pyhää Henkeä ihminen on helpommin maailman johdateltavissa ja kuten sanottua; maailmaa hallitsee sielunvihollinen, jonka oveluus on monipuolista ja arvaamatonta. Siinä missä Jumala käyttää luovuuttaan hyvään ja kauniiseen, Lucifer käyttää kekseliäisyyttään pahoihin aikeisiin. Lucifer levittää vääriä arvoja, ideoita ja tapoja maailmaan, joita varsinkin uskottomat alkavat pitää normaaleina ja hyvinä asioina, vaikka ne ovat Luojamme viisaan tahdon vastaisia.

Tietoisuus sielunvihollisesta on siis välttämätöntä, mutta joillekin uskoville näyttää tulevan pakkomielle puhua Luciferista kaiken aikaa. He alkavat nähdä vihollisuutta sielläkin, missä sitä ei edes ole. Sellainen on jo yleistä mielen negatiivisuutta, jonka seurauksena voi kehittyä masennus tai vieläkin pahempaa; itsetuhoiset ajatukset. Heidän ajatusmaailmassaan sielunvihollinen Lucifer on vallannut paikan Jeesukselta. Rakastava Jeesus on kuitenkin se, jota uskovan eniten tulisi ajatella ja josta puhua.

Vihollisesta paljon puhuvat uskovat näkevät ’demonisuutta’ jopa niissä, jotka puhuvat Pyhän Hengen opastamina ja he saattavat pahimmillaan mustamaalata heitä. Heille kehittyy vallanhalu ’voittaa’ kaikki muut hengelliset puhujat, olla itse muita puhujia parempi, suositumpi ja maineikkaampi. Se on vastoin Jeesuksen opetusta; sillä joka tahtoo olla suurin uskovien joukossa, se olkoon kaikkien palvelija. Arvatenkin, joidenkin puhujien kiivaassa kilpailuhenkisyydessä saattaa pohjimmiltaan olla kyse rahasta, omia seuraajia tarvitaan tuomaan rahaa seurakunnalle. Rahan- ja vallanhimo aiheuttavat aina kilpailua.

Jotkut heistä, jotka puhuvat paljon sielunvihollisesta, alkavat vähitellen puhua Raamatun Sanan vastaisesti. He lakkaavat lukemasta Raamattua, koska he uskovat, että kaikki tieto on heissä itsessään. On vaarallista luulla niin, sillä ilman Sanaa vihollisella on vapaampi pääsy mielen eksytykseen. Sielunvihollinen on narsisti ja samanlaisiksi se muuttaa ne ihmiset, joiden mielen se saa vallata. Jatkuvassa vihollisesta puhumisessa piilee se ansa, että Luciferista muodostuukin vähitellen ja varkain ihmisen ajatusten ’päätähti’, vähän niinkuin elokuvamaailmassa on nykyisin trendinä, että pahiksista on tehty elokuvien sankareita. Sekin on muuten vihollisen juoni kääntää maailman arvot päälaelleen.

Jeesus oli maailmassa eläessään kiltti, vaatimaton ja auttavainen ja kun Pyhä Henki oikeasti tulee ihmiseen, Hän muokkaa ihmistä Jeesuksen kaltaiseksi. Huutavista riitelijöistä tulee hillittyjä ja kärsivällisiä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Tästä yksi historiallinen esimerkki:

 • Erään kartanon osti 1800-luvulla eräs kapteeni, jonka alunperin kiivaasta luonteesta historian tieto kertoo lauseella: ’Herran hengen hillitsemä’.

”Veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.”

Paavalin 2. kirje korinttolaisille 13 : 11

DEMONIEN AJAMINEN ULOS ON ERILAISTA KUIN KIUSAUKSEN VASTUSTAMINEN

Innokkaat uskon sotilaat eivät ehkä ole vielä oikeasti kohdanneet itse pahuuden olemusta, vaikka niin puhuvat. Päättelen tämän siitä, että he eivät koskaan puhu siitä, millaista on kohdata itse pahuus. Sellainen ihminen, joka on kohdannut pahuuden voimia, ei ole ’innokas’ kalistelemaan sapeleita sen kanssa, vaikka olisi voittanut sen, sillä se kokemus on voimakas. Jos kuitenkin joudut puolustautumaan sielunvihollista vastaan, tässä muutama sana:

 • Kun vastustat Jeesuksen nimellä vihollisen lähettämiä pahoja ajatuksia, pahat ajatukset loppuvat siihen. Jos ne eivät lopu, jonkun toisen suorittama esirukous voi silloin auttaa. Yleensä näissä tilanteissa ei kohdata sielunvihollista silmästä silmään, koetaan vain sen kiusaukset ajatuksissa.

”Silloin Jeesus sanoi hänelle: ’Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: ’Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman.’ Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta.”

Matteus 4 : 10 – 11
 • Demonien varsinainen karkoitus ei ole riskitöntä ja siihen pitäisi ryhtyä vain silloin, kun itse Jumala siihen kehoittaa. Hän on kanssasi silloin suojelemassa sinua, mutta olisi hyvä, että siinä mukana olisi toinenkin uskova. Tai voit antaa tehtävän kokonaan jollekin kokeneemmalle uskovalle, jolla on Pyhän Hengen armolahja demonien karkoitukseen. Demonit ajetaan ihmisestä ulos Jeesuksen nimellä, nuhdellaan niitä ja käsketään niitä jättämään joku tietty ihminen rauhaan. Kun demoni ajetaan ihmisestä, se voi karjua ja kouristaa ihmistä ja se tilanne voi järkyttää herkkiä ihmisiä.

”Niin Jeesus nuhteli sitä sanoen: ’Vaikene ja lähde hänestä’. Ja saastainen henki kouristi häntä ja lähti hänestä huutaen suurella äänellä.”

Markus 1 : 25 – 26
 • Demonisen riivauksen tunnistaminen ja demonien ulos ajaminen eivät sovi kaikille ihmisille, vaikka kuinka joku uskova sanoisi niin. Ihmiset ovat erilaisia ja jotkut ovat hyvin herkkiä traumatisoitumaan. Siihen on hyvä syy, miksi Jumala jakaa armolahjoja ihmisten persoonallisten ominaisuuksien mukaan.
 • Demonien ulosajoa ei tarvita muuta kuin vakavissa riivauksissa, joissa ihminen on selkeästi jäänyt henkisesti demonien vangiksi. Riivattu ihminen ei voi elää normaalia elämää, hänestä näkyy vaiva ulospäin, kuten voimme Raamatusta lukea siitä miehestä, josta Jeesus ajoi demonit ulos sikoihin.

”Ja kun hän oli noussut maihin, tuli häntä vastaan kaupungista mies, jossa oli riivaajia; ja hän ei ollut pitkään aikaan pukenut vaatteita ylleen, eikä asunut huoneessa, vaan haudoissa. Ja kun hän näki Jeesuksen, parkaisi hän ja lankesi maahan hänen eteensä ja huusi suurella äänellä:

’Mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jeesus, Jumalan, Korkeimman, Poika ? Minä rukoilen sinua: Älä minua vaivaa’.

Sillä hän oli käskemäisillään saastaista henkeä menemään ulos siitä miehestä. Sillä pitkät ajat se oli temponut häntä mukaansa; hänet oli sidottu kahleisiin ja jalkanuoriin, ja häntä oli vartioitu, mutta hän oli katkaissut siteet ja kulkeutunut riivaajan ajamana erämaihin.

Niin Jeesus kysyi siltä sanoen: ’Mikä on nimesi ?’

Hän vastasi: ’Legio’; sillä monta riivaajaa oli mennyt häneen. Ja ne pyysivät häntä, ettei hän käskisi heidän mennä syvyyteen.

Niin siellä oli vuorella suuri sikalauma laitumella: ja ne pyysivät häntä, että hän antaisi heille luvan mennä sikoihin. Ja hän antoi niille luvan. Niin riivaajat lähtivät ulos miehestä ja menivät sikoihin. Silloin lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen ja hukkui.”

Luukas 8 : 27 – 33

 • Voit joutua kohtaamaan demonien vastahyökkäyksen. Jos karkoitat yhtä demonia ihmisestä, vastaan voi hyökätä monta demonia, sillä ne eivät halua luopua saaliistaan. Demoneita voi olla paljon, kuin iso armeija joka hyökkää ihmistä kohti vauhdilla. Ihminen yleensä näkee ne, ne voivat olla esim. harmaita lentäviä olioita, joilla on terävät hampaat, tai sitten ne näyttävät ihan joltain muulta. Tähän pitää uskovan valmistautua etukäteen ja tietää, miten silloin pitää toimia. Demonien hyökkäyksen vastustaminen tapahtuu hengessä ja uskossa Jeesuksen nimen voimaan, silloin ei auta huitoa ilmaan harjan varrella, tai juosta karkuun ja piiloutua peiton alle.

”Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa; ja kun ei löydä, sanoo se: ’Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin’. Ja kun se tulee, tapaa se sen lakaistuna ja kaunistettuna. Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset.”

Luukas 11 : 24 – 26
 • Mielensairaus tai muukaan sairaus ei ole sama asia, kuin demoninen riivaus, eikä niitä pidä sekoittaa keskenään. Mielensairaalle ihmiselle tehtävä demonien karkoitus voi olla liian riskialtis hänen terveytensä kannalta. Usein riittää, kun ihminen ottaa synnintunnustuksen kautta Jeesuksen sydämeensä, jolloin Pyhä Henki alkaa tekemään lempeää sisäistä puhdistusta ihmisessä. Pyhä Henki ei koskaan vahingoita ihmistä, eivätkä demonit hyökkää sitä vastaan. Eräässä tapauksessa Jeesus sanoi, että ’tähän ei auta muu kuin rukous’, eli rukous Jumalan puoleen on tehokas.
 • Jeesuksen nimi, Raamatun Sana, ristinmerkki ja rukous ovat kilpiä demonien hyökkäystä vastaan. Pelolle ei saa silloin antaa valtaa. Demoniarmeija väistää lopulta Jeesuksen nimeä, kun hyökkäyksen kohteeksi joutunut ihminen ei pelkää niitä. Toistan vielä, että on hyvä olla mukana toinenkin uskova tai useampi uskova, jotka auttavat tarvittaessa. Tiedän, että tämä kuulostaa joidenkin mielestä sadulta, mutta paha on todellinen henki. Demonien vastahyökkäys karkoitustilanteessa ei myöskään ole psykoosin kaltainen tila, vaikka moni niin ajattelisi, sillä demonihyökkäys menee ohi nopeasti ja elämä on yleensä normaalia sen jälkeen. Se voi kuitenkin jättää pelkoa ihmiseen ja ihmetystä; mitä minulle juuri äsken tapahtui ?
 • Demonit aiheuttavat todellisia vahinkoja ihmisille, esimerkiksi ne voivat kehoittaa ihmistä itsemurhaan tai yllyttää vahingoittamaan muita ihmisiä. Tästä ovat jotkut hirmutekoja tehneet ihmiset kertoneet todistuksia, että he ’kuulivat äänen kehoituksen’ tehdä pahaa.
 • Poltergeist-ilmiöistä on todistettu usein, että taloissa kummittelevat demonit voivat liikuttaa esineitä, metelöidä, puristaa ihmisiä kurkusta, aiheuttaa kauhua ja traumoja, joskus jopa sairauksia tai taloudellista epäonnea. Taloissa elävät kummitukset ovat siis demonisia henkiä, eivät siellä ennen eläneitä ja jo kuolleita ihmisiä, mutta ne voivat olla niiden ihmisten entisiä demoneja, joilla on sama ulkonäkö kuin kuolleilla ihmisillä.

ONKO PEIKKOJA OLEMASSA

Raamatussa kerrotaan metsän peikoista. Se kuulostaa lasten sadulta ja moni on varmaan ihmetellyt, miksi se on Raamatussa mainittu. Minulle näytettiin kerran sellainen metsäpolulla. Taivaasta lankesi noin 1,5 metrin levyinen valonsäde kohtisuoraan maahan puiden väliin. Se ei ollut auringonvaloa, vaan valkoisempaa valon heijastusta ja se tuli eri suunnasta kuin auringonvalo, sillä aurinko paistoi sivusta. Otin siitä valokuvan kännykällä, koska se näytti kauniilta. Kun kotona katsoin sitä kuvaa, siinä pystysuoran valokaitaleen keskellä seisoi peikon näköinen hahmo, joka tuijotti minua kohtisuoraan vakavana, vähän pahantuulisen näköisenä. Sillä oli piippahattu, silmät, nenä, suu, leuka ja vähän olkapäitä näkyi. Se näytti siltä, kuin se olisi heijastettu hologrammina, mutta ei sellaista kukaan ihminen aiheuttanut, eikä se ollut kameran tekninen vika. En tiedä, missä se kuva nyt on, siitä on jo useita vuosia aikaa. Olisikohan metsänpeikko ollut näreissään, kun sille paikalle rakennettiin silloin uutta asuinaluetta, missä ennen oli koskematonta metsää. Ei tätä tarvitse lukijoiden uskoa, mutta itselleni se selitti sen, miksi Raamatussa on metsänpeikoista maininta. Saattaa olla, että olin sitä ennen kysynyt Jumalalta siitä ja siksi se näytettiin minulle. Ovatko metsänpeikot demoneita, vai jotain muuta, sitä en tiedä.

On ihmisiä, jotka uskovat vakaasti tonttuihin, menninkäisiin ja metsänhenkiin, mutta tärkeämpää kuitenkin on uskoa Jeesukseen, joka eli maan päällä synnittömänä ihmisenä ja jonka elämää, ristiinnaulitsemista ja ylösnousemusta todistivat sadat ihmiset. Jeesus puhui taivaan valtakunnan asioista toisin kuin muut sen ajan papit ja Jeesuksen sanoissa kuuluu vieläkin tieto, totuus ja taivaallinen kirkkaus. Jeesus on ainoa, jossa saamme pelastuksen lahjan.

”Myös lähtivät riivaajat ulos monesta, huutaen ja sanoen: ’Sinä olet Jumalan Poika!’ Mutta hän nuhteli niitä eikä sallinut niiden puhua, koska ne tiesivät hänen olevan Kristuksen.”

Luukas 4 : 41

Jokainen voittomme Kristuksessa vahvistaa tietoisuuttamme siitä, että Jeesus on voittamaton maailmankaikkeuden kuningas, eikä meidän tarvitse pelätä Luciferia ja sen joukkoja niin kauan kuin olemme Jeesuksen omia. Älä siis salli pelon vallata mieltäsi.

Paavalikin koki demonista häirintää :

”Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi. Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

Ja hän sanoi minulle: ’Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.’ Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.”

Paavalin 2. kirje korinttolaisille 12 : 7 – 9
Photo by Mario Wallner on Pexels.com

”Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: ’Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit’. ”

Kirje hebrealaisille 1 : 6

Taivaan Isän siunausta ❤