Herran valittu ei huuda eikä muserra

”Katso, minun palvelijani, jota minä tuen, minun valittuni, johon minun sieluni mielistyi. Minä olen pannut Henkeni häneen, hän levittää kansakuntiin oikeuden.

Ei hän huuda eikä korota ääntään, ei anna sen kuulua kaduilla. Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta. Hän levittää oikeutta uskollisesti.

Hän itse ei sammu eikä murru, kunnes on saattanut oikeuden maan päälle, ja merensaaret odottavat hänen opetustansa.

Näin sanoo Jumala, HERRA, joka on luonut taivaan ja levittänyt sen, joka on tehnyt maan laveuden ja mitä siinä kasvaa, antanut henkäyksensä kansalle, joka siinä on, ja hengen niille, jotka siellä vaeltavat:

Minä, HERRA, olen vanhurskaudessa kutsunut sinut, olen tarttunut sinun käteesi, varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi, avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta.

Minä, HERRA, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille. Katso, entiset ovat toteen käyneet, ja uusia minä ilmoitan; ennenkuin ne puhkeavat taimelle, annan minä teidän ne kuulla.

Veisatkaa HERRALLE uusi virsi, veisatkaa hänen ylistystänsä hamasta maan äärestä, te merenkulkijat ja meri täysinensä, te merensaaret ja niissä asuvaiset.”

Jesaja 42 : 1 – 10

Raamatussa on Jesajan kirjan tässä kohdassa viittaus seuraavaan jakeeseen:

”Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi:

’Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt’.

Matteus 3 : 17

Nämä Jesajan kirjan jakeet kertovat Jeesuksesta jo ennen kuin Hän syntyi maan päälle. Jeesus paransi kyllä sairaita, mutta sokeus, vankeus ja pimeys tarkoittanevat tässä kohtaa myös symbolisesti synnin orjuutta ja sille henkistä sokeutumista.

Uudempi Raamatun käännös kääntää sanat ’ylistystäni epäjumalille’ sanoiksi ’ylistystäni veistetyille kuville’. Ennen palvottiin veistettyjä kuvia epäjumalina, tosin sitä tehdään myös edelleen joissakin uskonnoissa. Epäjumalia on paljon erilaisia; maallisesta mammonasta paholaisen palvontaan, ja paljon muuta siltä väliltä. On vain yksi Pyhä Kolminaisuus: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Mitään muuta todellista jumalaa ei ole olemassa.

Jos et vielä tunne henkilökohtaisesti Jeesusta, voit tutustua Häneen tänään. Lähesty Jumalaa Isä meidän – rukouksella ja lue Raamatun jakeita vaikka tästä blogista tai Raamatusta. Pyydä rukouksessa omin sanoin, että Jumala lähettää Pyhän Henkensä sinulle. Siunausta ja kaikkea hyvää elämäsi poluille.

Isä meidän, joka olet taivaissa !

Pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;

ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen

Matteus 6 : 9 – 13

Photo by Pixabay on Pexels.com