Luonnonilmiöt todistavat Jumalan voimasta

”Niin siitä vapisee sydämeni ja hypähtää paikoiltansa.

Kuulkaa, kuulkaa hänen äänensä pauhinaa ja kohinaa, joka käy hänen suustansa. Hän laskee sen kaikumaan kaiken taivaan alla, lähettää leimauksensa maan ääriin asti. Sen kintereillä ärjyy ääni, hän korottaa väkevän äänensä jylinän, eikä hän säästä salamoitaan, äänensä raikuessa.

Ihmeellisesti Jumala korottaa äänensä jylinän, hän tekee suuria tekoja, joita emme käsittää taida. Sillä hän sanoo lumelle: ’Putoa maahan’, samoin sadekuurolle, rankkasateittensa ryöpylle.

Niin hän kytkee jokaiselta kädet, että kaikki ihmiset hänen tekonsa tietäisivät. Pedot vetäytyvät piiloon ja pysyvät luolissansa.

Tähtitarhasta tulee tuulispää, pohjan ilmalta pakkanen. Jumalan henkäyksestä syntyy jää, ja aavat vedet ahdistuvat. Hän myös kuormittaa pilvet kosteudella ja hajottaa välähtelevät ukkosvaarunsa. Ne vyöryvät sinne tänne hänen ohjauksestaan, tehdäkseen maanpiirin päällä kaiken, mitä hän niille määrää. Hän antaa niiden osua milloin maalle vitsaukseksi, milloin siunaukseksi.”

Job 37 : 1 – 13

Tiede selittää ukkosta ja salamoita sähkönpurkauksina. Monia asioita voi selittää tieteen keinoin; ihmisen, eläimen ja luonnon biologiaa. Mutta kukaan ei voi selittää sitä, miksi luonnossa, eläimissä, ihmisissä ja tähtitaivaalla kaikki toimii niin matemaattisen nerokkaasti ja tarkasti. Ihmisen pienistä soluista planeettojen kiertokulkuun, ja kaikki mahdollinen siltä väliltä, on niin valtava mestariteos, ettei sellainen voi syntyä sattumalta. Jumalasta käytettävä nimi Kaikkivaltias tarkoittaa todella Kaiken Valtiasta.

Kun jo luonto on niin upea ja tuhatkertaisesti voimakkaampi kuin ihminen tai eläin, niin kuinka voimakas on itse luonnon suunnittelija ja toteuttaja Jumala Kaikkivaltias, joka elää ikuisesti ja jolle mikään ei ole mahdotonta toteuttaa ? Useissa Raamatun kohdissa todistetaan Jumalan suuruutta ja ihmisen pienuutta sen rinnalla. Me emme kykene edes ymmärtämään kunnolla Jumalan voimaa ja viisautta.

Nyt luonto kärsii ihmisten ahneuden vuoksi. Lokakuun puolivälissä pitäisi jo ensilumen sataa, mutta sää on vieläkin melko lämmin. Ilmaston lämpenemistä ei olisi tapahtunut, jos kaikki ihmiset olisivat eläneet Jumalan tahdon mukaista elämää alusta alkaen. Olen sanonut tämän ennenkin; me eläisimme vieläkin Paratiisin kaltaista elämää maan päällä.

Me voimme rukoilla armoa ja että Jumala palauttaisi luonnon tasapainon, kun me itsekin yritämme sen eteen parhaamme, luopumalla turhasta ahneudesta. Ei voi ajatella niin, että vain suuret valtiot olisivat vastuussa yhteisestä elinympäristöstämme, me kaikki olemme siitä vastuussa, joka ikinen. Meidän ruokamme kasvaa maasta, siinäkin näemme Jumalan suuren suunnitelman meidän parhaaksemme. Ihmisten omien tekojen seurauksena ruokakin on vaarassa, jos emme tee tehokkaita muutoksia elintapoihimme nyt heti.

Me voimme hätääntyä tästä ajatuksesta, mutta pelko ei auta mitään. Vain teot ratkaisevat, tai tekemättä jättämiset, oikeissa asioissa oikeaan aikaan.

”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne ? Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?

Ja mitä te murehditte vaatteista? Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset ?”

Matteus 6 : 26 – 30

Jeesus sanoi usein: ’älkää peljätkö’ ja näissä jakeissa hän sanoo, että murehtiminen on turhaa. Hän myös sanoi ihmisiä heikkouskoisiksi useammin kuin kerran. Pitäisi aina muistaa, vaikka myrskysäällä kun puut huojuvat ja vettä sataa viistoon, että Hän joka teki myrskyn, on myrskyä paljon suurempi voima. Ja Hän on meidän taivaallinen Isämme ! Meillä on oikeus pyytää Isältä apua, lohtua ja viisautta milloin tahansa mihin tilanteeseen tahansa, vaikkapa silloin, kun ilmastonmuutos pelottaa. Hän ei halua meidän olevan pelkureita uskossa, vaan rohkeita ja luottavaisia Hänen loputtomaan rakkauteensa nojautuen. Siunausta !