Pyhä Henki antoi apostoleille kielitaidon

”Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.

Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.”

Apostolien teot 2 : 1 – 6

Kielillä puhuminen on tämän Raamatun kohdan mukaan Pyhän Hengen lahja ja sen tarkoitus on, että Pyhä Henki voi puhua jonkun ihmisen kautta toiselle ihmiselle, vaikka he puhuisivat eri kieltä. Niinkuin tässä sanotaan: ’sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi’.

’Kielillä puhuminen’ ei ole siis itse keksittyä utopistista kieltä omaa tarkoitusta varten, vaan jotain sellaista kieltä, jota maailmassa puhutaan ja se palvelee aina Pyhän Hengen tarkoitusta. Kielillä puhumisen armolahjaa ei anneta turhaan, vaan se annetaan Pyhän Hengen viestin viemiseen vierasta kieltä puhuville. Näin nerokas on Jumala.