Sananlasku lahjoitusten siunauksista

”Kunnioita Herraa antamalla varoistasi ja kaiken satosi parhaimmasta, niin sinun jyväaittasi täyttyvät runsaudella, ja viini pursuaa sinun kuurnistasi.”

Sananlaskut 3 : 9 – 10

Lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen on Jumalan kunnioittamista. Vanhan Testamentin aikaan Jumalalle lahjoitettiin polttouhreina karjan parhaita vasikoita. Nykyisin sitä ei tarvitse tehdä, koska Jeesus on uhrautunut meidän kaikkien puolesta ristillä.

Lahjoitusten antaminen hyväntekeväisyyteen järjestöjen tai kirkon kautta on tavallaan Jumalalle annettu lahja, vaikka annamme lahjoituksia hädässä oleville ihmisille. Olisiko tänä päivänä olemassakaan tuikitarpeellisia hyväntekeväisyysjärjestöjä ilman tätä alkuperäistä Raamatun opetusta ? Hyväntekeväisyyslahjoitukset ovat pelastaneet miljoonia ihmisiä maailmassa nälkäkuolemilta, sairauksilta ja puutteilta ja edistänyt koulunkäyntiä, vesikaivojen rakentamista, terveydenhuoltoa ja valistusta.

On tietysti selvää, että joka itse tarvitsee apua, ei ehkä kykene sitä muille antamaan. Mutta on olemassa aina jotain keinoja, millä voi Jumalaa kunnioittaa, esimerkiksi rukoilemalla muiden hätääkärsivien puolesta. Se ei maksa mitään.

”Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.”

Paavalin 2. kirje korinttolaisille 9 : 7

Artikkelia on täydennetty 17.8.2022Tämä blogi ei kerää mitään lahjoituksia.

Photo by Pixabay on Pexels.com